Skrevet av Emne: Veie mat  (Lest 2829 ganger)

Utlogget VL

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 37
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 37

Veie mat
« : 17. mars 2014, 19:20 »
Hei... Har veid mat lenge.. Havregryn,ris,protein pulver er jo enkelt å veie riktig...
Men når det kommer til kjøtt er det litt verre.. Skal man veie det rått? eller skal man ta høye for vekten etter det er stekt/kokt?

Eks

Veier man opp 200g kyllingfilet, vil den kun veie ca 160-170g ferdig stekt. Og fisken enda mindre, gjerne så mye som 70-80g forsvinner om man steker 200g torsk.

Så hva skal man ta høye for når det kommer til vekten man får oppgitt på dietter? Er jo vanskelig å tippe seg til ferdig vekt av produktet etter steking. ( Det er jo ikke verre enn å lage litt ekstra, men men )..

Noen som er litt rutinert på dette?? Tongue Cheesy

Utlogget Rita Immerstein

  • Treningsforum Crew
  • Global Moderator
  • *****
  • Innlegg: 949
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 949

Sv: Veie mat
« #1 : 18. mars 2014, 11:24 »
Jeg foretrekker å veie kjøtt(spesielt kylling og fisk) etter tilberedning. Da får jeg eliminert evt tilsatt vann/salt i f.eks kyllingen. Rødt kjøtt er som regel helt greit å veie før steking, men det er valgfritt hva du foretrekker:)
- Master i helsefremmende arbeid
- Personlig trener
- Kostholdsveileder
- Høgskoleutdanning innen ernæringlære, veiledning og coaching
- Trent vekter i over 20 år


Utlogget VL

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 37
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 37

Sv: Veie mat
« #2 : 18. mars 2014, 13:39 »
Takk for svar : - )

Ja forstår, men om man skal ha 200g kylling til hvert måltid og veier opp 200g før man steker, blir jo ikke inntaket 200g kylling og man vil jo alltid ligge lavere... Og det kan til tider være litt stress, vertfall med fisk å vite hvor mye den vil tape seg under steking..

Utlogget Rita Immerstein

  • Treningsforum Crew
  • Global Moderator
  • *****
  • Innlegg: 949
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 949

Sv: Veie mat
« #3 : 20. mars 2014, 09:07 »
Det er jeg enig i, men jeg steker opp kylling for flere porsjoner og setter i kjøleskapet. Fisk bør tilberedes fersk så legg til 50 gram fisk i rå tilstand om du skal lage kun en porsjon - dette gjelder mager fisk. Bruker du et fast merke kan du rett og slett finne ut hvor mye ekstra du må legge til for å få f.eks 250 gram mager fisk ferdig tillaget. Laks som er en fet fisk holder standby på vekten også etter stekiNG
- Master i helsefremmende arbeid
- Personlig trener
- Kostholdsveileder
- Høgskoleutdanning innen ernæringlære, veiledning og coaching
- Trent vekter i over 20 år


Utlogget Hightow3r

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 665
  • Honnør: 35
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 665

Sv: Veie mat
« #4 : 20. mars 2014, 12:24 »
Vis man er ute etter å ha kontroll på makroene per matvare, så bør man veie kjøtt o.l FØR steking.
Når det står f.eks

Næringsinnhold pr 100g:
fett: 0.5g
protein: 23g
Karb 0.1g 

Så er dette per 100g RÅ vare. Altså steker du 100g rått kjøtt og det veier bare 50g etter steking, så er det fremdeles 23g protein der. Vannet som da står for en del av vekten har ikke kalorier.

Det er svært sjeldent at næringsinnholdet er beregnet i ferdig tilberedt stand.

Det eneste unntaket jeg vet om er noen ris typer som sier pr 100g KOKT ris osv..
29år
Høyde: 1.93m


Benkpress: 170
Markløft: 190
Knebøy: 160
Militærpress sittende: 105kg x 2 !

Logg:
http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=121808.msg1808980;topicseen#new

Utlogget VL

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 37
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 37

Sv: Veie mat
« #5 : 30. mars 2014, 19:28 »
Takker for svar! : )...

Så når jeg har fått et opplegg der alt skal veies tørt/før jeg lager det, så veier jeg 220g kylling rå? Eller 250g torsk rå? Selv om det kanskje taper seg 50-80g i vekt under steking? Dette er du HELT sikker på? Vil ikke ligge for lavt i forhold til dietten!

Men har blitt sånn nå at skal jeg lage meg 2x 220g kylling klar for dagen, veier jeg opp sånn 600g rå vekt.... Da blir det ca 220g stek.. Men det er vel for voldsomt da.

Utlogget Rita Immerstein

  • Treningsforum Crew
  • Global Moderator
  • *****
  • Innlegg: 949
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 949

Sv: Veie mat
« #6 : 31. mars 2014, 14:34 »
Sjekk i hvert fall hva kyllingpakken lover deg:90% kylling og 10% vann injisert er ikke uvanlig......
- Master i helsefremmende arbeid
- Personlig trener
- Kostholdsveileder
- Høgskoleutdanning innen ernæringlære, veiledning og coaching
- Trent vekter i over 20 år


Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!