Skrevet av Emne: Hvor mye har det å si..  (Lest 3002 ganger)

Utlogget masan

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 652
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 652

Hvor mye har det å si..
« : 18. november 2002, 21:13 »
---------Protein-------Fett-------Karbo------Sum
Gram:---179,6-------59,5-------447,1-----686,2
------------26%--------9%--------65%
Kcal:-----718,4------535,5-----1788,4----3042,3
-----------23,5%-----17,5%------59%

(uoversiktlig, igrunn..)

Dette tar jeg i meg i løpet av en dag, ifølge det nye progget mit..
78kg
16 år
1,80m

Dette burde være passe inntak?

 -Hvor mye har det å si hvor proteinet, fettet og karboene stammer fra?  Jeg hater tunfisk:)

Matvarene i dette progget består av makrell i tomat, all-bran, brødskiver med kjøttpålegg, 50g carbo fuel, 40g whey basic, havregryn og en del melk.

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 158
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 158

Re: Hvor mye har det å si..
« #1 : 18. november 2002, 21:19 »
Mat inntaket styres opp mot aktivetesnivå og egen metabolisme.

Du hater tunfisk sier du.

Har du prøvd egg, kylling, biff, koteletter, karbonadedeig, kalkun, cottage cheese mm?
Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!



Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget masan

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 652
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 652

Re: Hvor mye har det å si..
« #2 : 18. november 2002, 21:32 »
..men hvor mye har det å si?

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 158
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 158

Re: Hvor mye har det å si..
« #3 : 18. november 2002, 21:35 »
Det er klart det er STOR forskjell fra proteinet i fra grovt brød og i fra tunfisk/egg/proteinpulver/melk osv.

Det har med oppbygningen av proteinet, aminosyrene osv. å gjøre.
Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!



Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget masan

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 652
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 652

Re: Hvor mye har det å si..
« #4 : 18. november 2002, 21:35 »
dumt spm, når jeg tenker meg om:)

 tingen er at jeg hater sterkt å lage mat, vil helst holde det simpelt:)

Utlogget masan

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 652
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 652

Re: Hvor mye har det å si..
« #5 : 18. november 2002, 21:36 »
Det andre enn fett, karbos og protein som er i maten, er dette noe å bry seg om?

Utlogget PowerMan

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 309
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 309

Re: Hvor mye har det å si..
« #6 : 19. november 2002, 08:57 »
Tja, alt du spiser har innvirkning på kroppen! Fett, karbo og proteiner er de vesentligste ingrediensene som ofte står oppført på varedeklarasjonen, dette fordi fett, karbo og prot gir gode og pålitelige forholdstall på ant kcal og er noen av de viktigste stoffene kroppen trenger. Husk at GI - Glykemisk Index også påvirker i stor grad karbohydratene i maten du spiser. Glykemisk index (GI) er en måling på hvor høyt 100g karb får blodsukkeret til å stige (innen 2-3 timer). Jo høyere verdi, desto raskere karbohydrater finnes det i matvaren. Man har lenge snakket om raske og trege karbohydrater. Trege karbohydrater anses som bedre fordi de gir en jevnere blodsukkerkurve og dermed ett mer stabil insulinnivå. Om du spiser største delen av dine karbohydrater fra langsomme matvarer har du følgende fordeler å se fram til:
Bedre muskelvekst - Mindre kroppsfett - Bedre utholdenhet - Høyere prestasjoner.

Eks på mat med høy GI: Loff, riskaker, puffet ris, baguetter, glukose, maltose, hurtigris, corn-flakes, potetmos, sukkerholdige drikker som brus og saft osv...
Eks på mat med lav GI: Bønner, linser, helkornbrød, pasta, rug, hvete, ris (vanlig), frukt og grønt, poteter  osv...
Kjøtt, fisk og skalldyr påvirker ikke GI i noen større grad fordi disse nesten ikke inneholder karbohydrater.

Husk også på at mat kan inneholde stoffer som ikke er sunne, og som ikke så tydelig fremgår av varedeklarasjonen. Eks på disse stoffene kan være høye sukkermengder, salt, kunstige tilsetningsstoffer (genmanipulerte stoffer + E-stoffer) osv...
Jmf også Glykemisk index!

Konklusjon: Det er mange faktorer ved maten som påvirker kroppen, også andre næringsstoffer som fett, karbo og proteiner...  
Power is everything...

Utlogget masan

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 652
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 652

Re: Hvor mye har det å si..
« #7 : 19. november 2002, 20:59 »
dvs GI er noe man regner ut ved å se hvor mange polysakkarider, disakkarider og monosakkarider det er til sammen?
 -Er polysakkarider bygd opp av forskjellig antall "ledd" ?  dvs, det kan være forskjell på polysakkaridene?

Utlogget masan

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 652
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 652

Re: Hvor mye har det å si..
« #8 : 19. november 2002, 23:59 »
-Hvor mye g tunfisk går det på ei brødskive?  Smiley
 ..om man skal ha det på brødskive da:P Jeg er helt blank når det gjelder tunfisk!

Utlogget kalleklovn

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 368
  • Honnør: 9
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 368

Re: Hvor mye har det å si..
« #9 : 20. november 2002, 01:06 »
hehe... liker du det nå  Tongue

Seriøst, test detta:

1. kok spagetti.
2. Hakk opp 1/2-1 chili, litt ingefær, og en halv løk.
3. ha detta i steke-panne, med oliven-olje/smør
4. tilsett 1 boks tunfisk i vann(hell av ALT vannet)
5. la dette bare "dampe" sammen i 1 - 2 min
6. hiv over i kjele, og tilsett 1/3 glass med dolmio saus, og 1ss rømme.
7. rør rundt og server med spagetti

Dette er seriøst godt. ALL tunfisk smak forsvinner, og det smaker herlig.
Det er rikt på proteiner, det øker fettforbrenningen, det er billig og tar deg ca 8-12 min å lage!

Kostnader til 5 måltider:

Ett stort glass Dolmio        20,-
5 tunfisk bokser                40,-
Nett med løk(5 stk)           15,-
Boks med chili(12stk)        17,-
Rot med ingefær                12,-
Spagettipakke:                  10,-

Total:                                114,-

Altså ca 22,- for ett bra måltid, +at du har mer igjen av noen av varene!

Anbefales!
-kalleklovn-

Utlogget masan

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 652
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 652

Re: Hvor mye har det å si..
« #10 : 20. november 2002, 02:01 »
Jeg har lagd min egen lille middag:
100 g kylling
70 g ris
40 g tunfisk

Dette smaker sikkert helt for jævlig, så takk for tipset:P
Men mye veier 1 boks tunfisk?

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 158
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 158

Re: Hvor mye har det å si..
« #11 : 20. november 2002, 09:56 »
I en boks tunfisk så er det 150g kjøtt.
Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!



Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget PowerMan

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 309
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 309

Re: Hvor mye har det å si..
« #12 : 20. november 2002, 10:15 »
Nam, nam! Ble skikkelig sulten!
Power is everything...

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!