Kyllingfilet med kikert- og tomatgryte
Ingredienser
• ½ stk kyllingfilet delt på langs
• salt og pepper
• ½ ss rapsolje
• ½ boks hermetiske tomater , gjerne av cherrytomater
• ½ boks hermetiske kikerter
• ¼ ts gurkemeie
• ¼ ts malt spisskummen
• ¼ ts salt
• ¼ ts pepper
• ½ båt hakket hvitløk
• 1 stk snittet vårløk
• 25 g bladpersille
Slik gjør du
1. Ha tomater og kikerter i en ildfast form, og bland i krydder og hvitløk. Sett formen i ovnen på 225 °C og stek i 20 minutter.
2. Del kyllingfiletene i to på langs og krydre med salt og pepper. Stek dem i olje olje i en middels varm panne i 2-3 minutter på hver side.
3. Vend inn hakket bladpersille og vårløk i gryta rett før servering.
Trener du mye og trenger ekstra karbohydrater, så ha gjerne litt grovt brød eller ris ved siden av.
Næringsinnhold
• Energi:324 kcal
• Protein:35,4 g
• Fett:6,9 g
• Karbohydrater:27,5 g
• Jern:4,6 mg
• Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.
Kyllingfilet med varm paprikasalsa
Ingredienser
• 1 stk kyllingfilet
• salt og kvernet pepper
• ½ ss margarin til steking
• 2 stk tomat , evt.tilsvarende hermetiske tomater
• 1 stk gul paprika
• ½ stk løk
• 2 båt hvitløk
• 1 ts olivenolje
•
• 60 g pastaskruer
Slik gjør du
1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
3. Skjær tomat, paprika, løk og hvitløk i passe store biter. Surr grønnsakene i en liten kjele til det blir en saftig røre, ca. 10 minutter.
Server retten med kokt pasta, gjerne blandet med for eksempel oliven og litt vårløk.
Tips:
Bruk hvit paprika i stedet for gul, dersom du finner det i butikken din.
Næringsinnhold
• Energi:520 kcal
• Protein:45,6 g
• Fett:12,6 g
• Karbohydrater:51,7 g
• Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.
Kylling i wok
Ingredienser
• 1 stk kyllingfilet
• ⅓ stk persillerot
• ⅓ stk grønn paprika
• ⅓ stk rød paprika
• 0.67 stk gulrot
• 0.17 pk frisk babymais
• 0.67 ss rapsolje
• 0.17 dl soyasaus
• ⅓ ss revet frisk ingefær
•
Slik gjør du
1. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler.
2. Skjær persillerot og paprika i tynne strimler. Gulrot og minimais skjæres i tynne skiver.
3. Varm opp olje i woken og fres kjøttet raskt. Ta opp kjøttet og legg det på risten.
4. Fres grønnsakene til de er såvidt møre.
5. Legg kjøttet tilbake i gryten. Smak til med soyasaus og ingefær.
Server med ris eller brød.
Næringsinnhold
• Energi:312 kcal
• Protein:38,9 g
• Fett:9,8 g
• Karbohydrater:14,5 g
• Jern:1,4 mg
• Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.