Jeg har jobbet 7 år i restaurantbransjen. I lobbybarer, skybarer, brunpuber, hippe steder, og lavmåls, i bar på hurtigruta og gud vet hvor mange konsertarrengementer. Jeg har jobbet sammen med flere hundre dørvakter, sikkerhetsvakter og duty-personnell i disse 7 årene.... Og det er EN ting som går igjen: Og det er fulle idioter, som skal brife for damer/kompiser/gudoghvermann! Det er faen ikke mulig å finne en nasjon så full av fullstendig noldus-fylliker som i Norge! Nordmenn drikker seg sanseløse og til neanderthalstadiet. Og SÅ skal de liksom avgjøre om hva som er et utested sin policy, eller ikke?! Hver eneste jævla lille fyllebråkebøtte skulle hatt en barjobb/dørvaktjobb i en måned. EDRU!! Da hadde pipa fått en annen lyd... GARANTERT!
Godt sagt. Honnør.
Har sjøl jobba som dørvakt i 10 år og det du her beskriver er også min erfaring.
Jeg kan garantere at hvis folk oppfører seg så blir det ikke kødd.
Har jobba på et par steder der klientellet består av 99% soldater i alderen 18 - 19 år. Måten til evneveik opptreden skal man faen meg leite lenge etter. Tenk dere et lokale fyllt med 300 gutter i 18 årsalderen med hjemlengsel og et vannvittigt markeringsbehov. Der er det om å gjøre å hevde seg i flokken for enhver pris. Og i når konsumet av alkohol øker kommer alle kompleksene frem.
Jeg vil påstå at vi som jobbet som vakter der reddet flere liv enn legene i kommunen.
En annen ting. Selvfølgelig skal man løse konflikter gjennom dialog, men det veldig få skjønner er at det forutsetter at motparten er villig til å lytte.
En annen erfaring jeg har gjort meg er at det som regel alltid er gjester som lager kvalm seg imellom. Vi vakter rydder opp derfra. De resterende episodene oppstår gjerne når man nekter folk adgang til stedet. Enten fordi det er kjente bråkmakere eller personer som er så inn i helvete overstadig beruset.