Bare for å kaste ut en tanke her... for de som tror på såkalte pateologiske dietter, hva var ph verdien hos steinalder menneskene? Vil tro den ofte var ganske lav? Må ikke vi nødvendigvis være tilpasset til å leve med et både surt og basisk kosthold? Vet denne artikkelen dreier seg om optimale prestasjoner/ hormonnivå, mere generelt (helsemessig?) ment.
bra tema, og artikkel. Ph er ikke så "in", men det betyr ikke at det ikke er viktig.
Du kunne f.eks lagt til en tabell med ph verdier på diverse matvarer, og for sikkerhets skyld ( da mange tar ting veldig "svart-hvitt") opplyst om at det er den totale balansen som teller, dvs at ikke egg er "dårlig" fordi det har lav ph verdi.
stå på
forresten, du skulle heller valgt idrett som utdanningsvei, objektive mennesker er en mangelvare
Takk for tilbakemelding.
"Steinaldermenneskene" hadde antagelig ingen grad av acidosis, da deres karbohydratinntak stort sett var basert på grønnsaker, frukt og bær. De spiste riktignok en del kjøtt også, men trolig ikke i så store mengder at det påførte skade (tipper jeg, dette er ren gjetting fra min side).
I den meste av forskningen blir dette sett på som et moderne problem, som en konsekvens av hvordan kostholdet ser ut i moderne tid. For å sitere Wiederkehr et al,
"There is experimental evidence to support the notion that even mild degrees of acidosis, such as that occurring by ingestion of a high animal protein diet, induces some of these metabolic and endocrine effects. The possible role of diet-induced acid loads in nephrolithiasis, age-related loss of lean body mass and osteoporosis is discussed."Jeg har sett en liste hvor ulike matvarer blir vurdert, som jeg vil inkludere i den ferdige artikkelen, men siden jeg ikke for øyeblikkelig har tilgang til journalen den ble publisert i, var det vanskelig å ha med noen kvantifiserte data i dette utkastet. Jeg er også enig i at man ikke må fordømme noen matvarer på grunnlag av dette, men i stedet betrakte sitt kosthold under ett. De fleste vil uansett ikke ta skade av å innta mer grønnsaker.
I USA er det forresten populært å bruke såkalte "buffere", for eksempel kaliumsitrat, i store mengder, for eksempel opp til 15-20 gram før trening. Dette kan redusere dannelsen av melkesyre, fra McNaugton et al (2001)
"We would suggest using chronic ingestion as a means to improve high intensity work rather than the acute ingestion of sodium bicarbonate. The ingestion of sodium bicarbonate (LurePer: en buffer), over a period of six days, significantly improved work output two days after bicarbonate ingestion ceased."