Melkeprotein består av to typer protein : whey og kasein. Whey tas opp raskt i kroppen og passer bra etter trening. Kasein tas opp langsommere. Melkeprotein består av 20% whey og 80% kasein. Tanken med "nattprotein", enten det er rent kasein eller i det forholdet du finner i melk, er nok at kroppen skal ta det opp etterhvert gjennom natta. Vet ikke hvor mye poeng det er i det eller ikke, men det er nok et poeng å få i seg protein som tas opp langsomt også, ikke bare whey. En del typer proteinpulver har en blanding men med mer whey enn det er i melkeprotein.
Kanskje bør vi tilføre dette(som er å finne på
http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/100-casein-gold-standard, vet ikke om de har pyntet på litt her og der for å øke salget av produktet, men jeg syns det er en grei forklaring):
Casein Protein er altså et langsomt protein, og har fordelen at det er tidsfordrøyende, noe som er ønskelig på dagen og framfor alt når det er tid for å sove! Kaseinprotein er pH-følsomt og lager derfor en gele-form i magesekkens sure miljø. Dette gjør at det tar mye lengre tid å bryte ned til aminosyerer enn f.eks. myseprotein. Kasein er den proteindel som forekommer mest i vanlig melk.
At kasein har denne tidsfordrøyende effekt, gjør at det lages en antikatabol effekt i kroppen når aminosyrer tilføres musklene i en jevnere strøm, og over en lengre periode. Dette skaper bedre forutsetninger for restitusjon og muskelvekst!