Skrevet av Emne: Oppbevaring av stekt mat?  (Lest 17609 ganger)

Utlogget FitMom

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 037
  • Honnør: 157
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 037

Oppbevaring av stekt mat?
« : 04. mai 2012, 18:01 »
Hei.

Lurer på en ting: Hvis jeg steker opp karbonadedeig, kyllingfilet, laks, koker opp grønnsaker og bevarer dette i lukkede bokser i kjøleskap.. Hvor mange dager kan de oppbevares slik og fortsatt spises??


Utlogget Brenna

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 72
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 72

Sv: Oppbevaring av stekt mat?
« #1 : 04. mai 2012, 18:03 »
Jeg lager for 3 dager av gangen og har i kjøleskapet, mer enn det så blir det dårlig synes jeg!! Smiley

Utlogget FitMom

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 037
  • Honnør: 157
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 037

Sv: Oppbevaring av stekt mat?
« #2 : 04. mai 2012, 18:48 »
Tusen takk for svar dere Smiley Må få i meg mer rein mat, men tiltak og lage hver morgen Tongue Men da kan jeg hvertfall lage for 3-5 dager da Ca Smiley takk takk!!

Utlogget streetball

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 619
  • Honnør: 85
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 619

  • streetball is my job
Sv: Oppbevaring av stekt mat?
« #3 : 04. mai 2012, 18:49 »
http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/oppbevaring/oppbevaring-i-kjoleskap/

Gir en liten pekepinn... Kan vel også fryse ned tilberedt mat og ta det frem til tining hvis du har laget mye da.
Every man is the builder of a temple called his body.-

Henry David Thoreau (1817 - 1862)

Utlogget sstians

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 103
  • Honnør: 150
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 103

  • Svak, småblid og dopingfri!
Sv: Oppbevaring av stekt mat?
« #4 : 04. mai 2012, 19:03 »
Prøv å gjør som meg. Lag mat for ei uke og legg det du skal spise de to neste dagene i kjøleskapet. Når den første av disse to dagene kommer, tar du opp en av de fem resterende (feks middagene) fra fryseren, slik at denne blir dag nummer tre. Har opplevd at det tar over et døgn å tine en god boks med mat i kjøleskap.
Styrkeløft.

190 - 122,5 - 207,5 (stevnepers med utstyr)
19 - 140 - 250 (raw stevnepers)
3x150 - 120 - 2x192,5 (raw treningspers)

Treningslogg i bildelogg

YouTube-kanal!

Utlogget FitMom

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 037
  • Honnør: 157
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 037

Sv: Oppbevaring av stekt mat?
« #5 : 04. mai 2012, 19:12 »
Takk for flotte svar gutter!! Ja tenkte på dette med frysning også Smiley Men hvordan er det med mat som er rått=stekt=nedfryst=tint=varmet og næringsstoffer i dette da? Har fryseprosessen noe å si?

Utlogget streetball

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 619
  • Honnør: 85
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 619

  • streetball is my job
Sv: Oppbevaring av stekt mat?
« #6 : 04. mai 2012, 20:04 »
Tror ikke dette har så mye å si, ihvertfall ikke så mye at du bør bekymre deg nevneverdig. Vet at noen antioksidanter i tomat osv. delvis endrer egenskaper ved varmebehandling, men tror verken det har så mye å si, eller at det endrer seg når du fryser ned og tiner. Er vel bare vanninnhold og fuktiget, evt. smak som endrer seg?
Every man is the builder of a temple called his body.-

Henry David Thoreau (1817 - 1862)

Utlogget sstians

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 103
  • Honnør: 150
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 103

  • Svak, småblid og dopingfri!
Sv: Oppbevaring av stekt mat?
« #7 : 04. mai 2012, 21:24 »
Takk for flotte svar gutter!! Ja tenkte på dette med frysning også Smiley Men hvordan er det med mat som er rått=stekt=nedfryst=tint=varmet og næringsstoffer i dette da? Har fryseprosessen noe å si?

Skal ikke ha noe særlig å si det, men jeg synes som er stekt, fryst, opptint og oppvarmet ikke er noe godt, kanskje tørrere. Så jeg pleier bare å tine opp og spise kaldt. Kvaliteten på det du fryser ned vil avhenge av måten du fryser det ned på, og måten du tiner det opp på. Lærte mye om dette på skolen for noen år siden, men det er tydelig at jeg har glemt alt omkring fryseprosesser, det over er alt jeg husker.

Edit: Litt finner du iallfall her: http://www.matsiden.no/guider_frysing.asp
Styrkeløft.

190 - 122,5 - 207,5 (stevnepers med utstyr)
19 - 140 - 250 (raw stevnepers)
3x150 - 120 - 2x192,5 (raw treningspers)

Treningslogg i bildelogg

YouTube-kanal!

Utlogget FitMom

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 037
  • Honnør: 157
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 037

Sv: Oppbevaring av stekt mat?
« #8 : 05. mai 2012, 09:21 »
Må prøve det kaldt også da, lettere på skolen også Smiley Takk igjen!

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!