"en høy insulinverdi deponerer fett hele veien, og låser fettet i kroppen, så det nesten er umulig å bli kvitt overflødig kroppsfett"
En høy insulinverdi er jo naturligvis et resultat av hyppig mat-inntak. Hvis man ikke spiser karbohydrater jevnt, så vil insulinverdien synke. Det han egentlig sier, er at ved høyt kaloriinntak, så vil man ikke gå ned i vekt. Påstanden prøver å ta "æren" for resultatet av premisset.
Alle prosesser i kroppen brenner kalorier. Dette resulterer i kroppstemperaturen, og eventuelt utsvetting av overskuddsenergi. Har man kroppstemperatur, så vil man brenne fett ved overskudd. (med mindre man har tilgjengelige karbohydrater). Har man ikke karbohydrater tilgjengelig, og kroppen ikke brenner fett, så får man ikke ut energi. Ingen energi, ingen hjerterytme.
Han tar ikke opp vår reduserte daglige aktivitet. Dette er like styrende av diabetesen som karboinntaket.
Jeg tror ikke denne karen står i fare for noe diabetes type 2:
http://www.dagbladet.no/sport/2008/08/14/543584.htmlHan påstår vi hadde like mye mat i 1980, men at det ikke var like mange overvektige da. Strengt tatt så hadde vi ikke det mangfoldet i mat, og den samme kjøpekraften på den tiden, men det er ikke det viktigste. Hvor overvektige mennesker i 1980 var, vil naturligvis bestemmes av maten som var tilgjengelig på 50, 60 og 70-tallet. Man blir ikke feit på dagen.
"Jeg tror mettet fett er helt trygt"
'Jeg tror' er noe man ikke bør si under et foredrag..menmen.. Det er uansett mange studier som har gitt motsatt resultat. Hvorfor nevner han ikke hva dette kommer av? Hva har de gjort feil?
Ellers er det jo ikke helt fanatisk, siden han anbefaler å kutte ned på karbohydrater, ikke å kutte det ut.
Litt vel propagandepreget foredrag, og derfor ikke så veldig lærerikt.