Skrevet av Emne: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.  (Lest 63182 ganger)

Utlogget BF/AF-2013

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 317
  • Honnør: 300
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 317

  • Musklene mine kan ikke telle, og eier ikke fornuft
Baking 1.0

Oppskriftene passer som regel til rund springform ca 22-26 cm i diameter (rommer omtrent 1,7l)
Kle den med bakepapir.

Steketid varierer fra ovn til ovn.
Bruk bare vanlig over/under varme om ikke annet anngitt.

For å sjekke om en kake  er ferdig så kan du stikke en tynn tre pinne (typ: grillspyd feks) i midten av
kaka, om ikke det henger røre fast på pinnen er kaka vanligvis ferdig.


En toppa ss/ts er ikke så mye som mulig på skjea, men mer enn at den kan kalles strøken, for best
resultat vei matvarene.

Før du setter i gang bakeprosessen finn frem og vei opp alle ingrediensene, så slipper du finne ut at
du mangler noe midtveis i prosessen.Sett så på ovnen.

La gjerne kalde matvarer så på kjøkkenbenken før du bruker de, slik at ingrediensene har mest
mulig lik tempratur, (men dette er gjerne ikke avgjørende.)

Sikt alltid melis, kokosmel eller liknende, for å forhindre klumper.

Tilsett alltid ingredienser i etapper.

Eggedosis er egg og sukker (søtstoff) pisket, med balongvisp til det har blitt  luftig og glatt (sukkeret er oppløst) og er ca 2-3 ganger større i volum.

Stive eggehviter er eggehviter og sukker (søtstoff) som er pisket med balongvisp helt til du kan snu bollen på hodet uten at hvitene ramler ut, volumet ca 5-6 ganger større og massen er helt hvit, stiv og blank. Det er viktig at du ikke får noe plomme med, og at redskapene er helt rene, da litt fett kan gjøre at hvitene ikke blir stive.

Å vende eggehviter inn i en annen røre tar litt tid, du må være forsiktig, bruk helst en slikkepott, poenget er å bevare mest mulig av luftigheten, men det skal heller ikke være klumper med eggehvite i røra.

Jeg har alt for mange typer forskjellig proteinpulver, de forskjellige typene kan nok være med på å
gi litt forskjellig bakeresultat.


EAT!






Beste kaka ever!

Forvarm ovn til ca 170 grader.

2 egg
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
30 g proteinpulver (Sitec ananas/vanilje)
50 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
ca 1 dl veske (fruktsaft av en liten boks m/annanas)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.

120 g eggehvite ( ca 4 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Dette piskes stivt.

Bland så forsiktig sammen de stive hvitene og den andre røra.

Stekes ca 25 min midterste rille.


Fyll:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann. Kjøles av og bland med ca 30 g syltetøy.
(Bringebær/eple uten tilsatt sukker fra Lerum)

Glasur: Kjør ananasen og proteinpulver (Sitec ananas/vanilje) med stavmikser.

La kaka avkjøles i 20 min før den deles, fylles og smøres med glasur.

Alt i alt ca:
50 g karb.
65 g prot.
20 g fett



Første er alltid best?
Terningkast 5.
Saftig og god.









RrrrOOOodddLLAAAkagaaaaAAA!

Forvarm ovn til ca 150 grader.

1 egg
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

50 g kokosmel (ca 5 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
10 g Regia bakekakao (ca 2 ts)
30 g proteinpulver (Reflex sjokolade/appelsin)
100 g skyr mango/appelsin (ca 5 toppa ss)
ca 1,5 dl veske (safta av en veldig stor appelsin)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.



160 g eggehvite ( ca 5 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Dette piskes stivt.



Bland så forsiktig sammen de stive hvitene og den andre røra.

Bres ut på bakepapir i en langpanne, ca 5 cm fra kantene.

Stekes ca 12 min. midterste rille.


Ha klart et bakepapir med ett dryss sukrinmelis på, vend kaka på denne med engang den kommer ut av ovnen,ta av bakepapiret du stekte kaka på, rull kaka sammen med det nye bakepapiret, slik at du har rullekake med bakepapir i midten, dekk denne med et håndkle/tørkerull eller liknende for å holde fuktigheten inne i kaka slik at den ikke knekker når den skal rulles sammen igjen med fyll inni. La avkjøle ca 20 min før fyllets spres på.

Fyll:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann og den siste veska jeg klarte å klemme ut av appelsinen (Gjør ingenting om det kommer litt kjøtt med). Kjøles av og bland med 1 boks vaniljeskyr.


Ca:
30 g karb.
90 g prot.
20 g fett



Syntes egentlig kremen i denne kaka var det beste, men selv om jeg ikke er kjempe glad i sjokolade så var den god!
Terningkast 4.
Kan kanskje redusere steketiden med 2 minutter så blir den ennå lettere å rulle uten at den knekker.
Ingenting i veien med konsistens.










I-SCREAM!

Ben og Jerry gå hjem og vogg! Grin

2 dl soyafløte (Organic CremoVita)
2 eggeplommer
50 g proteinpulver (ON Cookies n' Cream)

200 g eggehvite (ca 6)
50 g sukrinmelis (ca 5 store ss)

Pisk fløten til krem, vend inn 2 eggeplommer og proteinpulver.

Pisk eggehviter stive med sukrimnelis.

Vend stive hviter frsiktig inn i fløtemiksen.

Jeg fordelte massen i to former, fordi jeg er utålmodig og ville at det skulle fryse iløpet av 4 timer, kunne ha beregnt 5, but I ate it! Grin
Jeg rørte litt i isen en gang i timen.


Topping: Brente mandler/krokan.
(Stor porsjon)

150 g mandler
100 g sukrin melis (jeg har bare melis, vanlig funker nok fett)
 ca 2 cl vann

Sett stekepanne på ei plate som er på full gnu.
Ha i mandlene når panna er varm.
Pass på å bevege på mandlene innimellom.
Når mandlene begynner å suse litt og lage kneppe/poppe lyd og det lukter godt av dem, (tar ca 5 min.) ha i sukrinmelis og vann.
OBS! det skal ikke mye vann til!, begynn heller med litt for lite.
Rør om hele tiden!
Bruk nesa, det begynner å lukte litt brent etterhvert, det skal det også, men ikke for mye.
Flytt strekepanna mellom kald plate og varm plate når det begynner å lukte brent, rør hele tiden.
Når sukrinen begynner å tykne og er blitt litt brun, helles dette over på et bakepapir som ligger på en rist.
Avkjøles og knuses.

Omtrent 2 liter is ca:
30 g karb
60 g prot
35 g fett

Mandler kommer i tillegg!


Terningkast 6!
Jeg klarte ikke helt å vente til det var ordentlig fryst, så hvor lang tid dette tar vet jeg ikke helt, men det avhenger jo også av hva slags form du fryser den i.








Jordbærmuffins.

Forvarm ovn til ca 170 grader.

240 g egg (5 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)

70 g kokosmel (ca 7 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
30 g proteinpulver (Matrix Strawberrycream)
100 g skyr jordbær/granateple (ca 7 toppa ss)
1 ts bakepulver
1 ts kanel
litt mindre enn 1,5 dl veske (Brukte vann med 5 ss sitron fra flaske, kan sikkert bruke utblandet Fun)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.



100 g eggehvite ( ca 3 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Dette piskes stivt.


Vend så forsiktig de stive hvitene inn i den andre røra.

Fordel i muffinsformer, jeg fyllte de ca halv fulle.Brukte store former fra coop, fikk 9.

Del 150g friske jordbær i biter, strø litt sukrinmelis på dem.
Fordel jordbærbitene i muffinsene

Stekes ca 40 min. midterste rille.



Ca total:
22 g karb.
88 g prot.
34 g fett

Ca pr. muffins:
2,5 karb.
10 g prot.
4 g fett



Terningkast 3
Ville forsøke å lage en slik skikkelig "svampete" muffins. lyktes med det, men det ble kanskje en anelse tørt. Reduser kokosmel med 10-15 g og steketid med noen minutter så unngås det.
Men de var jo gode likevel!








Eplekage!

Forvarm ovn til ca 170 grader.

Skrell og kutt ett eple i båter (ca 150 g (grønt er best)).
Putt litt sukrin (ca 20 g) og kanel (2 små ts) i en pose, ha eplebitene i posen, rist så eplene er dekket.

Røre del 1:
150 g egg (3 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 25 g Dalblads toffé og 15 g ON RockyRoad)
70 g skyr vanilje (ca 5 toppa ss)
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
Litt mindre enn 1 dl veske (brukte utbaldana eple/pære Fun)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.


Røre del 2:
150 g eggehvite ( ca 5 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Piskes stivt.


Vend de stive hvitene litt etter litt forsiktig inn i røre del 1.

Ha røre i form, som er kledt med bakepapir, legg eplebitene i toppen.
Stekes ca 30 min midt i ovnen. (Avhengig av størrelse på form, du kan sjekke om kaka er ferdig ved å stikke en trepinne i kaka, om det ikke henger røre fast på pinnen er den ferdig)

"Krem":
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann. Kjøles av og bland med ca 70 g vanilje skyr og ca 30 g syltetøy (bringebær/eple uten tilsatt sukker fra Lerum).

ca:
50 g karb.
87 g prot.
23 g fett


Terningkast 4.
Bitte bitte litt små tørr i bunnen, reduser steketid med noen minutter og istedet for å legge eplebitene i toppen fordel de i hele røra så unngås dette, så blir det terningkast 5!


NAIV DOPFRI WANNABE KRÅPPSBYGGER!

Trenings og bildelogg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=104819.0
FTW!!!

Utlogget Oda

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 083
  • Honnør: 199
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 2 083

  • Webern
spooor Grin
Jeg synes du skal holde tempo oppe, og oppdatere med en ny kakeoppskrift hver dag Wink
Min Logg
http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=104919.0

Søsters Blogg
Trening, bodyfitness og fordommer
http://www.kriweb.no/

Utlogget froggy

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 538
  • Honnør: 99
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 538

Flott tråd, takk for at du tok deg tid. Noen av disse må prøves!
Logg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=99008.0

"Whether you think you can or whether you think you can't, you're right."

Utlogget Mir

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 65
  • Honnør: 3
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 65


Utlogget msnilsen

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 59
  • Honnør: 18
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 59

Spoor  Grin liker dette Wink

Utlogget Doit!Doit!

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 319
  • Honnør: 58
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 319

  • Ain't Nothing To It But To Do It
<3 maaaaat <3


xx dager til kokosmel fra iherb.com kommer da blir det eplekake Grin
The best activities for your health are pumping and humping

Logg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=93150.msg1376066;topicseen#new

Utlogget BF/AF-2013

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 317
  • Honnør: 300
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 317

  • Musklene mine kan ikke telle, og eier ikke fornuft
Så gøy med respons !!!!  Cheesy
Om dere baker noen av kakene så gi gjerne beskjed om hva dere syntes! Smiley




Testa eplekaka di Smiley

Bytta ut proteinpulvered med bakepro og kokosmelet med mandelmel.

Ble ganske god, men burde hatt litt mer krydder
Mengden hele egg kunne vel også vært redusert litt.
 Grin


Så gøy at du prøvde og gir tilbakemelding! Smiley

Både proteinpulveret jeg brukte og kokosmelet har jo smak, så at det behøves litt mer krydder når du bruker bakepro og mandelmel virker bare rimelig!
Mengden egg kan sikkert reduseres helt problemfritt, men jeg ser for meg at det vil bli litt tørrere !!?? Smiley
NAIV DOPFRI WANNABE KRÅPPSBYGGER!

Trenings og bildelogg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=104819.0
FTW!!!

Utlogget BF/AF-2013

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 317
  • Honnør: 300
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 317

  • Musklene mine kan ikke telle, og eier ikke fornuft



Gull-rotkake!  :Smiley

Forvarm ovn til ca 180 grader.

Skrell ei gulrot, ca 100 g.
Skrell et eple, bruk ca 50 g
Rasp dette.


150 g egg (3 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 20 g Dalblads toffé og 20 g Nectar Vanilla Ben Torte)
60 g skyr vanilje (ca 4 toppa ss)
1 ts kanel
1 ts kardemomme
Drøye 0,5 dl veske (brukte utbaldana eple/pære Fun)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr, veske og tilslutt raspa gulrot
og eple.


150 g eggehvite ( ca 5 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Piskes stivt.


Vend de stive hvitene litt etter litt forsiktig inn den første røra.


Stekes ca 20  min midt i ovnen.

Avkjølkaka i ca 20min. ta så på glasur.

Glasur:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl veske (brukte vann m/3 ss sitron fra
flaske). Kjøles av og bland med 1 boks vaniljeskyr. (Jeg strødde også på litt av krokanen som jeg
lagde til isen)

ca:
50 g karb.
100 g prot.
20 g fett

Terningkast 5!  Minner kanskje ikke all verdens om vanlig gulrotkake, men veldig saftig og god!
NAIV DOPFRI WANNABE KRÅPPSBYGGER!

Trenings og bildelogg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=104819.0
FTW!!!

Utlogget BF/AF-2013

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 317
  • Honnør: 300
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 317

  • Musklene mine kan ikke telle, og eier ikke fornuft
Tror nok den gulrotkaka skal testes ut på lørdag ja Cheesy Så vanvittig god ut!  biggrin

 biggrin Den er go' !

Hvorfor vente til lørdag? Wink
NAIV DOPFRI WANNABE KRÅPPSBYGGER!

Trenings og bildelogg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=104819.0
FTW!!!

Utlogget Preben35

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 455
  • Honnør: 74
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 455

Oi, stor stas!! Lønner å smøre seg med tålmodighet skjønner jeg..  Grin

Utlogget 41232341

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 415
  • Honnør: 16
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 415

Bra tråd!

Liker også at oppskriftene dine er oversiktlige Cheesy

edit: skal teste gulrotkaka   Wink

Sjekk ut det her, tror det skal funke bra i kaker.
http://www.kraftbrands.com/jello/products/pudding/fat-free-sugar-free-instant-pudding/

Utlogget Mcgrath

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 218
  • Honnør: 6
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 218

  • Time to be bigger, stronger, harder!
Spor!
Tester ut gulerotkaka i dag Grin

Utlogget BF/AF-2013

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 317
  • Honnør: 300
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 317

  • Musklene mine kan ikke telle, og eier ikke fornuft
Fersken-aprikos-ananas-bringebær-kake.  Grin




Forvarm ovn til ca 180 grader.

Lag glasur først:

100 g hermetisk fresken( DelMonte i lake av søtstoff)
50 g frosne bringebær
30 g proteinpulver (SItec ananas/vanilje)
3 ss sitron fra flaske
Kjør alt med stavmikser i ca 4 minutter, slik at det nesten er blitt proteinfluff, og sett det kjølig


Røre del 1:
100 g egg (2 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 20 g Sitec ananas/vanilje og 20 g Nectar Vanilla Bean Torte)
50 g skyr mango/appelsin (ca 3 toppa ss)
1 ts malt vaniljestang
100 g hermetisk fersken (kjørt til pureè med stavmikser)
50 g tørka aprikos (grov hakket, ca 6 stk)
Ca 1 dl veske (brukte vann m 3 ss sitron fra flaske)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr, ferskenpureè, aprikos og veske

Røre del 2:
200 g eggehvite ( ca 6 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Piskes stivt.


Bland de to rørene forsiktig sammen.

Stekes ca 20  min midt i ovnen.

Avkjøles i ca 30min. ta på glasur.

ca:
50 g karb.
118 g prot.
20 g fett
(Kutter ut den grovhakkede tørka aprikosen og det blir kun 20 g karb. ca.)

Terningkast 5!  Glasuren ble litt rennende, reduser fersken mengden med halvparten og dobble
bringebær mengden så blir det nok mer glasur aktig.Saftig og god kake. Hadde jeg brukt fyllet fra
rullekaka som glasur tror jeg nesten det hadde blitt terningkast 6.
NAIV DOPFRI WANNABE KRÅPPSBYGGER!

Trenings og bildelogg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=104819.0
FTW!!!

Utlogget BF/AF-2013

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 317
  • Honnør: 300
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 317

  • Musklene mine kan ikke telle, og eier ikke fornuft
Akkurat nå er jeg for mett etter middag, og lørdag er min "kose-dag"  Smiley  Kake kunne jeg vel ha spist hver dag, men da ville jeg vel blitt til en flodhest Tongue

Ca 40% av mitt daglige inntak av mat den siste uka har bestått av kake.   biggrin

Oi, stor stas!! Lønner å smøre seg med tålmodighet skjønner jeg..  Grin

Når det gjelder mat og trening er tålmodighet det beste du kan ruste deg med! Grin


Bra tråd!

Liker også at oppskriftene dine er oversiktlige Cheesy

edit: skal teste gulrotkaka   Wink

Sjekk ut det her, tror det skal funke bra i kaker.
http://www.kraftbrands.com/jello/products/pudding/fat-free-sugar-free-instant-pudding/

Skulle gjerne hatt tak i den med karamellsmak ja!
Men....pudding? I kake?
Hvordan skal det gå til?
 Cheesy

Spor!
Tester ut gulerotkaka i dag Grin

Gi beskjed hvilke ingredienser du evnt. bytta ut og hvordan det gikk!  Smiley
NAIV DOPFRI WANNABE KRÅPPSBYGGER!

Trenings og bildelogg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=104819.0
FTW!!!

Utlogget BF/AF-2013

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 317
  • Honnør: 300
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 317

  • Musklene mine kan ikke telle, og eier ikke fornuft
Enkelt idag.




Marsipan.

50 g mandelmel (etter sikting).
30 g sukrin melis.
25 g eggehvite.

Sikt mandelmel slik at du får ut de harde små klumpene.
Bland melis og mandelmel godt mens det er tørt.
Tilsett eggehvite litt og litt mens du jobber med deigen.
Elt i ca 4-5 minutter.
tAH-Dah! Marsipan.

Tilsett noen dråper vaniljeessens, rom essens, (aquavittessens? Grin) eller liknende etter ønske!
Rull til kuler eller gi deng og bare spis.

Dette gir ca 100 g marsipan m;
6 g fett
23 g proteiner
4 g karbohydrater

Til sammenlikning Nidars julegris; 20 g fett, 8 g prot. og 59 g karb. Jeg er riktig nok ikke en stor
marsipan kjenner men jeg husker med gru når vi fikk denne julegrisen etter å ha pint oss gjennom
grøt på julaften, men hva gjør man ikke for tradisjoner og pakker? Denne marsipanen jeg lagde idag
var myyyyyyye bedre.
Denne bør dog spises samme dag pga rå eggehvite!
NAIV DOPFRI WANNABE KRÅPPSBYGGER!

Trenings og bildelogg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=104819.0
FTW!!!

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!