Skrevet av Emne: Stekolje - hvilken?  (Lest 1154 ganger)

Utlogget nickvaage

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 504
  • Honnør: 31
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 504

Stekolje - hvilken?
« : 26. januar 2012, 12:16 »
Hvilken stekeolje bruker dere til matlaging? De sunneste oljene tåler jo ikke høy varme, finnes det en "sunn" (Sunnere) olje til matlaging som tåler en støyt?
Har jo sett den på rema med nøkkelhull merket selvfølgelig, er den dugelig?

Har gått på 2 deffer, men aldri hengt meg noe særlig opp i hvilken olje man bruker. Dog det blir vell litt skeivt å følge næringsinnholdet på kyllingen om du steker det i olje? Hvordan gjør dere det er? Bare ta det med en klype salt eller steke uten og ødelegge stekepannen ? :p

Utlogget Styrketrenern

  • Global Moderator
  • *****
  • Innlegg: 482
  • Honnør: 138
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 482

Sv: Stekolje - hvilken?
« #1 : 26. januar 2012, 12:27 »
extra virgin oliven oil Smiley

Sunt er det og. Steker alt som er i det. Skjønner ikke hva alle bekymrer seg over høy varme? Den tåler meget høy temp, biff og alt som er går helt fint. Personlig steker jeg ikke mat som trenger så ekstremt høy varme, den dekker det behovet jeg har Smiley
"my buddy benched 395 in high school, half the kids said genetics the other half said steroids,? no one said hard work and dedication..."


Utlogget Cartman

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 944
  • Honnør: 77
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 944

Sv: Stekolje - hvilken?
« #2 : 26. januar 2012, 12:30 »
Jeg steker alt uten olje, og det fungerer helt fint! Kjøttdeig, kyllingfilet, biff, whatever. Tongue Kjøp deg en teflonplate så setter ingenting seg fast, genialt, ialleflal på deff.

Utlogget nickvaage

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 504
  • Honnør: 31
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 504

Sv: Stekolje - hvilken?
« #3 : 26. januar 2012, 12:41 »
Jeg er glad i å wok'e da så har et problem der, men får bare ta det med en klype salt så får jeg kjøpe en teflonplate til neste deff runde =)
Men suger kjøttet til seg noe særlig fett uansett under steking slik at det utgjør noe spesiell kcal forskjell i kyllingen/kjøttet?

Utlogget Cartman

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 944
  • Honnør: 77
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 944

Sv: Stekolje - hvilken?
« #4 : 26. januar 2012, 12:47 »
Selv har jeg liten peiling på dette, men ifølge denne artikkelen: http://iform.nu/kosthold/sunn-vekt/steking-endrer-lite-pa-fettprosenten

Smørsteking
Fettprosenten stiger bare litt fordi smøret legger seg som en hinne på kjøttet.

Steking i olje
Fettmessig som smørsteking. Det handler bare om hvilken smak man liker.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!