Jeg ble syk på mange forskjellige måter. Insulinproblemer, fordøyelsesproblemer, veksling mellom "trykk" og energimangel, ryggproblemer, søvnproblemer, tungpusthet, depresjon/angst, eksem, neseblødninger, hypigge influensasymptomer +++ Jeg fikk et vell av symptomer som alle ble borte med melka, styrken inkludert. Melk beskrives best som et mangehodet troll.
Hvordan jeg vet at alt skyldes melka er diettprøving, men også urinprøver som påviser ufordøyd melkeprotein. Dette har struktur omtrent som opium, derfor blir folk fysisk avhengige av melk og kan føle abstinenser.
De ulike helseproblemene knyttet til melk har vitenskapelig dekning bl.a. i arbeidet til dr. Karl Ludvig Reichelt ved Rikshospitalet. I tillegg har Norsk Protein Intoleranse Forening (NPIF) mye empiri på området. Av samme årsaker har man i enkelte land (f.eks New Zealand) gått over til såkalt A2-melk, dvs. en type melk der du har en annen struktur på kaseinet. Eller mer riktig: den opprinnelige strukturen.
Nå har vi blitt lurt til å tro at melk er naturlig, ufarlig - ja faktisk nødvendig. Tradisjonelt er ikke melk forbundet med helseproblemer, men i dagens industrielt framstilte melk er saken annerledes. Som du er inne på har selvsagt mengde en hel del å si, men mange kan reagere selv på svært små mengder.
Mange delaspekter kan ligge til grunn for melkas uheldige virkninger. Intensiv avl på kyrne (gener) er antakelig en stor årsak (jfr. A2-melk der gamle kuraser blir brukt i produksjonen), men så har du i tillegg genmanipuleringer i såkorn (grovfôr), kraftfôr og medisinering av dyrene. Videre er pasteurisering og homogenisering av melka viktige aspekter. Fram til 70-tallet var de fleste nordmenn tynne og slanke "pingler", men så begynte meieriene å homogenisere folkedrikken vår. Plutselig fikk vi folk i alle størrelser og fasonger. Homogenisert melk er mistenkt å gjøre IGF-1 og andre vekstfaktorer lettere tilgjengelig for opptak. Mye kan tyde på at dette stemmer.
Hoho, der fik du meg til å le, her jeg ligger med influensa.
Jeg har bare et lite spørsmål til deg før vi går tilbake til topic, hvordan har det seg at igf-1, som er et komplisert og skjørt peptid med meget kort halveringstid plutselig skulleoverleve i melka når kroppens egen produksjon utført av leveren bare lever noen minutter i blodet og dørmomentat om det går igjennom magen? Dette er tull og tøys fra nede til annen og et lite søk på wiki ville ha opplyst dere alle, verden vil bedras.