Skrevet av Emne: Ris og pasta  (Lest 3090 ganger)

Utlogget men1

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 54
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 54

Ris og pasta
« : 14. april 2011, 21:53 »
Vel, bare for å være 100% sikker...

på pakkene står det at 100gr = det og det, men dette er før den er kokt?

hvis man tar 100g ris, koker den, så veier dette mye mer etter at den er kokt, nettopp pga vannet som har trukket inn, men kaloriene vil forbli de samme(er jo ikke kcal i vann)

right? Tongue

Utlogget Tollefsen

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 756
  • Honnør: 132
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 756

Sv: Ris og pasta
« #1 : 14. april 2011, 21:54 »
right
Mandal Treningssenter.

Utlogget Citius-altus-fortius

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 120
  • Honnør: 75
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 120

  • øh..
Sv: Ris og pasta
« #2 : 14. april 2011, 21:54 »
Vel, bare for å være 100% sikker...

på pakkene står det at 100gr = det og det, men dette er før den er kokt?

hvis man tar 100g ris, koker den, så veier dette mye mer etter at den er kokt, nettopp pga vannet som har trukket inn, men kaloriene vil forbli de samme(er jo ikke kcal i vann)

right? Tongue

er såklart før maten er tilberedt . Smiley

Utlogget Tollefsen

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 756
  • Honnør: 132
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 756

Sv: Ris og pasta
« #3 : 14. april 2011, 22:03 »
Men det som er interessant er om hvor mye av næringen som går bort når man koker pastaen/risen...?
Mandal Treningssenter.

Utlogget Zippo

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 626
  • Honnør: 70
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 626

Sv: Ris og pasta
« #4 : 15. april 2011, 17:46 »
Helt sikkert minimalt.
"Don't drink and bake." - Arnold Schwarzenegger

Utlogget PhilLynott

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 039
  • Honnør: 173
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 039

Sv: Ris og pasta
« #5 : 15. april 2011, 18:10 »
Næringen forsvinner ikke, men næringstettheten blir mindre pga tilførsel av vann.
Thin Lizzy!
BP: 128
KB: 150
ML: 180

Utlogget 41232341

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 415
  • Honnør: 16
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 415

Sv: Ris og pasta
« #6 : 15. april 2011, 18:41 »
Næringen forsvinner nok ikke. Kokevannet blir jo inni risen, som man også spiser Smiley

Utlogget Tollefsen

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 756
  • Honnør: 132
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 756

Sv: Ris og pasta
« #7 : 15. april 2011, 21:45 »
Det som var i tankene mine var at ( kopiert fra næringsinnhold.no)
                                         kcal    p         f       K
Pasta grønn, fersk, kokt   139.0  5.4      4.2      19.3
Pasta grønn, fersk, rå          290.0    11.7      2.3      54.2

Men det er jo logisk nok siden hver pasta bit har en mye større andel vann..

Mandal Treningssenter.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!