Å unngå å miste noe som helst muskelmasse er krevende, men fullt mulig. Det er et par faktorer som er spesielt viktig da: 1) Fordele måltider jevnt utover dagen. Feks 4 hovedmåltider og 2 mellommåltider. Ved å fordele måltider unngår du at kroppen tærer på egne lagre (feks muskler) for å skaffe energi. 2) Spise protein til hvert måltid (kjøtt, fugl, fisk, egg, meieriprodukter, grove kornvarer etc). 3) Ikke for lavt energiinntak. 4) Trening
Proteininntaket ditt kan ligge på 1,2g-1,8g per kg kroppsvekt basert på ditt aktivitetsnivå. Med dagens kroppsvekt utgjør det 145-218gram protein. Et fornuftig kaloriunderskudd er 500kcal i minus hver dag, i snitt. 1 gram karbohydrat= 4kcal, Protein= 4 kcal, Fett= 9 kcal, kostfiber= 2 kcal
Du kan bruke både knekkebrød og brød. Selv foretrekker jeg brød, fordi jeg spiser færre skiver enn knekkebrød og derfor mindre smør. Det vil være avhengig av hva du har som pålegg. Jeg kan ikke komme med en faglig begrunnelse for å velge det ene, fremfor det andre. Se på brødskalaen, velg produkter som er grovt, eller ekstra grovt. Gjerne nøkkelhullsmerket også.
Igjen, takk for flott svar. Det hjelper veldig mye.
Pleier som regel å ha 4-5 måltider om dagen, hvorav 3 av de er store, type frokost, lunsj og middag, og de resterende er små. De små måltidene er gjerne et par knekkebrød eller en Skyr yoghurt. Men sålenge jeg har en jevn strøm med mat gjennom hele dagen, men samtidig har kaloriunderskudd ifra fett, kombinert med trening, så vil muskelmassen bevares/økes?
Mtp. at jeg selv ikke blir så veldig mett av knekkebrød, så hjelper dette veldig på. Men generelt sett, så er det rett og slett å velge proteinrike matvarer, med fokus på grovhet og at det gjerne er en mager variant?