Skrevet av Emne: Bør steroider kriminaliseres  (Lest 89475 ganger)

Utlogget 1simen1

 • Litt godt kjent
 • **
 • Innlegg: 55
 • Honnør: 65
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 55

Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #45 : 04. mars 2012, 02:27 »
Eller "bør steroider forbys helt ?". Det finnes jo tre versjoner. Legalisering, forbud mot salg, forbud mot salg og kjøp/oppbevaring/bruk.Svak/sterk (øyet som ser), ikke særlig bitter, og dopingfriHvorfor kriminalisering av bruk/oppbevaring i tillegg til distrubisjon/salg/kjøp ?

Først: Slutt å sammeligne epler og pærer. Ala alkohol og røyk er lov, derfor bør bol være lov.
Dersom alkohol og røyk ikke hadde vært en del av vår kulturarv de siste ørti tusen år, og folk hadde "funnet" opp røyk og alkohol for 40 år siden istedet; vel da ville antagelig begge deler ha vært forbudt i dag.
Akkurat som narkotika. Rett og slett pga de store skadevirkningene disse nytelses midlene har på enkelt skjebner og samfunnet.

Vi diskuterer her kriminalisering av AAS, ikke kriminalisering/dekriminalsiering av andre ting.
Det er også verdt å merke seg at en lovendring som kriminaliserer bruk av AAS vil ha stor oppslutning blant flertallet av nordmenn. Blant gjennomsnitts Ola og Kari og den store majoriten av alle som bedriver idrett i Norge, er det sterk motstand mot doping.

Til saken:

AAS er legemidler. AAS på friske "føkker" opp hormonbalansen og har en rekke bivirkninger. Over tid kan flere av disse bli fatale. Mye hjerte/kar, blodpropp m.m. Dette vet den eldre brukeren og velger å å ta en kalkulert risiko. Unge under myndighetsalder har ikke den rette ballasten eller livserfaringen til å fatte den samme besluttningen. De bør også bli forskånet fra å i det hele tatt bli satt i en situasjon der de stiller seg spørsmålet:
"Skal jeg begynne med bol?"
Desverre stiller alt for mange unge seg dette spørsmålet rundt omkring i Norge i dag. Enda værre er det at de for ofte stiller dette spørsmålet til feil personer. Personer som er langt unna å være sunne rollemodeller og i verste fall er dealere av AAS og eier eller jobber som pt eller pv på treningssentre.
Disse personene har i tillegg pga sin stilling og ofte velutviklede fysikk stor påvirkningskraft på ungdom.

Flere debattatanter i dette forum mener at kriminalisering vil gjøre at at miljøet går under jorden og at dette vil gjøre det lettere å få tak i AAS for brukerene. Det blir etter deres syn lettere å få tak i fordi dealere og brukere befinner seg under radaren. Ute av syne og dermed vanskeligere å oppdage.

Det er godt mulig det blir lettere for eksisterende brukere å få tak i AAS ved kriminalisering av bruk, men hva med han eller hun som lurer på om de skal ta sin første kur?
Blir det lettere eller vanskeligere for disse å tå tak i AAS dersom bruken tvinges inn i en kriminell subkultur istedet for å være oppe i dagen på treningssentre landet rundt?
Min påstand er at ved kriminalisering av bruk vil det bli vanskeligere å få tak i AAS nettopp fordi distrubisjon og bruk bli mere skjult for den potensielle førstegangsbrukeren.

Mange av debattantene her som er for legalisering er antagelig brukere, eller har brukt selv, og har intet ønske om at bruk skal bli kriminalisert. Da blir de jo kriminelle med de konsekvenser det bringer med seg. Veldig få mennesker har lyst til å bli forbundet med kriminallitet.

Ved kriminalisering av bruk vil eksisterende brukere måtte vurdere om de har lyst til å bli kriminelle med de problemer kriminaliteten ville medføre med tanke på rulleblad, jobbmuligheter, straff m.m.
Min påstand er at den dagen det blir ulovlig å bruke, så vil en god del brukere slutte innen kort tid, Enkelt og greit fordi det kan medføre ubehagelige konsekvenser for brukeren om han/hun blir tatt.

Det at noe ikke er lov vil i seg selv virker preventivt. Man tenker seg om flere ganger før man velger å bli kriminell. Det er en større terskel å teste AAS for første gang når man vet at det er ulovlig å bruke AAS. Det vil ikke stoppe alle, men det vil hindre flere fra å prøve.

En del argumenterer med at full legalisering vil medføre at det blir tryggere å bruke. Hvor trygt er det å gi frislipp og kapitalisere bol? Skal det frie markedet styre salget av sterke legemiddler som AAS faktisk er. Skal det blir rimi bol og rema bol? Reklame for bol i media?
Skal staten på skattebetalerenes regning opprette egne bolerom ala sprøyterom for narkomane? Slik at de som velger å bruke får medisinsk oppfølging for å minimere risiko mot en egenandel?
Skal det blir fastlegens jobb å følge opp brukeren før, under og etter kur?

Dersom dere tror den jevne lege vil skrive ut bol i øst og vest til friske kropper om det skulle bli full legalisering tar dere skammelig feil. Det vil stride klart i mot etiske prinsipper i legegjerningen.

Dersom dopingbruken får lov til å fortsette slik det er nå med stadig flere og yngre brukere, frykter jeg at det blir mange triste skjebner om noen år. Tusner av undom deltar i dag i ett medisink eksperiment ingen kjenner de fulle konsekvensene av.

Et slikt eksperiment ville ingen lege eller forsker ved noe sykehus eller universitet fått lov til å starte med i noen form. Det er rett og slett ikke forenelig med de etiske spillereglene for forskning da det er for risikofullt for forsøkspersonene.

Det viktigste argumentet for kriminaliesring av bruk av AAS er rett og slett å beskytte barn og unge fra å delta i dette eksperimentet.

Se deg i speilet og still det følgende spørsmål:
Vil jeg som en aktiv mosjonist, idrettsutøver eller ansvarsperson i ett treningsmiljø bidra til at skadevirkningene av  doping eksperimentet blir så små som mulig. Vil jeg velge å være ett godt forbilde i en sunn kropp, eller velger jeg å gi faen å bare tenke på meg selv.
Det er spørsmålet, Hva er ditt svar?

Utlogget proteingutn

 • V.I.P
 • *******
 • Innlegg: 7 211
 • Honnør: 973
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 7 211

 • jeje
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #46 : 04. mars 2012, 02:56 »
Først: Slutt å sammeligne epler og pærer. Ala alkohol og røyk er lov, derfor bør bol være lov.
Dersom alkohol og røyk ikke hadde vært en del av vår kulturarv de siste ørti tusen år, og folk hadde "funnet" opp røyk og alkohol for 40 år siden istedet; vel da ville antagelig begge deler ha vært forbudt i dag.
Akkurat som narkotika. Rett og slett pga de store skadevirkningene disse nytelses midlene har på enkelt skjebner og samfunnet.
Tror mange argumenterer slik litt av rent prinsipp, egentlig; ettersom alkohol og tobakk er skadelig og mange likevel bruker disse, hvorfor skal man ikke få lov til å stikke seg i ræven en gang eller to i uka? Asså, helseskade vs helseskade - jeg verken drikker eller røyker, så hvorfor ikke? Man kjører "passe" doser, får sjekket diverse blod/lever/etc-verdier hos lege med jevne mellomrom osv. For alt vi veit KAN jo faktisk bolærn både være i bedre form OG kanskje han lever lenger enn den ikke-trenende mannen i gata nettopp fordi h*n trener.

Det hadde dog vært interessant å se statistikken etter feks 10 år med lovlig bruk av bol, hvordan helseskadene hadde sett ut der i forhold til a & h. Imho er det dog enkelt og greit uetisk å gjøre bol lovlig sånn uten videre, fordi man vet at det er skadelig ved feil bruk. Men det er jo paracet også, sammen med en hel drøss med andre medikamenter som verken er eldre enn 40 år eller er en del av den norske kulturen.

På den andre siden ser jeg ingen problemer med å gjøre det lovlig på den måten at personen som ønsker å stikke seg må til lege for å sette sprøyta. Da blir det altså helt opp til lege om det er forsvarlig i forhold til personens daværende helse osv, lege bestemmer dosene, hvor langt tidsrom kuren skal gå over etc. Han burde selvsagt også ha rett til å nekte å gi det ut.

Ikke ment som argumenter noen vei, altså, jeg tenker bare høyt. Det er en veldig interessant diskusjon.
The only way to keep your health is to eat what you don't want, drink what you don't like, and do what you'd rather not.
-Mark Twain
datagjenoppretting

Utlogget SFV

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 174
 • Honnør: 211
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 3 174

 • Ruler of the halls of metalworking 5 feet below
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #47 : 04. mars 2012, 10:35 »
Det kan tenkes at en boler er sunn og i god form og på grunn av det så har han en sjanse til å leve lenger og mer problemfritt enn en person som er overvektig og røyker og drikker mye. Men det har i såfall med alt annet enn bolet å gjøre. Nå er det jo ikke sånn at alle bolere kjører en sunn livsstil ellers, heller. En del boler og trener i perioder og gjør noe helt annet ellers. Nettopp det at det blir enkelt å bygge seg opp med bol gjør at en del ikke har kontinuitet i hverken trening eller kosthold.

I den store omfangsundersøkelsen blant 18-åringer som jeg linket i "razzia i Trondheim" tråden, så kom det fram at 18-åringer som boler generelt er mer positive til og bruker mer av andre ting :

http://www.antidoping.no/sitefiles/1/dokumenter/pdf/omfangsundersokelsen.pdf

Figur 3.2.2

Spørsmålet var; «har du i løpet av de siste 12 månedene brukt?»

prosent ja (ikke bruker av doping / bruker av doping)

Piller 1/16
Heroin 1/21
Ecstasy 1/20
Hasj 6/53
Alkohol 84/94
Tobakk 58/92

Det var ca. 150 dopingbrukere av totalt  5332 som hadde svart, så det her er statistisk signifikant. Det er antageligvis en del "støy" i tallene som har med å gjøre at en del svarer "ja" på alt på pur faen. Men sannsynligvis ikke mye.

Så iallfall i denne aldersgruppen så ser det ut som bruk av steroider ofte henger sammen med at man generelt sett har en lav terskel i forhold til bruk av diverse rusmidler. I det hele tatt en lav terskel til bruk av forskjellige substanser.

Så den supersunne boleren finnes så klart, men spørsmålet er om han er særlig representativ for brukermassen.
Her følger noen perser i noen øvelser jeg liker å holde på med. Målt i totalvekt. Kroppsvekt har vært ca 87-89 kilo

Dips 104 x 8 reps (til parallell) - 2014
Chins 105 x 8 reps (medium bredt overhåndsgrep, strikt og haka over stanga) - 2015
Pistol squats 100 x 7+ reps (per bein, ned til bånn) - 2015

Utlogget Ryū

 • Treningsnarkoman
 • *******
 • Innlegg: 2 919
 • Honnør: 623
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 2 919

 • Street Fighter
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #48 : 04. mars 2012, 11:22 »
Først: Slutt å sammeligne epler og pærer. Ala alkohol og røyk er lov, derfor bør bol være lov.
Dersom alkohol og røyk ikke hadde vært en del av vår kulturarv de siste ørti tusen år, og folk hadde "funnet" opp røyk og alkohol for 40 år siden istedet; vel da ville antagelig begge deler ha vært forbudt i dag.
Akkurat som narkotika. Rett og slett pga de store skadevirkningene disse nytelses midlene har på enkelt skjebner og samfunnet.

Du sammenligner epler og pærer selv. Fordi alkohol og tobakk muligens hadde vært forbudt i dag om det ble funnet opp i nyere tid, så burde bol også være det? Det er bare å speile argumentasjonen som du selv mener har en logisk brist. Narkotika har vært en del av vår kultur like lenge som alkohol og tobakk, burde dette da være lovlig?

Vi diskuterer her kriminalisering av AAS, ikke kriminalisering/dekriminalsiering av andre ting.
Det er også verdt å merke seg at en lovendring som kriminaliserer bruk av AAS vil ha stor oppslutning blant flertallet av nordmenn. Blant gjennomsnitts Ola og Kari og den store majoriten av alle som bedriver idrett i Norge, er det sterk motstand mot doping.

Når man diskuterer kriminalisering av et stoff, diskuterer man kriminalisering av ALLE farlige stoffer. De som vil kriminalisere AAS vil dette fordi det kan være farlig, det brukes skattepenger på å hjelpe de som skader seg, og noen vil kriminalisere det fordi det er juks. Dette kan brukes som begrunnelse for kriminalisering av en rekke lovlige produkter. Poenget er at enten så må man akseptere at andre kan bruke hva de vil, eller så må man akseptere at ingen skal bruke det. Om man sier at alkohol er greit, men bol er ugreit, så driver man med cherry-picking, og viser at man egentlig ikke argumenterer på moralsk grunnlag, men heller på enkeltsaker man ikke liker.

At kriminalisering vil ha stor støtte i befolkningen gjør det ikke riktig. Dette er et argumentum ad populum. Om vi skal bruke dette som et argument på at bol burde være ulovlig å bruke, kan vi ikke klage på Arbeiderpartiets politikk, fordi det er bred enighet i folket om at dette er bra.

En del argumenterer med at full legalisering vil medføre at det blir tryggere å bruke. Hvor trygt er det å gi frislipp og kapitalisere bol? Skal det frie markedet styre salget av sterke legemiddler som AAS faktisk er. Skal det blir rimi bol og rema bol? Reklame for bol i media?

Lim kan man kjøpe på Nille. Alle kan kjøpe lim om de har penger, men ingen klager på at dette er et markedsstyrt dopingmiddel.

Skal staten på skattebetalerenes regning opprette egne bolerom ala sprøyterom for narkomane? Slik at de som velger å bruke får medisinsk oppfølging for å minimere risiko mot en egenandel?

Markedet tar seg av sprøyterom om man legaliserer.

Skal det blir fastlegens jobb å følge opp brukeren før, under og etter kur?

Det er vel allerede fastlegens jobb.

Dersom dere tror den jevne lege vil skrive ut bol i øst og vest til friske kropper om det skulle bli full legalisering tar dere skammelig feil. Det vil stride klart i mot etiske prinsipper i legegjerningen.

Hvorfor skal legen trenge å skrive ut resept på noe som isåfall er legalisert?

Dersom dopingbruken får lov til å fortsette slik det er nå med stadig flere og yngre brukere, frykter jeg at det blir mange triste skjebner om noen år. Tusner av undom deltar i dag i ett medisink eksperiment ingen kjenner de fulle konsekvensene av.

Et slikt eksperiment ville ingen lege eller forsker ved noe sykehus eller universitet fått lov til å starte med i noen form. Det er rett og slett ikke forenelig med de etiske spillereglene for forskning da det er for risikofullt for forsøkspersonene.

Men du har ingen etiske betenkeligheter med å lage regler de samme personene må følge, av den enkle grunn til at du/dere mener dere vet best?

Det viktigste argumentet for kriminaliesring av bruk av AAS er rett og slett å beskytte barn og unge fra å delta i dette eksperimentet.

Ja, dette har fungert så bra på alt annet. Alkohol er kriminalisert for de under 18 år, og det er jo ingen under 18 som bruker det heller.. Heldigvis fører kriminaliseringen til at de som er under 18 gjemmer seg bort på trygge steder som grøfter og tunneller hvor de drikker ansvarlig. Barn bryr seg generelt lite om lover og regler, det eneste du oppnår med kriminaliseringen er at eksperimentet blir farligere.

Liten edit der: Det er ikke ulovlig å drikke alkohol om man er under atten, men lovverket ligner på AAS-lovverket hvor det er ulovlig å gi alkohol til mindreårige.

Se deg i speilet og still det følgende spørsmål:
Vil jeg som en aktiv mosjonist, idrettsutøver eller ansvarsperson i ett treningsmiljø bidra til at skadevirkningene av  doping eksperimentet blir så små som mulig. Vil jeg velge å være ett godt forbilde i en sunn kropp, eller velger jeg å gi faen å bare tenke på meg selv.
Det er spørsmålet, Hva er ditt svar?

Ja det vil jeg. Legaliser.

Spør deg selv hva som gir deg den høyverdige rett å bestemme hva andre ikke kan gjøre.
Your body hears everything your mind says.

Mind: You are so awsome!

Body: I heard that!

Skal bli IFBB Pro og verdensmester i Crossfit.

Utlogget SFV

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 174
 • Honnør: 211
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 3 174

 • Ruler of the halls of metalworking 5 feet below
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #49 : 04. mars 2012, 13:44 »
Sitat
Spør deg selv hva som gir deg den høyverdige rett å bestemme hva andre ikke kan gjøre.

Det hadde kanskje fungert hvis det ikke hadde vært noen som helst interaksjon mellom deg og andre. I mellomtiden så bør du beskyttes mot folk som ser det som sin høyverdige rett å kunne ta livet av deg hvis det passer dem og så videre. Og når vi først har innført det som vår høyverdige rett å beskytte noen mot mord så kan det tenkes det finnes en del andre ting som folk, inkludert barn, bør bli beskyttet mot. Dette kalles et "samfunn" i motsetning til "individet i et vakuum".

Her følger noen perser i noen øvelser jeg liker å holde på med. Målt i totalvekt. Kroppsvekt har vært ca 87-89 kilo

Dips 104 x 8 reps (til parallell) - 2014
Chins 105 x 8 reps (medium bredt overhåndsgrep, strikt og haka over stanga) - 2015
Pistol squats 100 x 7+ reps (per bein, ned til bånn) - 2015

Utlogget proteingutn

 • V.I.P
 • *******
 • Innlegg: 7 211
 • Honnør: 973
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 7 211

 • jeje
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #50 : 04. mars 2012, 17:07 »
Det kan tenkes at en boler er sunn og i god form og på grunn av det så har han en sjanse til å leve lenger og mer problemfritt enn en person som er overvektig og røyker og drikker mye. Men det har i såfall med alt annet enn bolet å gjøre. Nå er det jo ikke sånn at alle bolere kjører en sunn livsstil ellers, heller. En del boler og trener i perioder og gjør noe helt annet ellers. Nettopp det at det blir enkelt å bygge seg opp med bol gjør at en del ikke har kontinuitet i hverken trening eller kosthold.
Ja det er klart, helt enig. Det beste hadde jo vært om alle trente, da selvsagt uten dop. Det ALLER beste hadde jo vært om doktoren faktisk kunne pålegge feitinger å trene slik at den generelle formen på folket hadde blitt bedre, men det lar seg dessverre ikke gjøre. Sad Men i forhold til livsstil og sånt - feks høyt alkoholkonsum og leververdier, kolesterol etc er vel noe som vil dukke opp etter en sjekk hos lege? Om man hadde fått AAS-bruk inn under en lege, kunne jo legen ha stilt krav til hvordan verdiene skulle ha sett ut, altså personen måtte ha oppfylt et visst krav for å bli stukket. Nå vet ikke jeg helt hva som er mulig å se på slike tester, men skulle tro det er mulig for en lege å se om personen feks drikker mye(?).

I den store omfangsundersøkelsen blant 18-åringer som jeg linket i "razzia i Trondheim" tråden, så kom det fram at 18-åringer som boler generelt er mer positive til og bruker mer av andre ting. (....)
Så iallfall i denne aldersgruppen så ser det ut som bruk av steroider ofte henger sammen med at man generelt sett har en lav terskel i forhold til bruk av diverse rusmidler. I det hele tatt en lav terskel til bruk av forskjellige substanser.

Så den supersunne boleren finnes så klart, men spørsmålet er om han er særlig representativ for brukermassen.
Du har nok helt rett i det, at ungdommer som boler gjerne også bruker andre stoffer.. Men dette er jo noe en doktor hadde sjekket med blodprøver - og man burde jo hatt aldersgrense på feks 25 år for å få bole hos doktor. Sånn sett kunne kanskje kriminalisering av bruk utenfor legekontoret ha hjulpet, kanskje hadde selvmedisineringa da gått ned. Det er jo gjerne selvmedisinering som er problemet og, og dette gjelder jo ikke bare AAS. Men samtidig er det jo mange stoffer som er ulovlig, men folk bruker det likevel. Tongue Oh well..
The only way to keep your health is to eat what you don't want, drink what you don't like, and do what you'd rather not.
-Mark Twain
datagjenoppretting

Utlogget SFV

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 174
 • Honnør: 211
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 3 174

 • Ruler of the halls of metalworking 5 feet below
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #51 : 04. mars 2012, 17:12 »
"Kom og bol hos legen"

Det hørtes ut som "Heroin AS deler ut gratis vareprøver" eller iallfall i samme stil.

Her følger noen perser i noen øvelser jeg liker å holde på med. Målt i totalvekt. Kroppsvekt har vært ca 87-89 kilo

Dips 104 x 8 reps (til parallell) - 2014
Chins 105 x 8 reps (medium bredt overhåndsgrep, strikt og haka over stanga) - 2015
Pistol squats 100 x 7+ reps (per bein, ned til bånn) - 2015

Utlogget Mandodiao

 • Aktivt medlem
 • ***
 • Innlegg: 140
 • Honnør: 16
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 140

Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #52 : 04. mars 2012, 18:17 »
hvorfor sammenligner du Heroin og Steroider ?

det blir like dumt som å sammenligne sigaretter og proteinpulver

Utlogget SFV

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 174
 • Honnør: 211
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 3 174

 • Ruler of the halls of metalworking 5 feet below
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #53 : 04. mars 2012, 18:19 »
Poenget er at begge scenarioene oppfordrer / tilrettelegger for kjøp/bruk.

Når det gjelder alkohol og tobakk så finnes det allerede restriksjoner for salg/markedsføring.

Proteinpulver er et mat-ekstrakt så det er noe helt annet.
Her følger noen perser i noen øvelser jeg liker å holde på med. Målt i totalvekt. Kroppsvekt har vært ca 87-89 kilo

Dips 104 x 8 reps (til parallell) - 2014
Chins 105 x 8 reps (medium bredt overhåndsgrep, strikt og haka over stanga) - 2015
Pistol squats 100 x 7+ reps (per bein, ned til bånn) - 2015

Utlogget Ryū

 • Treningsnarkoman
 • *******
 • Innlegg: 2 919
 • Honnør: 623
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 2 919

 • Street Fighter
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #54 : 05. mars 2012, 07:50 »
Det hadde kanskje fungert hvis det ikke hadde vært noen som helst interaksjon mellom deg og andre. I mellomtiden så bør du beskyttes mot folk som ser det som sin høyverdige rett å kunne ta livet av deg hvis det passer dem og så videre. Og når vi først har innført det som vår høyverdige rett å beskytte noen mot mord så kan det tenkes det finnes en del andre ting som folk, inkludert barn, bør bli beskyttet mot. Dette kalles et "samfunn" i motsetning til "individet i et vakuum".

Du kan på ingen måte sammenligne mord med misbruk av egen kropp. Med mindre du har sansen for "din kropp er min kropp"-tankegangen.. Du skal ha rett til å bestemme over eget liv, det innebærer også at jeg ikke skal drepe deg uten ditt samtykke, da jeg med det bestemmer over ditt liv. Jeg bestemmer derimot ikke over ditt liv ved å dope meg selv. Kan jeg bli dømt for drapsforsøk om jeg banker opp meg selv? I Norge? Hadde ikke overrasket meg.

Du burde se på forskjellen mellom de to begrepene "samfunn" og "stat", for deretter å vurdere på nytt.

Dessuten er det ikke alle mennesker som lever i interaksjon med andre heller. Mener du med det at loven bare gjelder for de som er i interaksjon med andre?

Det er vel uansett rimelig tafatt av meg å argumentere for noe annet enn positive rettigheter i Norge.
Your body hears everything your mind says.

Mind: You are so awsome!

Body: I heard that!

Skal bli IFBB Pro og verdensmester i Crossfit.

Utlogget SFV

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 174
 • Honnør: 211
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 3 174

 • Ruler of the halls of metalworking 5 feet below
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #55 : 05. mars 2012, 10:52 »
Hvis jeg har rett til å produsere, aggressivt markedsføre og selge heroin, steroider osv til alle, inkludert dine barn så har det noe å si for de selv om ikke direkte tvang er involvert. Det er vel egentlig dette "generell legalisering" spøkelset går ut på, at alle skal få holde på med hva de vil (inkludert det jeg nevnte over) så lenge det ikke involverer direkte tvang. Det betyr at den mest kyniske og utspekulerte jævelen vinner og blir "konge" i dette "samfunnet". Adm. dir. i "heroin og lignende AS", for eksempel.

Men at du skal ha med deg noen (et felleskap, flertall) på å tvinge andre til å ikke tvinge deg, det kalles en stat :

http://no.wikipedia.org/wiki/Stat

"En stat er et sett institusjoner som innehar autoritet til å lage regler som styrer folket i ett eller flere samfunn og har indre og ytre suverenitet over et bestemt territorium. Ifølge Max Webers innflytelsesrike definisjon har en stat monopol på legitim bruk av fysiske tvangsmidler. Dette følger av at staten inkluderer institusjoner som væpnede styrker, statsforvaltning (statsadministrasjon) eller statlig byråkrati, domstoler og politi."

Du trenger alt det der for å sørge for at andre blir tvunget til å ikke tvinge deg. Kutter du det ut, så tar enten en annen "stat" over eller det blir anarki. Og da kan det tenkes at det er den mest kyniske og utspekulerte morderen som blir "konge", i praksis. Og du, blir hans slave.Her følger noen perser i noen øvelser jeg liker å holde på med. Målt i totalvekt. Kroppsvekt har vært ca 87-89 kilo

Dips 104 x 8 reps (til parallell) - 2014
Chins 105 x 8 reps (medium bredt overhåndsgrep, strikt og haka over stanga) - 2015
Pistol squats 100 x 7+ reps (per bein, ned til bånn) - 2015

Utlogget Ryū

 • Treningsnarkoman
 • *******
 • Innlegg: 2 919
 • Honnør: 623
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 2 919

 • Street Fighter
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #56 : 05. mars 2012, 14:32 »
Hvis jeg har rett til å produsere, aggressivt markedsføre og selge heroin, steroider osv til alle, inkludert dine barn så har det noe å si for de selv om ikke direkte tvang er involvert.

Enten så er det tvang, eller så er det ikke. Om "det har noe å si for de" kan alltids diskuteres, men det er et dårlig argument for kriminalisering.

Du har bare lov til å produsere så lenge noen selger deg produksjonsmidlene, du har bare lov til å markedsføre om du gjør det på din egen eiendom eller med samtykke fra eiendomsinnehaver, du kan bare selge til folk som ønsker å kjøpe, på eiendom hvor det er lov å selge.

Vi må heller ikke glemme hvor barn blir utsatt for aggressiv markedsføring i størst grad: http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.906976

Og det selv om det er ulovlig. En legalisering kan tenkes å renske opp i dette, selv om det er andre underliggende problemer her som er en annen debatt.

Barn som vil ha dop får tak i det på en eller annen måte uansett, og da er det bedre at de får sikrere produkter enn de gjør nå, i omgivelser hvor slektninger eller bekjente kan få foreldrene på banen. Jeg mener ikke med det at jeg synes det er greit at barn bruker all slags stoffer. Helst burde de fleste barn kutte ned på sukker også for min del. Det jeg mener er at folk flest, og særlig barn, gjør det de vil. Barn har heller ikke den samme straffen hengende over seg som voksne har.

Men så kommer vi til hvem du mener har ansvaret(virker det som), og hvem jeg mener har ansvaret for barna. Av det du skriver så virker det som om det er samfunnet som er ansvarlig for oppdragelse og disiplin av barnet. Jeg mener dette er foreldrenes ansvar. Man kan jo spørre seg selv hvor foreldrene er oppe i dette da barna både har penger nok til å kjøpe dop, og også bruker det, med eller uten foreldrenes viten. De oppholder seg da tydeligvis på steder og med folk de ikke burde. Dette kan vel de fleste være enige i at er en statisk faktor uansett om dop er lovlig eller ikke.

Men jeg mistenker at at du har mer fokus på den delen av ligningen her som går på strafflegging av de som nåder seg å selge dop til barn. Det er helt greit for meg at det er ulovlig å selge dop på skoler. Da ikke som en statlig lov, men som en regel skolene selv velger å opprettholde.

Det er også helt på sin plass for deg å betale folk for å ikke selge dop til barn om du ønsker det, men da mener jeg du begynner i feil ende.

Det jeg er i mot er et forbud som gjelder for alle, overalt, alltid(med unntak av lisens fra staten/resept), slik det er nå. Ja jeg vet bol er lov i små mengder men dette er en tulletillatelse, da man nesten uansett må bryte loven for erverve og bruke større mengder.

Det betyr at den mest kyniske og utspekulerte jævelen vinner og blir "konge" i dette "samfunnet". Adm. dir. i "heroin og lignende AS", for eksempel.

Akkurat som nå. http://listverse.com/2009/10/02/top-10-most-powerful-drug-lords/ Bare uten all (våpen)skytingen da selvfølgelig.

Hvis du er en smart selger så holder du deg langt unna å selge til barn uansett, spesielt om du har businessen din i dagslys. Enkelt å greit fordi barn er et segment med dårlig kjøpekraft, og om du velger å selge til barn må du regne med at både lokalsamfunnet og media henger deg ut om det blir oppdaget. Dette vil igjen føre til at du mister voksne kunder.

Hva er forresten galt med kynisme?

Men at du skal ha med deg noen (et felleskap, flertall) på å tvinge andre til å ikke tvinge deg, det kalles en stat :

http://no.wikipedia.org/wiki/Stat

"En stat er et sett institusjoner som innehar autoritet til å lage regler som styrer folket i ett eller flere samfunn og har indre og ytre suverenitet over et bestemt territorium. Ifølge Max Webers innflytelsesrike definisjon har en stat monopol på legitim bruk av fysiske tvangsmidler. Dette følger av at staten inkluderer institusjoner som væpnede styrker, statsforvaltning (statsadministrasjon) eller statlig byråkrati, domstoler og politi."

Du trenger alt det der for å sørge for at andre blir tvunget til å ikke tvinge deg. Kutter du det ut, så tar enten en annen "stat" over eller det blir anarki. Og da kan det tenkes at det er den mest kyniske og utspekulerte morderen som blir "konge", i praksis. Og du, blir hans slave.

Har jeg sagt noe annet? Jeg ba deg sjekke opp "samfunn" og "stat" da du satte likhetstegn mellom disse tidligere.
Your body hears everything your mind says.

Mind: You are so awsome!

Body: I heard that!

Skal bli IFBB Pro og verdensmester i Crossfit.

Utlogget SFV

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 174
 • Honnør: 211
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 3 174

 • Ruler of the halls of metalworking 5 feet below
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #57 : 05. mars 2012, 15:17 »
Enten så er det tvang, eller så er det ikke. Om "det har noe å si for de" kan alltids diskuteres, men det er et dårlig argument for kriminalisering.

Du har bare lov til å produsere så lenge noen selger deg produksjonsmidlene, du har bare lov til å markedsføre om du gjør det på din egen eiendom eller med samtykke fra eiendomsinnehaver, du kan bare selge til folk som ønsker å kjøpe, på eiendom hvor det er lov å selge.

Eiendomsinnehavere finnes det nok av, inkludert media. Så da er det bare for meg (innehaver av det hypotetiske "Heroin og ymse AS") å markedsføre heroin så mye og aggressivt jeg orker, inkludert i diverse media. Det er bare å betale det det koster. Jeg starter i det små med gratis vareprøver, bygger meg opp en kundebase, tjener penger på de, bruker masse penger på markedsføring, får større kundebase, markedsfører mer og så videre. Til slutt har jeg en svær kundebase med folk som er avhengige av heroinet mitt. Meget høy grad av gjensalg og lite frafall. Det kan tenkes at noen vil ønske å stoppe meg, men husk, dette er lovlig og det er ulovlig å bruke tvang mot sånne som meg i ditt "samfunn".
Her følger noen perser i noen øvelser jeg liker å holde på med. Målt i totalvekt. Kroppsvekt har vært ca 87-89 kilo

Dips 104 x 8 reps (til parallell) - 2014
Chins 105 x 8 reps (medium bredt overhåndsgrep, strikt og haka over stanga) - 2015
Pistol squats 100 x 7+ reps (per bein, ned til bånn) - 2015

Utlogget Ryū

 • Treningsnarkoman
 • *******
 • Innlegg: 2 919
 • Honnør: 623
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 2 919

 • Street Fighter
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #58 : 05. mars 2012, 16:00 »
Eiendomsinnehavere finnes det nok av, inkludert media. Så da er det bare for meg å markedsføre heroin så mye og aggressivt jeg orker, inkludert i diverse media. Det er bare å betale det det koster.

Det kan godt hende mange vil la deg reklamere for heroin, og det skal de få lov til av meg. Men bare for å ta et enkelt eksempel: Om de fleste ikke liker å bli utsatt for heroinreklame(fordi de har barn etc. er fullt mulig at butikk eller senterledelsen, eiendomsinnehaver el. heller avstår fra heroinreklame så de ikke mister kunder. Det er vanskelig å vite hvilken vei dette vil gå. Men da er det fint mulig å betale andre veien, for å fjerne eller unngå reklame.


Jeg starter i det små med gratis vareprøver, bygger meg opp en kundebase, tjener penger på de, bruker masse penger på markedsføring, får større kundebase, markedsfører mer og så videre.

waow, skal du gjøre sånn som alle andre gjør? Du går selvfølgelig utifra at du har monopol på markedet da? Alle andre vil gjøre akkurat det du gjør, men de vil også drive produktutvikling. For eksempel å utvikle stoff som er mindre helseskadelig. Du ser jo også helt bort ifra at mennesker ikke umiddelbart vil begynne å trøkke fordi det er lov. Noen flere kanskje, men det vil høyst sannsynlig være færre overdoser og mindre sykdommer knyttet til bruk. Ville du begynt med heroin, eller bol om det hadde vært lovlig?

Til slutt har jeg en svær kundebase med folk som er avhengige av heroinet mitt. Meget høy grad av gjensalg og lite frafall.

Du kan lett miste kunder til andre tilbydere selv om produktet er avhengighetsskapende.

Det kan tenkes at noen vil ønske å stoppe meg, men husk, dette er lovlig og det er ulovlig å bruke tvang mot sånne som meg i ditt "samfunn".

Jeg husker det ja. En ting er sikkert, og det er at jeg ikke hadde kjøpt heroin av deg. Du virker som en skikkelig usympatisk fyr som bare er ute etter å tjene penger. Ikke gir du en del av omsetningen din til hjelp med avrusning, ikke har du lagd heroin som er mindre helseskadelig og avhengighetsskapende, varene dine er dyre siden du bruker så mye penger på markedsføring, du er hensynsløs i markedsføringen og har blant annet reklameplakater ved skolen til barnet mitt. Nei jeg går til konkurrenten i stedet.

Jeg kan alltids opprette en organisasjon som jobber mot å betale for at du ikke skal få reklamere og selge fra private utsalgssteder, eller får media til å sette søkelys på dine hensynsløse metoder. Flertallet bestemmer på en eller annen måte uansett, og om de fleste ikke liker heroin, kan dette være en markedsløsning som gir de "snille" bedriftene mest i kassa.

Selv tror jeg at når folk må betale fra egen lomme, så er det plutselig ikke så viktig å passe på hva andre driver med lenger.

Jeg håper du får sjansen til å starte Heroin AS en gang, så ser du at det ikke må være slik at lovlig=ville tilstander. Eller så er det jeg som ser at det faktisk er det.
Your body hears everything your mind says.

Mind: You are so awsome!

Body: I heard that!

Skal bli IFBB Pro og verdensmester i Crossfit.

Utlogget SFV

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 174
 • Honnør: 211
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 3 174

 • Ruler of the halls of metalworking 5 feet below
Sv: Bør steroider kriminaliseres
« #59 : 05. mars 2012, 18:57 »
Det er egentlig poenget, Ryu. Selv om "jeg" ikke hadde vunnet over konkurrentene i det åpne heroin-markedet så ville i såfall noen andre gjort det. Og den totale brukermassen ville gått opp og opp og opp. Snart måtte markedslederen ha tatt noen telefoner til Afghanistan for å presse de til å produsere mer heroin for å dekke etterspørselen i det norske markedet....

Og nei, jeg er ikke heroinselger hvis du lurte på det. Ikke har jeg tenkt å bli det om du får det norske samfunnet til å bli sånn som du skisserer heller.Her følger noen perser i noen øvelser jeg liker å holde på med. Målt i totalvekt. Kroppsvekt har vært ca 87-89 kilo

Dips 104 x 8 reps (til parallell) - 2014
Chins 105 x 8 reps (medium bredt overhåndsgrep, strikt og haka over stanga) - 2015
Pistol squats 100 x 7+ reps (per bein, ned til bånn) - 2015

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!