Skrevet av Emne: Hva er greia med Egghvite?  (Lest 3080 ganger)

Utlogget Bonko

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 13
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 13

Hva er greia med Egghvite?
« : 15. februar 2015, 16:45 »
Lurer bare på hvorfor man benytter seg i stor grad av eggehvite?

Lager selv omeletter med 2 hele egg, og 3 eggehviter.
Spørsmålet jeg stiller meg er om 3 eggehviter gir mer metthetsfølelse enn 1 helt egg?

Vet at det er en del fett i eggeplommen (praktisk talt alt fettet i egget)
Dette har vel ikke så mye å si, da det er det totale kcal forbruket i løpet av en dag som teller?

Hadde vært supert med noen svar rundt dette.

Utlogget Rita Immerstein

  • Treningsforum Crew
  • Global Moderator
  • *****
  • Innlegg: 949
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 949

Sv: Hva er greia med Egghvite?
« #1 : 16. februar 2015, 13:17 »
Det er det totale forbruket som er viktig. Egg er en utrolig næringskilde og det er ingen grunn til å droppe plommene, men heller tilpasse kaloriinntaket. Det er mye proteiner i både plomme og eggehvite, så argumentet for mange er kilden til kalorier(plomma). Den eneste innsigelsen er å vite at man tåler å spise flere egg om dagen mht til kolesterol/genetisk disposisjon.
- Master i helsefremmende arbeid
- Personlig trener
- Kostholdsveileder
- Høgskoleutdanning innen ernæringlære, veiledning og coaching
- Trent vekter i over 20 år


Utlogget MacroMan

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 72
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 72

Sv: Hva er greia med Egghvite?
« #2 : 16. februar 2015, 19:20 »
"Greia med eggehvite" er som du selv sier, den inneholder lite fett men mye proteiner.

Folk flest tror at de skal ha i seg så lite fett som overhodet mulig hele tiden og lager da gjerne et nummer av at de fjerner plomma som er så nydelig.

Vel og merke, om du teller kcal og sliter med å holde deg under grensa/målet ditt pr. uke/måned vil jo en real eggefrokost hver dag sørge for at du kanskje ike kan spise deg mett på kvelden når du helst har lyst til å kose deg med noe god mat - for egg er fullspekket med macroer.

Selv velger jeg å droppe slike frokoster og velger heller frokoster fulle med karbs som gir energi. Fett/proteiner er tyngre for kroppen å bryte ned og jeg for min del ønsker ikke en slik start på dagen.

Eggehvite selges for øvrig i litersflasker på Svinesund/Sverige om du bor i nærheten, men tro meg, du lukter da også egg i en uke etterpå..

Man skal ikke ha i seg så mye proteiner som man skulle tro. Selv sliter jeg med å ikke overskride proteininntaket

For mye proteiner/overskudd vil omdannes til blodsukker og lagres som fett.

Mine utregninger, jeg legger på meg, er ca 16-17% proteiner av det daglige kost-inntaket. hele 35% er fett.
Om du skal ned i vekt blir saken en litt annen.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!