Det eneste jeg fikk ut av å lese den der var at melk er bedre enn soyaprotein
hehe, ja selvsagt
Kort fortalt er det vel to prosesser som er interessante i forbindelse med muskeloppbygning: Hvor mye proteinet bidrar til positiv proteinsyntese og reduksjon av negativ proteinsyntese. Mens whey i denne undersøkelsen viste å ha en stor effekt på positiv proteinsyntese, viste kasein seg å ha en stor effekt på reduksjon av den negative proteinsyntesen (altså hvor fort den brytes ned). To ulike prosesser som skjer samtidig, men som påvirkes av ulike proteiner.
I tillegg har man jo nedbrytningstid av proteinet, konsentrasjon av aminosyrer i blodet pr. time etter inntak og forbrenningspotensialet til proteinet som energi. Myse og Kasein har sådan hver sine fordeler og ulemper, og dermed kan man kanskje grovt si at en blanding vil være det beste.
Dog har kasein en større helhetlig nyttefunksjon, og kroppen vil ha bedre nytte av mer kasein enn myse. Derfor burde proteinsammensetningen fra melkeproteinene bestå av hovedsaklig kasein.
Ren melk har jo de siste årene kommet frem som en "superior post-work-out" drikk, mye grunnet dens naturlige kombinasjon av myse og kasein. (20-80%) Store mengder kasein gir en bedre proteinsyntese over tid, samtidig som det ikke er noen tidsforskjell på når proteinet blir nedbrutt og aminosyrene tas opp i blodbanen.
Så, for å konkludere: En blanding er trolig det beste (med hovedvekt av kasein), til alle døgnets tider, selv om det aldri er feil å innta et isolat heller.
Og utover det er det vel overflødig å nevne at det store proteininntaket burde komme fra naturlige matvarer som kjøtt, egg, melkeprodukter og diverse.