Folk blander kortnene noe veldig i denne tråden.
Melk og diabetes: Her snakker vi ikke om diabetes type 2, men type 1. Dette er to vidt forskjellige tilstander. Mens type 2 skyldes en resistens for insulin i cellene (ofte selvpåført ved altfor mye karbo i maten) er diabetes 1 en autoimmun sykdom der kroppen går i angrepsmodus på den insulinproduserende bukspyttkjertelen. Diabetes 2 kunne godt vært kalt karbohydratintoleranse, og det er individuelle forskjeller på hvor god insulinfølsomhet folk har. I tillegg har giftstoffer og kjemikalier en rolle i dette. Mange fremmedstoffer kan svekke insulinfølsomheten vår. Det er uansett søkt å snakke om diabetes 2 og melkesukker. Melk har en ganske lav glykemisk belastning sammenliknet med annen mat.
Diabetes 1 skyldes ikke karbohydrater, men forskning viser at det er mange sammenhenger mellom diabetes 1 og kasein i melk. En type kasein ved navn A1 betakasein oppleves som et fremmedprotein av manges immunforsvar. Kroppen danner antistoffer mot dette proteinet, men forveksler dette proteinet og betacellene i bukspyttkjertelen. Dette er de cellene som produserer insulin, og dermed angripes også kroppens insulinproduksjon.
.
Om folk med diabetes type 1 forsøkte kutte ut melk, ville dette vært et smart tiltak. Videre kan også de med diabetes 1 med fordel velge et lavkarbo-høyfettkosthold for å minimere behovet for ekstern tilførsel av insulin.
Bruk av insulin og varierende blodsukker har ganske kjipe bivirkninger. De som er værst rammet av diabetes type 1 vet hvor tøff denne sykdommen kan være.
At man ikke kan bli frisk - i alle fall bedre - av diabetes 1 er enten løgn eller uvitenhet. Denne sykdommen har økt mye de siste år, altså må man erkjenne at sykdommen påvirkes av miljøfaktorer, ikke at enkelte fødes med denne form for "defekt". Diabetes 1 er uansett en sykdom folk sjelden blir født med, men utvikler etterhvert. Også på bakgrunn av dette kan vi forstå at diabetes skyldes bestemte miljøfaktorer og dermed kan bekjempes.