Baking 1.0
Oppskriftene passer som regel til rund springform ca 22-26 cm i diameter (rommer omtrent 1,7l)
Kle den med bakepapir.
Steketid varierer fra ovn til ovn.
Bruk bare vanlig over/under varme om ikke annet anngitt.
For å sjekke om en kake er ferdig så kan du stikke en tynn tre pinne (typ: grillspyd feks) i midten av
kaka, om ikke det henger røre fast på pinnen er kaka vanligvis ferdig.
En toppa ss/ts er ikke så mye som mulig på skjea, men mer enn at den kan kalles strøken, for best
resultat vei matvarene.
Før du setter i gang bakeprosessen finn frem og vei opp alle ingrediensene, så slipper du finne ut at
du mangler noe midtveis i prosessen.Sett så på ovnen.
La gjerne kalde matvarer så på kjøkkenbenken før du bruker de, slik at ingrediensene har mest
mulig lik tempratur, (men dette er gjerne ikke avgjørende.)
Sikt alltid melis, kokosmel eller liknende, for å forhindre klumper.
Tilsett alltid ingredienser i etapper.
Eggedosis er egg og sukker (søtstoff) pisket, med balongvisp til det har blitt luftig og glatt (sukkeret er oppløst) og er ca 2-3 ganger større i volum.
Stive eggehviter er eggehviter og sukker (søtstoff) som er pisket med balongvisp helt til du kan snu bollen på hodet uten at hvitene ramler ut, volumet ca 5-6 ganger større og massen er helt hvit, stiv og blank. Det er viktig at du ikke får noe plomme med, og at redskapene er helt rene, da litt fett kan gjøre at hvitene ikke blir stive.
Å vende eggehviter inn i en annen røre tar litt tid, du må være forsiktig, bruk helst en slikkepott, poenget er å bevare mest mulig av luftigheten, men det skal heller ikke være klumper med eggehvite i røra.
Jeg har alt for mange typer forskjellig proteinpulver, de forskjellige typene kan nok være med på å
gi litt forskjellig bakeresultat.
EAT!Beste kaka ever!
Forvarm ovn til ca 170 grader.
2 egg
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
30 g proteinpulver (Sitec ananas/vanilje)
50 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
ca 1 dl veske (fruktsaft av en liten boks m/annanas)
Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.
120 g eggehvite ( ca 4 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Dette piskes stivt.
Bland så forsiktig sammen de stive hvitene og den andre røra.
Stekes ca 25 min midterste rille.
Fyll:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann. Kjøles av og bland med ca 30 g syltetøy.
(Bringebær/eple uten tilsatt sukker fra Lerum)
Glasur: Kjør ananasen og proteinpulver (Sitec ananas/vanilje) med stavmikser.
La kaka avkjøles i 20 min før den deles, fylles og smøres med glasur.
Alt i alt ca:
50 g karb.
65 g prot.
20 g fett
Første er alltid best?
Terningkast 5.
Saftig og god.
RrrrOOOodddLLAAAkagaaaaAAA!
Forvarm ovn til ca 150 grader.
1 egg
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
50 g kokosmel (ca 5 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
10 g Regia bakekakao (ca 2 ts)
30 g proteinpulver (Reflex sjokolade/appelsin)
100 g skyr mango/appelsin (ca 5 toppa ss)
ca 1,5 dl veske (safta av en veldig stor appelsin)
Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.
160 g eggehvite ( ca 5 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Dette piskes stivt.
Bland så forsiktig sammen de stive hvitene og den andre røra.
Bres ut på bakepapir i en langpanne, ca 5 cm fra kantene.
Stekes ca 12 min. midterste rille.
Ha klart et bakepapir med ett dryss sukrinmelis på, vend kaka på denne med engang den kommer ut av ovnen,ta av bakepapiret du stekte kaka på, rull kaka sammen med det nye bakepapiret, slik at du har rullekake med bakepapir i midten, dekk denne med et håndkle/tørkerull eller liknende for å holde fuktigheten inne i kaka slik at den ikke knekker når den skal rulles sammen igjen med fyll inni. La avkjøle ca 20 min før fyllets spres på.
Fyll:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann og den siste veska jeg klarte å klemme ut av appelsinen (Gjør ingenting om det kommer litt kjøtt med). Kjøles av og bland med 1 boks vaniljeskyr.
Ca:
30 g karb.
90 g prot.
20 g fett
Syntes egentlig kremen i denne kaka var det beste, men selv om jeg ikke er kjempe glad i sjokolade så var den god!
Terningkast 4.
Kan kanskje redusere steketiden med 2 minutter så blir den ennå lettere å rulle uten at den knekker.
Ingenting i veien med konsistens.
I-SCREAM!
Ben og Jerry gå hjem og vogg!
2 dl soyafløte (Organic CremoVita)
2 eggeplommer
50 g proteinpulver (ON Cookies n' Cream)
200 g eggehvite (ca 6)
50 g sukrinmelis (ca 5 store ss)
Pisk fløten til krem, vend inn 2 eggeplommer og proteinpulver.
Pisk eggehviter stive med sukrimnelis.
Vend stive hviter frsiktig inn i fløtemiksen.
Jeg fordelte massen i to former, fordi jeg er utålmodig og ville at det skulle fryse iløpet av 4 timer, kunne ha beregnt 5, but I ate it!
Jeg rørte litt i isen en gang i timen.
Topping: Brente mandler/krokan.
(Stor porsjon)
150 g mandler
100 g sukrin melis (jeg har bare melis, vanlig funker nok fett)
ca 2 cl vann
Sett stekepanne på ei plate som er på full gnu.
Ha i mandlene når panna er varm.
Pass på å bevege på mandlene innimellom.
Når mandlene begynner å suse litt og lage kneppe/poppe lyd og det lukter godt av dem, (tar ca 5 min.) ha i sukrinmelis og vann.
OBS! det skal ikke mye vann til!, begynn heller med litt for lite.
Rør om hele tiden!
Bruk nesa, det begynner å lukte litt brent etterhvert, det skal det også, men ikke for mye.
Flytt strekepanna mellom kald plate og varm plate når det begynner å lukte brent, rør hele tiden.
Når sukrinen begynner å tykne og er blitt litt brun, helles dette over på et bakepapir som ligger på en rist.
Avkjøles og knuses.
Omtrent 2 liter is ca:
30 g karb
60 g prot
35 g fett
Mandler kommer i tillegg!
Terningkast 6!
Jeg klarte ikke helt å vente til det var ordentlig fryst, så hvor lang tid dette tar vet jeg ikke helt, men det avhenger jo også av hva slags form du fryser den i.
Jordbærmuffins.
Forvarm ovn til ca 170 grader.
240 g egg (5 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)
70 g kokosmel (ca 7 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
30 g proteinpulver (Matrix Strawberrycream)
100 g skyr jordbær/granateple (ca 7 toppa ss)
1 ts bakepulver
1 ts kanel
litt mindre enn 1,5 dl veske (Brukte vann med 5 ss sitron fra flaske, kan sikkert bruke utblandet Fun)
Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.
100 g eggehvite ( ca 3 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Dette piskes stivt.
Vend så forsiktig de stive hvitene inn i den andre røra.
Fordel i muffinsformer, jeg fyllte de ca halv fulle.Brukte store former fra coop, fikk 9.
Del 150g friske jordbær i biter, strø litt sukrinmelis på dem.
Fordel jordbærbitene i muffinsene
Stekes ca 40 min. midterste rille.
Ca total:
22 g karb.
88 g prot.
34 g fett
Ca pr. muffins:
2,5 karb.
10 g prot.
4 g fett
Terningkast 3
Ville forsøke å lage en slik skikkelig "svampete" muffins. lyktes med det, men det ble kanskje en anelse tørt. Reduser kokosmel med 10-15 g og steketid med noen minutter så unngås det.
Men de var jo gode likevel!
Eplekage!
Forvarm ovn til ca 170 grader.
Skrell og kutt ett eple i båter (ca 150 g (grønt er best)).
Putt litt sukrin (ca 20 g) og kanel (2 små ts) i en pose, ha eplebitene i posen, rist så eplene er dekket.
Røre del 1:
150 g egg (3 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)
40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 25 g Dalblads toffé og 15 g ON RockyRoad)
70 g skyr vanilje (ca 5 toppa ss)
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
Litt mindre enn 1 dl veske (brukte utbaldana eple/pære Fun)
Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.
Røre del 2:
150 g eggehvite ( ca 5 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Piskes stivt.
Vend de stive hvitene litt etter litt forsiktig inn i røre del 1.
Ha røre i form, som er kledt med bakepapir, legg eplebitene i toppen.
Stekes ca 30 min midt i ovnen. (Avhengig av størrelse på form, du kan sjekke om kaka er ferdig ved å stikke en trepinne i kaka, om det ikke henger røre fast på pinnen er den ferdig)
"Krem":
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann. Kjøles av og bland med ca 70 g vanilje skyr og ca 30 g syltetøy (bringebær/eple uten tilsatt sukker fra Lerum).
ca:
50 g karb.
87 g prot.
23 g fett
Terningkast 4.
Bitte bitte litt små tørr i bunnen, reduser steketid med noen minutter og istedet for å legge eplebitene i toppen fordel de i hele røra så unngås dette, så blir det terningkast 5!