Forsto det du
Lagrer du alle forsknings rapporter du har lest i tilfelle du kommer til å måtte trenge å vise den på ett forum? Nei, desverre. Dette lærte jeg på en forelesning på AFPT der vi så på forsknings rapporten via powerpoint.
Det jeg husker er at det var bevist økt positiv virkning på proteininntak opp til 4g per kg, men over det var det ikke vist noe økning. Derimot så var virkningen mye høyere fra 1-2 og 2-3 enn det var fra 3-4, men det var bevist økt virkning.
Om du absolutt vil ha den forknings rapporten får du søke deg frem selv eller ringe til AFPT.
Et AFPT kurs er jo virkelig kremen av høyere utdanning. Jeg kan tenke meg graden av kildekritikk er skyhøy.
Foreleserene har nok doktorgrader i fleng, spesielt med tanke på artiklene som står på hjemmesiden. Flere av artiklene på hjemmesiden var blant var skrevet av personer med tittelen PT. Jeg vet ikke hva PT står for, men det må jo være høyere enn professor siden jeg aldri har hørt om det innen høyere utdanning.
Dette fagstoffet fant jeg på nettsiden:
Tips for økt muskelmasse.
2: Spis minst 6 ganger om dagen.
6: Vær nøye med post-workout inntaket.
Omtrent 1 gram pr kilo kroppsvekt i karbohydrater.
Generelle kostholdsråd:
Regel 1: Spis hver tredje time
Forskning har konkludert med at et jevnt inntak av mat holder blodsukkeret stabilt og motvirker negative effekter av et svingende blodsukker. Effekter av dette er bedre omsetning av fett, lettere økning av muskelmasse, bedre helse og prestasjon.
Hyppige inntak av protein stimulerer forbrenningen og sikrer en jevn strøm av næring til musklene.
Regel 3: Spis grønnsaker til hvert måltid
Animalske matvarer er syredannede. Et høyt inntak av proteiner vil derfor senke pH i kroppen, noe som gjør det vansekligere å brenne fett, øker inflammasjoner, reduserer bentettheten og muskelmassen. Frukt og grønnsaker er basedannende matvarer og motvirker eventuelle negative effekter knyttet til høyt inntak av animalske matvarer.
Om du ikke kan spise grønnsaker til hvert måltid anbefales det ”grønne drinker”.
Denne "artikkelen" om sure og basiske matvarer var også utført med høyeste kildekritikk. Bare ta en titt på alle kildereferansene.
http://www.afpt.no/?page=128&article=254Jeg kan bare våge å håpe på at den brilliante Dr.Robert Young er foreleser der?