For å forbrenne fett må du ha kcal-underskudd, da senkes insulin-nivået og etter et måltid vil insulinnivået normalt stige (Freberg 2010, s.272).
Insulinsvaret på mat har ikke noe ikke noe med kaloriunderskudd i seg selv å gjøre. Et kaloriunderskudd kan føre til bedre insulinfølsomhet og dermed lavere insulinsvar, men det er noe annet.
Edit: fett forbrenner man hele tiden, men for at mindre skal lagres inn enn hva som frigjøres og blir forbrent over tid, så "må" man holde kaloriunderskudd.
Under IF har du lavt insulinnivå frem til første måltidet, som øker insulinnivået, og dermed skal sørge for at et tidspunkt på dagen skal fett forbrennes (under fasten) og under en periode skal musklene få nok næring til at de ikke brytes overdrevent mye ned/bygges opp. Du har på dette tidspunktet høyere insulinnivåer, spesielt med tanke på at dersom du har fastende trening skal første måltid inneholde en god mengde karbs.
I en skikkelig deff vil du med andre ord ha mindre insulin, mens du under kalorioverskudd vanligvis vil ha høyere insulinnivåer. Spørsmålet er da om det nødvendigvis er helt sunt med disse svingningene? Jeg sier heller ikke at det er umulig å ha lave insulinsvingninger i disse tilfellene, men det er meg isåfall ukjent.
Hvilke svingninger? Insulin "svinger" hver gang man spiser, det skal gjøre det, og det er ikke skadelig eller negativt.
Les litt om hvordan insulin virker her:
http://no.wikipedia.org/wiki/InsulinDet står også i Frebergs bok
Hvem er denne Freberg, og hvilken bok har han skrevet?
at type 2 diabetes kan unngås ved å holde en sunn vekt, betyr dette at kraftig bulking/dirty bulking gir stor sjanse for diabetes?
Ja, å bli / være feit vil gi økt risiko for å få diabetes 2.
Burde kanskje nevne at jeg selv driver med IF (8/16) for øyeblikket, og tolket en del av informasjonen jeg har lest idag om diabetes og insulin litt negativt, ønsker dermed hovedsaklig å få avkreftet at dette er et problem
Les mitt svar i tråden jeg lenket til her ovenfor.