Hei!
Som kjemiker tenkte jeg at det kunne være på sin plass med noen kommentarer angående kreatin. For det første har vanntemperatur noe å si når det gjelder dekomponeringen av kreatin. Jo høyere temperatur, jo hurtigere dekomponering. Kaldt vann er derfor å foretrekke, men har antakelig liten effekt siden vannet blir varmet opp i magesekken allikevel. Surhetsgrad , også kalt pH, er imidlertid viktigere. I vannløsning blir kreatinin dannet av kreatin . I alkaliske (basiske) løsninger (pH >7) er både kreatin og kreatinin tilstede i en kjemisk likevekt. I sur løsning (pH < 7) er omdanningen til kreatinin fullstendig. Trikset ville kanskje være å gjøre løsningen basisk for å bedre kreatinopptaket, men siden magesaften er sur , har dette antageligvis liten effekt. Et tips ville muligens være å ta litt syrenøytraliserende (f.eks Samarin) sammen med kreatin, men dette er bare spekulasjoner. Det er muligens den sure pH'en i magesekken som gjør at man må ta så store mengder kreatin for å oppnå effekt. Jeg antar at store deler av kreatinen blir omdannet til kreatinin og skilt ut i urinen før den når musklene siden kreatinin er mer vannløselig i vann enn kreatin. Vannløseligheten av kreatin er 1 gram til 75 ml vann. ( eller 1 gram i 9 liter alkohol ......noen som vil prøve?)
Konklusjonen blir da som følger: Væsketemperatur: Heller kaldt enn varmt. Surhetsgrad: Heller basisk enn surt. Melk egner seg godt. Bland sammen med gainer- eller proteindrikk.
Referanser: Merck index 12.ed. entry 2637 and 2638. pp 435.
Hilsen Megaman