Skrevet av Emne: Lilla piller i sverige?  (Lest 36625 ganger)

Utlogget 25årstrening

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 259
 • Honnør: 270
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 3 259

SV: Lilla piller i sverige?
« #75 : 17. mars 2005, 14:27 »
Det er god grunn til å ta dette med 40-åringen med en god klype salt. Det jeg synes er mest oppsiktsvekkende er at de virkelig finner effe og benzodiazepiner i Purple Burn. Om jeg ikke husker feil står det ingenting på etiketten om noen av delene (men noe om Proprietary blend). Og dette produktet ser jo ut til å ha vært en storselger. Ser på enkelte slankeforum på nettet at enkelte begeistret har fortalt om sine gode erfaringer med litt rundhåndet dosering av Purple Burn.

Nå kommer uten tvil nye direktiver om tilskudd fra myndighetene.  Huh

Utlogget Baahh

 • Elite medlem
 • *******
 • Innlegg: 5 030
 • Honnør: 329
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 5 030

SV: Lilla piller i sverige?
« #76 : 17. mars 2005, 14:28 »
Er det sporstoffer som er funnet, eller er det skikkelige doser?

Utlogget Benpressmannen

 • Treningsveileder
 • ******
 • Innlegg: 5 317
 • Honnør: 584
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 5 317

 • Anabol, endogen trainee
SV: Lilla piller i sverige?
« #77 : 17. mars 2005, 14:37 »
Enda en grunn til å holde seg unna slike produkter og heller bruke grønn te og alcar (K-)(R-) ALA og evt cla i sammens med styrketrening/kardio og redusert matinntak for vektreduksjon..

Smiley


Mine rekorder:
Bøy: 240kg - Benk: 185kg - Mark: 250kg @ 100kg
Bøy: 250kg - Benk: 185kg - Mark: 260kg @ 90kg
Bøy: 260kg - Benk: 165kg - Mark: 265kg @ 87.5kg
Bøy: 274kg - Benk: 170Kg - Mark: 280kg @ 90kg

ADIDAS Mila 21/6-07: 1t 3m @ 100kg
Polar natt Mila 5/1-08: 1t 1m @ 90kg & syk
ADIDAS Mila 21/6-08: 1t 4m @ 90kg & en sko som ikkje va helt "med"

Ibestad Strongshow 26/7-08 - 5. plass


Mange snakker om å gjøre noe, få gjør det de sier!

Utlogget LurePer

 • Treningsnarkoman
 • *******
 • Innlegg: 2 973
 • Honnør: 154
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 2 973

 • Ikke stikk din snabel der det kommer ut kabel
SV: Lilla piller i sverige?
« #78 : 17. mars 2005, 14:39 »
ALCAR og ALA har jeg minimal tro på til det formålet. Veldig bra tilskudd for generell helse, men til fettforbrenning/muskelbygging er det dessverre min oppfatning at de så å si er ubrukelige.
I positiv nitrogenbalanse.

Utlogget 25årstrening

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 259
 • Honnør: 270
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 3 259

SV: Lilla piller i sverige?
« #79 : 17. mars 2005, 18:53 »
Er det sporstoffer som er funnet, eller er det skikkelige doser?

Veit ikke, tror artikkelen publiseres i dag eller morgen i tidsskriftet. Regner med at HITman har tilgang på det, så kan jo be om en kommentar. Jeg vil ikke utelukke at det var en dose med reell virkning, for PB sparker visst litt, har jeg hørt...Ironien i dette er jo at halve Skandinavia har proppet seg fulle med dette. Bestemødre fra Halden i sør til Meråker i nord har jo hamstret dette i Sverige før hver badesesong, og skrytt av hvordan de har kjørt 3-dobbel dose -det er juksemakere det!

Utlogget 25årstrening

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 259
 • Honnør: 270
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 3 259

SV: Lilla piller i sverige?
« #80 : 23. mars 2005, 13:56 »
Da er artikkelen publisert i Tidsskrift for den norske lægeforening ( finnes på http://www.tidsskriftet.no/pls/lts/PA_LT.VisSeksjon?vp_SEKS_ID=1165104).

Det ser faktisk ut til at den anbefalte døgndosen av Purple Burn virkelig inneholder effedrin tilsvarende mer enn 25mgr effedrin. Dette er vel ikke noen høy dose i forhold til det som blir brukt av enkelte fitness-utøvere/kroppsbyggere under "deff", men mer oppsiktsvekkende er som sagt innholdet av benzodiazepiner. Jeg sakser fra artikkelen-


"Det ble dessuten påvist efedrin hos de personene som tok kosttilskudd. Etter inntak av to kapsler Thermo X 650 ble den påviste efedrinkonsentrasjonen i serum beregnet til å tilsvare inntak av ca. 25 mg efedrin (3). Dette er en forholdsvis lav dose sammenliknet med efedrindoseringen ved godkjente indikasjoner. Efedrinkonsentrasjonen i serum var høyere hos forsøkspersonene etter inntak av Purple Burn enn etter inntak av Thermo X 650. I kosttilskuddet Purple Burn ble det i tillegg til efedrin påvist fenylpropanolamin.
Diskusjon

Kosttilskuddene Thermo X 650 og Purple Burn inneholder legemidler - og dette er ikke deklarert. Ifølge forskrift om legemiddelklassifisering er alle stoffer/substanser som er oppført i legemiddellisten klassifisert som legemidler. Dette gjelder diazepam, klonazepam, efedrin og fenylpropanolamin. Dessuten er diazepam og klonazepam klassifisert i reseptgruppe B.

Å finne efedrin i et kosttilskudd er ikke helt uventet. Søk etter kosttilskudd og slankepiller på Internett gav mange treff på ulike preparater som inneholder «ma huang». Dette er det kinesiske navnet på Ephedra sinica. Efedrin kan utvinnes fra denne planten, men blir i dag vanligvis fremstilt syntetisk (4). Et søk i RELIS' database viste at det tidligere er blitt stilt spørsmål om innholdsstoffene i Thermo X 650 og eventuelt innhold av sentralstimulerende stoffer (5). Bakgrunnen for å tilsette efedrin i slankepreparater er at stoffet potenserer frisettingen av adrenalin og noradrenalin. Dette påvirker metabolismen av karbohydrater, proteiner og lipider og gir en appetittreduserende effekt. Vår pasient og hennes bekjente rapporterte om vektreduksjon etter bruk av kosttilskuddet. Studier har vist at indirekte sympatomimetika kan være effektive ved vektreduksjon, særlig i kombinasjon med metylxantiner, som finnes i koffein (guarana) (6 - 8). Kombinasjonen efedrin og koffein frarådes imidlertid i akademisk medisin på grunn av tilfeller med alvorlige kardiovaskulære hendelser (9).

Benzodiazepiner i kosttilskudd er mer oppsiktsvekkende. Dette er syntetiske stoffer som muligens er blitt tilsatt for å dempe uønskede effekter av efedrin og øke følelsen av velvære - eventuelt for å øke avhengigheten av produktet. Vår pasient følte seg mer tilfreds, i tillegg var hun fornøyd med vektreduksjonen. Diazepamkonsentrasjonen som oppnås etter gjentatt dosering er avhengig av pasientens evne til å absorbere, distribuere, metabolisere og eliminere legemidlet. Den påviste serumkonsentrasjonen hos forsøkspersonene etter tre dager med inntak av to kapsler Thermo X 650 daglig tilsvarer erfaringsmessig en døgndose på tilnærmet 0,5 mg diazepam. Klonazepamkonsentrasjonen var høyere etter inntak av to kapsler kosttilskudd enn ved inntak av en klinisk dose på 0,5 mg klonazepam! Anslagsvis inneholder en kapsel av kosttilskuddet bortimot 0,5 mg klonazepam. Bruk av benzodiazepiner er farlig i trafikken (10), mange er bevisst på at man ikke skal kjøre bil etter inntak. Kosttilskudd får trolig ikke varsellampene til å blinke.

Ukjente substanser i kosttilskudd kan også medføre fare for interaksjoner med legemidler og med alkohol.
Inntak av efedrin ved samtidig bruk av adrenergika eller teofyllinderivater vil for eksempel kunne føre til økt effekt av efedrin. Alkohol potenserer effekten av benzodiazepiner. Benzodiazepiner potenserer effekten av antipsykotika, anxiolytika, analgetika og antidepressiver. Hvilke stoffer kosttilskudd og naturpreparater inneholder, er vanskelig eller umulig å vite for den enkelte lege. Dette understreker viktigheten av å få informasjon om pasientene bruker slike preparater. Dermed er det mulig ta i betraktning at disse kan inneholde stoffer som kan påvirke pasienten og/eller interagere med legemidler pasienten tar. Vår undersøkelse viser hvor viktig det er å bekrefte positive resultater fra en immunologisk screeninganalyse med en mer spesifikk undersøkelse før tiltak settes i verk. Til bekreftelsesanalyser benyttes kromatografiske metoder hvor det er mulig å skille hovedsubstans, metabolitter og beslektede stoffer.

Ifølge informasjonen på pilleglasset har Thermo X 650 farmasøytisk kvalitet og er den mest potente, naturlige fettforbrenneren med energigivende effekt som finnes. Dette er påstander produsenten markedsfører sitt produkt med. Vi savner obligatorisk registrering av alle naturmidler - et åpent register som beskriver virkestoffer, renhetsgrad og hvilke påstander som er knyttet til produktet, i tillegg til dokumentasjon om kvalitet og effekt. Legeforeningen har støttet forslaget fra utvalget som har vurdert hvilke påstander knyttet til legemiddelliknende produkter som kan eller vil føre til at produktet blir et legemiddel (11).

Konklusjon
De som bruker kosttilskudd og naturmidler, må få best mulig produktinformasjon for å sikre forsvarlig og trygg bruk. Det trengs opprydning og oppfølging av en bransje i kraftig vekst. Det er behov for et effektivt overvåkings- og kontrollsystem som er uavhengig av kommersielle interesser. Ikke-deklarerte innholdsstoffer kan medføre alvorlige konsekvenser".


 


Litteratur
  1.  www.legemiddelverket.no/bivirk/prepfok/phuchee.html (22.11.2004).
 
2.  Parker D, Martinez C, Stanley C et al. The analysis of methyl salicylate and salicylic acid from Chinese herbal medicine ingestion. J Anal Toxicol 2004; 28: 214 - 6.
 
3.  Haller CA, Jacob P, Benowitz NL. Pharmacology of ephedra alkaloids and caffeine after single-dose dietary supplement use. Clin Pharmacol Ther 2002; 6: 421 - 32.
 
4.  Samuelsson G. Drugs of natural origin. Stockholm: Apotekarsocieteten, 1999.
 
5.  www.arnett.no/relisweb/Utredning_Ekstern.ASP?Relis=5&S=601 (22.11.2004).
 
6.  Astrup A, Toubro S, Cannon S et al. Caffeine: a double-blind, placebo-controlled study of its thermogenic, metabolic and cardiovascular effects in healty volunteers. Am J Clin Nutr 1990; 51: 759 - 67.
 
7.  Tendera D. Effects of ephedrine and theophylline on weight loss, resting energy expenditure and lipoprotein lipase activity in obese and overfed rats. Int J Obes 1993; 17: 343 - 7.
 
8.  Colker CM, Kalman DS, Torina GC et al. Effects of Citrus aurantium extract, caffeine and St. John's wort on body fat loss, lipid levels, and mood states in overweight healthy adults. Curr Ther Res Clin Exp 1999; 60: 145 - 53.
 
9.  Haller CA, Jacob P, Benowitz NL. Enhanced stimulant and metabolic effects of combined ephedrine and caffeine. Clin Pharmacol Ther 2004; 75: 259 - 73.
 
10.  Mørland J. Driving under the influence of non-alcohol drugs. Forensic Sci Rev 2000; 20: 79 - 105.
 
11.  Johannessen LB. Påstander om effekt må være dokumentert Tidsskr Nor Lægeforen 2004; 9: 124.
 
 


Utlogget Benpressmannen

 • Treningsveileder
 • ******
 • Innlegg: 5 317
 • Honnør: 584
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 5 317

 • Anabol, endogen trainee
SV: Lilla piller i sverige?
« #81 : 23. mars 2005, 16:26 »
Dette høres helt kalart ut som grunnlag for såkaldt class act saksøking av produsentene..

Dvs at alle som har brukt produktene går sammen og saksøker produsentene på grunnlag av overnevnte informasjon..
Dette er vanlig at det blir gjort i USA om produkter inneholder stoffer som det ikke skal eller ikke inneholder stoffer som står nevnt...Mine rekorder:
Bøy: 240kg - Benk: 185kg - Mark: 250kg @ 100kg
Bøy: 250kg - Benk: 185kg - Mark: 260kg @ 90kg
Bøy: 260kg - Benk: 165kg - Mark: 265kg @ 87.5kg
Bøy: 274kg - Benk: 170Kg - Mark: 280kg @ 90kg

ADIDAS Mila 21/6-07: 1t 3m @ 100kg
Polar natt Mila 5/1-08: 1t 1m @ 90kg & syk
ADIDAS Mila 21/6-08: 1t 4m @ 90kg & en sko som ikkje va helt "med"

Ibestad Strongshow 26/7-08 - 5. plass


Mange snakker om å gjøre noe, få gjør det de sier!

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!