Skrevet av Emne: Rødt kjøtt øker risiko for kreft og tidlig død (NY studie 12.03.2012)  (Lest 15085 ganger)

Utlogget Jupac

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 995
  • Honnør: 155
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 995

En ny omfattende studie utført ved Harvard university konkluderer med økt dødelighet blant mennesker med høyt inntak av BÅDE ubehandlet og behandlet rødt kjøtt.

http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/full/archinternmed.2011.2287#AUTHINFO

Det er dog viktig å påpeke følgende fra studien:

"Men and women with higher intake of red meat were less likely to be physically active and were more likely to be current smokers, to drink alcohol, and to have a higher body mass index. In addition, a higher red meat intake was associated with a higher intake of total energy but lower intakes of whole grains, fruits, and vegetables."

I tillegg viste det seg at ved baseline i de to gruppene ved første spørreundersøkelse var det 5 % røykere i gruppen som ikke spiste rødt kjøtt, mens det i gruppen som spiste rødt kjøtt var 25,7 %  røykere



Utlogget g0trice

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 454
  • Honnør: 70
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 454

"Men and women with higher intake of red meat were less likely to be physically active and were more likely to be current smokers, to drink alcohol, and to have a higher body mass index. In addition, a higher red meat intake was associated with a higher intake of total energy but lower intakes of whole grains, fruits, and vegetables."

Blir litt som å konkludere med at det å drikke fra glassflasker fører til en tidligere død fordi folk med høyt alkoholforbruk dør tidligere en folk med lavt alkoholforbruk.
kom hit for å drepe myter og tygge tyggegummi, og jeg er helt tom for tyggegummi...

Utlogget blondmyth

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 23
  • Honnør: 6
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 23

Jeg spiser 100-300g rødt kjøtt hver dag og har helt fine blodprøver. Friskest og raskest i gjengen Smiley
"When in Rome, do as romans do"

Utlogget Pans

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 034
  • Honnør: 309
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 034

De fleste steker kjøttet i olje som ikke tåler høye temperaturer. Og akkurat biff skal jo stekes med veldig høy temperatur.. Om du velger kokosolje i stedet for oliven, raps osv så burde ikke dette være noe problem.
"There Can Be Only One" - Bill K

Utlogget arehb

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 733
  • Honnør: 57
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 733

  • 1337 nubi
"Men and women with higher intake of red meat were less likely to be physically active and were more likely to be current smokers, to drink alcohol, and to have a higher body mass index. In addition, a higher red meat intake was associated with a higher intake of total energy but lower intakes of whole grains, fruits, and vegetables."

I tillegg viste det seg at ved baseline i de to gruppene ved første spørreundersøkelse var det 5 % røykere i gruppen som ikke spiste rødt kjøtt, mens det i gruppen som spiste rødt kjøtt var 25,7 %  røykere

Slike studier ville selvsagt vært helt meningsløse hvis ikke faktorene nevnt over, i tillegg til en haug med andre ting, blir justert for.

Konklusjonen er: "Conclusions  Red meat consumption is associated with an increased risk of total, CVD, and cancer mortality. Substitution of other healthy protein sources for red meat is associated with a lower mortality risk."

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!