Det er helt riktig skrevet av Kassen aka strictboy at plomen er en energibooster. Den er proteinrik, men i tillegg også svært fettrik. Dette kan med fordel reduseres dersom man ønsker å benytte seg av egg som proteinkilde. Jeg anbefaler sjelden mange egg om dagen med mindre kolestrolnivåer garantert er eller kan holdes på et på et ok nivå. 100 gram eggehvite inneholder 0 gram fett kontra eggeplommen som inneholder 27 gram fett - derfor anbefaler jeg primært eggehviter for personer på diett for vektreduksjon.
Det høres ut som du er en av dem som sverger til kostholdsrådene fra statens ernæringsråd samt generell bodybuildermentalitet der det er om å gjøre å få i seg så mye protein som mulig.
Det finnes veldig mye forskning på fettrikt kosthold som står i kontrast til det statens ernæringsråd og typisk finessmentalitet sverger til. Hvis du ikke allerede kjenner til bladet VOF (
http://vof.no/)vil jeg anbefale deg å kjøpe siste nummer på narvesen, og hvis du liker det kan du endog vurdere et abonement for å få tilgang til tidligere utgaver:
I forrige nummer var det en spesilet interessant artikkel om kolestrolens betydning for kroppens imunforsvar og infeksjonsbekjempelse.
Det finnes mange myter i kostholdverden som har etablert seg og blitt en sannhet.
Mannen i gaten tror man blir feit av å spise fett, men det gjør man ikke, man blir feit av å være i kalorioverskudd, samme hvor energien kommer fra. I ditt eksempel om at det finnes 27g fett pr 100g eggeplomme: hva så? Da er det bare til å spise litt mindre totalt sett hvis man ikke vil være i kalorioverskudd. Vitaminer og de viktigste stoffene i egget sånn ellers er i eggeplommen så det er idiotisk å kaste den.