Skrevet av Emne: Ny dopingsmell på gang?  (Lest 1512 ganger)

Utlogget Zuul

Ny dopingsmell på gang?
« : 28. august 2006, 15:22 »
Det blir stadig kjipere å dope seg i fridrett og sykkel. I alle fall virker det som langt flere blir tatt der de siste to -tre åra


Sjokktall fra friidretts-EM: 
23 EM-utøvere mistenkt for doping

Hele 23 utøvere avla blodprøver med spor av EPO eller annen form for bloddoping under sommerens EM i friidrett i Göteborg.
 

Nå kan urinprøver fra utøverne avgjøre om det dreier seg om en massiv dopingavsløring.

Dette skriver den danske avisen Politiken i dag.

- Vi tok blodprøver av i alt 151 EM-deltagere. 23 av den overskred det internasjonale friidrettsforbundets vedtatte grenseverdier, noe som tyder på at de har benyttet seg av EPO eller annen form for bloddoping, sier den svenske antidopingsjefen Bengt Eriksson.

Analysen av hemoglobininnholdet i prøvene har gitt antidopingmyndighetene klare vitenskapelige indikasjoner på at de 23 utøverne var dopet under mesterskapet, men før noen kan dømmes for bruk av ulovlige midler skal urinprøvene analyseres.

- Først i neste uke får vi svar på om laboratoriet har funnet spor av EPO i de mistenktes urinprøver. Deretter er det opp til det internasjonale og det europeiske friidrettsforbundet om det skal reises dopingsak mot dem, forklarer Eriksson.

Vanskelig å spore

Når grenseverdien for hemoglobin i en idrettsutøvers blod overstiger grensen, skal vedkommende umiddelbart avlegge en urinprøve. Men hvis han eller hun ikke avlegger urinprøve innen en viss tid etter blodprøven, kan EPO-bruk var svært vanskelig å avsløre.

- I dette tilfellet utføres testene på et akkreditert laboratorium i Oslo. De er også i gang med rutinemessig kontroll av ytterligere 68 andre EM-utøvere, derfor kan dette ta litt tid, sier Eriksson.

Kun en positiv urinprøve er godt nok for å innlede en dopingsak mot utøveren, og da må både A- og B-prøven være positiv hvis det skal føre til en dopingdom og en eventuell utestengelse.

- Selv om en blodprøve viser spor av doping, kan det være vanskelig å finne EPO i de supplerende urinprøvene fordi stoffet kan spores kun fem dager etter inntak, forklarer Eriksson. 


http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=127970

Utlogget Johs Steinbraut

 • Nykomling
 • *
 • Innlegg: 24
 • Honnør: 0
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 24

 • FWWM
SV: Ny dopingsmell på gang?
« #1 : 28. august 2006, 20:00 »
Jeg er ikke i tvil om at tallet kan være riktig hva gjelder midler for ekstra produksjon av røde blodceller, men dette er antakelig toppen av isfjellet hos ENKELTE nasjoner.

Det er særlig spektakulært at de russiske kvinnelige mellomdistanseløperne nå er så dominerende, jeg mener, de har jo en håndfull jenter som løper 800 m på 1.57. Riktignok ikke så ekstremt som Kratochwilova i sine "glansdager", men at russerne på kort tid har fått mange gode mellomdistanseløpere er oppsiktsvekkende. Jeg vil gjette på at de bruker et lav-androgent designersteroid.

Utlogget Egil Skallagrimsson

 • Ekstremt avhengig
 • ********
 • Innlegg: 17 784
 • Honnør: 4412
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 17 784

SV: Ny dopingsmell på gang?
« #2 : 29. august 2006, 10:25 »
enig med siste taler... når så dette steroidet blir avslørt, så har det gjort sin misjon, og de har et nytt et med annen molekylstruktur klar...
Dette kombinert med moderat EPO-bruk... And you've got a winner...or ten..

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!