Skrevet av Emne: Sunne oppskrifter for alle kyllingelskere! lavt fett og høyt proteininnhold  (Lest 2878 ganger)

Utlogget Sessan

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 468
  • Honnør: 17
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 468

Kyllingfilet med kikert- og tomatgryte

Ingredienser
•   ½ stk kyllingfilet delt på langs
•   salt og pepper
•   ½ ss rapsolje
•   ½ boks hermetiske tomater , gjerne av cherrytomater
•   ½ boks hermetiske kikerter
•   ¼ ts gurkemeie
•   ¼ ts malt spisskummen
•   ¼ ts salt
•   ¼ ts pepper
•   ½ båt hakket hvitløk
•   1 stk snittet vårløk
•   25 g bladpersille


Slik gjør du
1. Ha tomater og kikerter i en ildfast form, og bland i krydder og hvitløk. Sett formen i ovnen på 225 °C og stek i 20 minutter.
2. Del kyllingfiletene i to på langs og krydre med salt og pepper. Stek dem i olje olje i en middels varm panne i 2-3 minutter på hver side.
3. Vend inn hakket bladpersille og vårløk i gryta rett før servering.
Trener du mye og trenger ekstra karbohydrater, så ha gjerne litt grovt brød eller ris ved siden av.


Næringsinnhold
•   Energi:324 kcal
•   Protein:35,4 g
•   Fett:6,9 g
•   Karbohydrater:27,5 g
•   Jern:4,6 mg
•   Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.







Kyllingfilet med varm paprikasalsa


Ingredienser
•   1 stk kyllingfilet
•   salt og kvernet pepper
•   ½ ss margarin til steking
•   2 stk tomat , evt.tilsvarende hermetiske tomater
•   1 stk gul paprika
•   ½ stk løk
•   2 båt hvitløk
•   1 ts olivenolje
•   
•   60 g pastaskruer


Slik gjør du
1. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.

3. Skjær tomat, paprika, løk og hvitløk i passe store biter. Surr grønnsakene i en liten kjele til det blir en saftig røre, ca. 10 minutter.

Server retten med kokt pasta, gjerne blandet med for eksempel oliven og litt vårløk.


Tips:
Bruk hvit paprika i stedet for gul, dersom du finner det i butikken din.




Næringsinnhold
•   Energi:520 kcal
•   Protein:45,6 g
•   Fett:12,6 g
•   Karbohydrater:51,7 g
•   Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.




Kylling i wok


Ingredienser
•   1 stk kyllingfilet
•   ⅓ stk persillerot
•   ⅓ stk grønn paprika
•   ⅓ stk rød paprika
•   0.67 stk gulrot
•   0.17 pk frisk babymais
•   0.67 ss rapsolje
•   0.17 dl soyasaus
•   ⅓ ss revet frisk ingefær
•   
Slik gjør du
1. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler.

2. Skjær persillerot og paprika i tynne strimler. Gulrot og minimais skjæres i tynne skiver.

3. Varm opp olje i woken og fres kjøttet raskt. Ta opp kjøttet og legg det på risten.

4. Fres grønnsakene til de er såvidt møre.

5. Legg kjøttet tilbake i gryten. Smak til med soyasaus og ingefær.

Server med ris eller brød.


Næringsinnhold
•   Energi:312 kcal
•   Protein:38,9 g
•   Fett:9,8 g
•   Karbohydrater:14,5 g
•   Jern:1,4 mg
•   Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.




Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!