Skrevet av Emne: Doping innenfor idretten.. (stil)  (Lest 2756 ganger)

Utlogget Great

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 948
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 948

  • -Rest When You're Dead!
Doping innenfor idretten.. (stil)
« : 14. mai 2005, 11:57 »
etter at Urgeyan posta stilen sin om ungdomer og trening/doping her;
http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=25394.0

så jeg at han fikk mange "nyttige" kommentarer på stilen sin. jeg leverte inn en stil om doping i første klasse (på videregående skole) , og ville bare høre hva folk syns om denne. gi gjerne karakter, så skal jeg etterhvert poste hva jeg fikk Wink selv var jeg veldig fornøyd med stilen, men vil sjekke om dere mener lærern min har noe peiling! Grin

Stilen:

Doping innenfor idretten 

Doping har alltid vært et stort problem innenfor idrett. Definisjonen på doping er: ”Bruk av stoffer som er ulovlige og som kan påvirke kroppen på en oppbyggende måte”. Hvis man tviler på om et stoff er ulovlig eller ikke, kan man sjekke dette på Norges Idrettsforbunds dopingslister.

Det finnes idrettsutøvere som er tatt for doping etter å ha vunnet ett eller kanskje flere gull. Mange synes dette er et stort problem, og vil at doping skal forsvinne ut av idretten. Det er også mange som mener at visse dopingsmidler er farlige og faktisk nedbrytende. Medfører dette riktighet?

Dopingens historie går helt tilbake til 1850-tallet da en professor på Korsica lanserte ”Vin for atleter”. Det var en blanding som bestod av vin og kokainblader. Som vi alle vet, var dette bare begynnelsen på hva som skulle dukke opp gjennom årene. Stimulerende midler som reduserer virkningen av påkjenninger og tretthet under kamper og krigshandlinger, er kjent fra langt tilbake. De brukte allerede under andre verdenskrig slike midler systematisk ved nattflyvninger, utholdenhetsekspedisjoner og lange utmarsjer. Få vil påstå at det var galt av soldater å bruke disse midlene, når de var så utslitte som mange av dem var. Flere av dem ville ikke ha overlevd om de hadde stått over.

De første bevisene på doping innenfor moderne tid, ble oppdaget i Wien når de undersøkte hester som kom inn med uventet gode løpsresultater. Dopet som ble brukt, gjorde at hestene kunne prestere bedre, men etter løpet kunne de bli syke av midlet.

Man kan ofte lese om boksere og andre kampsportsutøvere som har brukt preparater som amfetamin, som stimulerer sentralnervesystemet. Men de fleste sportsutøverne som blir avslørt er syklister. Og som oftest i forbindelse med den prestisjefulle konkurransen le Tour dé France. Det har faktisk vært tilfeller hvor syklister har syklet på spreng gjennom hele løpet, for så å falle død om. Det sier jo seg selv at dette er doping som er skadelig for helse og kropp. Når noen er villig til å gå så langt for å vinne, er det noe som er galt!

De mest brukte dopingsmidlene er preparater som stimulerer sentralnervesystemet (amfetamin), hjertet og kretsløpet (efedrin) og muskulaturen (anabole androgene steroider). Anabole androgene steroider (AAS) er kanskje bedre kjent som anabole steroider. Mange forkorter betegnelsen, men samtidig får de lagt vekt på stoffenes anabole virkning (den oppbyggende virkningen).

De fleste, for ikke å si alle anabole stoffer, har en mer eller mindre androgen virkning. Det vil si at de har en mannliggjørende virkning. I løpet av de siste 20 årene har AAS blitt et av de mest brukte og populære dopingsmidlene. I Norge kan man lese om tolvåringer som bruker stoffer med anabol virkning for å få et Rambo-lignende utseende. Veldig få vet helt hvor utbredt anabole steroider er i Norge, men hvis man ser på antall skadede pasienter, virker det som om omfanget av bruken er ganske stort på helt vanlige treningssenter. De anabole stoffene det blir brukt mest av, er syntetisk fremstilte mannlige hormoner pluss veksthormoner. Anabole steroider bygger kun opp de muskelcellene kroppen din har fra før, mens ved bruk av veksthormoner vil kroppen lage nye muskelceller.

Stoffene koster fra tre til åtte kroner for en tablett og rundt 2000 kroner for en måneds kur, og omsettes hovedsakelig illegalt. De fleste som bruker AAS tør ikke å ta i bruk alt som tilbys på markedet. De vil gjerne være trygge på hva de får i seg, og det koster ofte ekstra. Mange av stoffene som er å få kjøpt på markedet, er ”fake”, og kan inneholde farlige stoffer som blant annet hepatittvirus som gir leverbetennelse.

Brukerne er ofte helt normale, intelligente og friske gutter som har et litt dårlig kroppsbilde. Noen er gjerne litt usikker på seg selv, og føler at de er utrygge og sårbare. De vil gjerne få en bedre og mer maskulin kropp, og da er AAS et godt hjelpemiddel i deres øyne.

På den andre siden er det også gutter og menn som bare er opptatt av utseendet sitt, og har det nærmest som en hobby å ta seg godt ut. Andre har kanskje bare hatt mangelen på et godt, friskt og mannlig forbilde i puberteten og oppveksten. Felles for alle disse er at de vil ha en kropp som ser respektabel ut, og at de alle er opptatt av kropp, styrketrening og muskelbygging. Flere unge personer som kun trener for å holde seg i form, ser samtidig på treningskamerater som bruker anabole stoffer at de blir mye større. Dette kan fort utvikle tanker i en ung hjerne, og føre til fristelser.

Det er mye farligere for en gutt i 13-17-årsalderen (puberteten) å bruke AAS enn for en voksen mann. En gutt i 16-årsalderen har en hjerne som er under utvikling og er mye mer følsom enn hos en voksen mann. Tenk deg alle tingene en gutt i denne alderen går igjennom, og alle inntrykkene han har i løpet av kun en dag. Hvis ett så ungt sinn skal ta stoffer som øker hormonproduksjonen i tillegg til den mengden med hormoner som kroppen produserer selv, kan ting gå meget galt.

Man kan spørre seg; finnes det noen positive effekter med bruk av anabole steroider? For en ung gutt som gjerne vil ha bedre idrettsprestasjoner og få en finere kropp er AAS perfekt. Han vil få mye større og sterkere muskler, og han vil kunne prestere bedre på treningsstudioet, i konkurranser og faktisk også seksuelt. Det har blitt bevist at noen personer som går på anabole stoffer i en liten periode kan ha opptil seks samleier daglig. Men selv om kroppen kan virke som om den er blitt mye bedre og tøffere, er det alltid ulemper. Hvis du har brukt steroider over lang tid uten pauser, noe ikke så mange gjør, vil savnet etter den stimulansen steroidene ga deg bli stort. Kroppen vil etter hvert gå tilbake til sin opprinnelige form, og hvis du er i en konkurransesituasjon vil du ikke ha muligheter for å hevde deg mot de andre.

Grunnen til at noen slutter med AAS, kan være at de får helseproblemer, men også at de kan få lyst på barn. Når jeg er inne på det, kan skadesymptomene kanskje nevnes. Ved  langvarig bruk av AAS kan sterilitet og manglende sexlyst forekommer. Grunnen til det er at mens du bruker anabole steroider får hjernen en ”overdose” med hormoner. Da sier det seg selv at den blir mindre følsom for lavere mengder med testosteron. Dette er grunnen til at noen velger og ta testosterontilskudd etter at de har sluttet med AAS for å få tilbake sexlysten, men også for å unngå beinskjørhet og for tidlig alderdom.

Cirka 20 % av alle menn har evnen til å gjøre mannlige hormoner om til kvinnelige, spesielt i brystene. Denne utviklingen skaper store smerter og en sprengende følelse. Mange bruker kvinnelige antihormoner, samme medisin som tas av kvinner med brystkreft, for å minske smertene. Når man slutter med AAS vil brystkjertlene vanligvis gå tilbake til sin opprinnelige form. Men hos noen kan brystene ha vokst seg så store at de må fjernes kirurgisk.

Jeg var tidligere inn på at steroider kan være med på å skape depresjoner og selvmordtanker/forsøk, på grunn av den store tilførselen av hormoner. Jeg nevnte at ting kunne gå meget galt, og med det tenker jeg på ukontrollerbar aggresjon, dype depresjoner, manisk atferd og psykiske problemer.

Grunnen til at mange begynner med AAS, er et dårlig selvbilde, og at de føler at de ikke strekker til. Personer som dette har jo allerede et grunnlag for depresjoner og ikke helt gode tanker. Da sier det seg selv at det ikke er lurt å bruke midler som øker depresjonen. Flere personer som trener på et studio hvor AAS omsettes, har en eller i noen tilfeller flere kamerater som har tatt selvmord fordi hormonene har tatt overhånd, og følelsene har fått for stort spillerom.

Alle ungdommer har et problem med uren hud. Ved tilførsel av anabole steroider, som øker hormonproduksjonen, kan akneproblemet fort øke. Gutter som har fedre med tynt/lite hår, har ofte en testosteronrelatert tendens til å miste hår. De vil plutselig oppleve håravfall, noe som vil skje ganske tidlig. Har først denne prosessen startet, vil den ikke stoppe selv om man slutter med AAS. Håret vil være bort for alltid.

Som allerede nevnt øker anabole steroider muskelmassen, og dette kan føre til at hjertemuskelen vokser. Det finnes tilfeller hvor folk i 30-årsalderen har død av hjerteinfarkt siden hjertet ikke har fått nok blodtilførsel. For folk som går på anabole steroider er risikoen for en plutselig død alltid tilstede.

Mange lurer på om folk som går på anabole steroider vet hva de gjør, om de er klar over konsekvensene. Undersøkelser viser at de fleste brukerne vet mer om kroppskjemi og om anabole steroider enn folk flest. Både når det gjelder bruk, tester og bivirkningene. Man kan undres hvorfor de likevel utsetter kroppen for denne risikoen.

Anabole steroider er avhengighetsdannende stoffer, og vil i de fleste tilfeller skape abstinenser når man slutter. Mange mener nok at det er lurest å trene uten kunstige hjelpemidler. Da vil man få en sunn og sterk kropp. Om man ikke hevder seg på samme nivå som en doper, er normal trening mer enn nok.

Med dagens tester, er uansett sjansen for å bli avslørt stor. Også for konkurranseutøvere som deltar i et lokalt/regionalt miljø. Dopingjegerne er aldri langt unna. Og blir man tatt, er utestengelse neste skritt. Er man først tatt for doping, mister man ikke bare all respekt, men også tilliten fra lag- og treningskamerater.
- Tren hardt, spis mye!
     Weightlifter3       Food

Utlogget Lars Anton

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 190
  • Honnør: 6
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 190

SV: Doping innenfor idretten.. (stil)
« #1 : 14. mai 2005, 12:58 »
Bra stil, tenker du fikk 6? Syns at det var en veldig informerende stil om AAS, og om fordeler\ulemper. Jeg ville gitt deg fra 5\6 eller 6
I know my name is weird, but i'm proud of it! So shut up!

Nåværende:  2006:
14 år             15 år (hvis ikke jeg dør)
168 cm          177 cm
53 kg             68 kg

Født: 23.08.1990

Utlogget Great

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 948
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 948

  • -Rest When You're Dead!
SV: Doping innenfor idretten.. (stil)
« #2 : 14. mai 2005, 13:02 »
Bra stil, tenker du fikk 6? Syns at det var en veldig informerende stil om AAS, og om fordeler\ulemper. Jeg ville gitt deg fra 5\6 eller 6

thanks man, skal poste karakteren når litt flere har lest den Wink
sender deg en PM med karakteren nå
- Tren hardt, spis mye!
     Weightlifter3       Food

Utlogget Jo1

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 458
  • Honnør: 23
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 458

SV: Doping innenfor idretten.. (stil)
« #3 : 14. mai 2005, 13:08 »
Ville gitt 4-4/5 jeg Wink

Utlogget Bamse Bjørn

  • Treningsforum Crew
  • Global Moderator
  • *****
  • Innlegg: 5 686
  • Honnør: 189
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 5 686

SV: Doping innenfor idretten.. (stil)
« #4 : 14. mai 2005, 13:48 »
Savner kildebruk og språket blir enkelte plasser litt rart. Kan i enkelte tilfeller se ut som du kommer med bastante uttalser, men eg trur egentlig ikkje du meiner det så bastant. Men stort sett veldig godt forklart om opprinnelse og bruk.  Fortjener en 5er i hvertfall.
Heller stor og kjapp enn liten og slapp!

Sterk, blid og dopingfri! Smiley


Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
SV: Doping innenfor idretten.. (stil)
« #5 : 14. mai 2005, 14:19 »
etter at Urgeyan posta stilen sin om ungdomer og trening/doping her;
http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=25394.0

så jeg at han fikk mange "nyttige" kommentarer på stilen sin. jeg leverte inn en stil om doping i begynnelsen av skoleåret (går i første), og ville bare høre hva folk syns om denne. gi gjerne karakter, så skal jeg etterhvert poste hva jeg fikk Wink selv var jeg veldig fornøyd med stilen, men vil sjekke om dere mener lærern min har noe peiling! Grin

Stilen:

Doping innenfor idretten 

Doping har alltid vært et stort problem innenfor idrett. Definisjonen på doping er: ”Bruk av stoffer som er ulovlige og som kan påvirke kroppen på en oppbyggende måte”. Hvis man tviler på om et stoff er ulovlig eller ikke, kan man sjekke dette på Norges Idrettsforbunds dopingslister.

Det finnes idrettsutøvere som er tatt for doping etter å ha vunnet ett eller kanskje flere gull. Mange synes dette er et stort problem, og vil at doping skal forsvinne ut av idretten. Det er også mange som mener at visse dopingsmidler er farlige og faktisk nedbrytende. Medfører dette riktighet?

Dopingens historie går helt tilbake til 1850-tallet da en professor på Korsica lanserte ”Vin for atleter”. Det var en blanding som bestod av vin og kokainblader. Som vi alle vet, var dette bare begynnelsen på hva som skulle dukke opp gjennom årene. Stimulerende midler som reduserer virkningen av påkjenninger og tretthet under kamper og krigshandlinger, er kjent fra langt tilbake. De brukte allerede under andre verdenskrig slike midler systematisk ved nattflyvninger, utholdenhetsekspedisjoner og lange utmarsjer. Få vil påstå at det var galt av soldater å bruke disse midlene, når de var så utslitte som mange av dem var. Flere av dem ville ikke ha overlevd om de hadde stått over.

De første bevisene på doping innenfor moderne tid, ble oppdaget i Wien når de undersøkte hester som kom inn med uventet gode løpsresultater. Dopet som ble brukt, gjorde at hestene kunne prestere bedre, men etter løpet kunne de bli syke av midlet.

Veldig greit det du har skrevet så langt. Smiley

Sitat


Man kan ofte lese om boksere og andre kampsportsutøvere som har brukt preparater som amfetamin, som stimulerer sentralnervesystemet. Men de fleste sportsutøverne som blir avslørt er syklister. Og som oftest i forbindelse med den prestisjefulle konkurransen le Tour dé France. Det har faktisk vært tilfeller hvor syklister har syklet på spreng gjennom hele løpet, for så å falle død om. Det sier jo seg selv at dette er doping som er skadelig for helse og kropp. Når noen er villig til å gå så langt for å vinne, er det noe som er galt!

Delvis på tynt grunnlag her egentlig, og virker litt drøyt forutinntatt og preget av media sitt bilde. Som oftest Tour de France er å strekke strikken langt....

Sitat

De mest brukte dopingsmidlene er preparater som stimulerer sentralnervesystemet (amfetamin), hjertet og kretsløpet (efedrin) og muskulaturen (anabole androgene steroider). Anabole androgene steroider (AAS) er kanskje bedre kjent som anabole steroider. Mange forkorter betegnelsen, men samtidig får de lagt vekt på stoffenes anabole virkning (den oppbyggende virkningen).

De fleste, for ikke å si alle anabole stoffer, har en mer eller mindre androgen virkning. Det vil si at de har en mannliggjørende virkning. I løpet av de siste 20 årene har AAS blitt et av de mest brukte og populære dopingsmidlene. I Norge kan man lese om tolvåringer som bruker stoffer med anabol virkning for å få et Rambo-lignende utseende. Veldig få vet helt hvor utbredt anabole steroider er i Norge, men hvis man ser på antall skadede pasienter, virker det som om omfanget av bruken er ganske stort på helt vanlige treningssenter. De anabole stoffene det blir brukt mest av, er syntetisk fremstilte mannlige hormoner pluss veksthormoner. Anabole steroider bygger kun opp de muskelcellene kroppen din har fra før, mens ved bruk av veksthormoner vil kroppen lage nye muskelceller.

Her avslører du mangel på kunnskap så det holder...   Veksthormoner er VELDIG lite brukt sett i forhold til AAS, samtidig som bruker overhodet ikke er så vanlig som media fremstiller det til. Dette bærer igjen veldig preg av tabloidisering, og det er flere faktafeil her - den største er den jeg påpekte.



Sitat
Stoffene koster fra tre til åtte kroner for en tablett og rundt 2000 kroner for en måneds kur, og omsettes hovedsakelig illegalt. De fleste som bruker AAS tør ikke å ta i bruk alt som tilbys på markedet. De vil gjerne være trygge på hva de får i seg, og det koster ofte ekstra. Mange av stoffene som er å få kjøpt på markedet, er ”fake”, og kan inneholde farlige stoffer som blant annet hepatittvirus som gir leverbetennelse.

Her BØR du ha med kildehenvisning, for å si at fake varer kan gi hepatitt mm. er ekstremt overdrevent. Fake varer innholder som regel kun steril nøtteolje og ingenting annet. Fake orale varer er som regel kalk eller andre ting. Prisene du henviser til gir prinsipielt heller ingen mening siden dette naturlig nok vil være doseavhengig.


Sitat

Brukerne er ofte helt normale, intelligente og friske gutter som har et litt dårlig kroppsbilde. Noen er gjerne litt usikker på seg selv, og føler at de er utrygge og sårbare. De vil gjerne få en bedre og mer maskulin kropp, og da er AAS et godt hjelpemiddel i deres øyne.

På den andre siden er det også gutter og menn som bare er opptatt av utseendet sitt, og har det nærmest som en hobby å ta seg godt ut. Andre har kanskje bare hatt mangelen på et godt, friskt og mannlig forbilde i puberteten og oppveksten. Felles for alle disse er at de vil ha en kropp som ser respektabel ut, og at de alle er opptatt av kropp, styrketrening og muskelbygging. Flere unge personer som kun trener for å holde seg i form, ser samtidig på treningskamerater som bruker anabole stoffer at de blir mye større. Dette kan fort utvikle tanker i en ung hjerne, og føre til fristelser.

Bra skrevet. Smiley

Sitat


Det er mye farligere for en gutt i 13-17-årsalderen (puberteten) å bruke AAS enn for en voksen mann. En gutt i 16-årsalderen har en hjerne som er under utvikling og er mye mer følsom enn hos en voksen mann. Tenk deg alle tingene en gutt i denne alderen går igjennom, og alle inntrykkene han har i løpet av kun en dag. Hvis ett så ungt sinn skal ta stoffer som øker hormonproduksjonen i tillegg til den mengden med hormoner som kroppen produserer selv, kan ting gå meget galt.


Faglig feil egentlig, problemene med bruk i ung alder skyldes ikke dette du trekker frem.


Sitat

Man kan spørre seg; finnes det noen positive effekter med bruk av anabole steroider? For en ung gutt som gjerne vil ha bedre idrettsprestasjoner og få en finere kropp er AAS perfekt. Han vil få mye større og sterkere muskler, og han vil kunne prestere bedre på treningsstudioet, i konkurranser og faktisk også seksuelt. Det har blitt bevist at noen personer som går på anabole stoffer i en liten periode kan ha opptil seks samleier daglig. Men selv om kroppen kan virke som om den er blitt mye bedre og tøffere, er det alltid ulemper. Hvis du har brukt steroider over lang tid uten pauser, noe ikke så mange gjør, vil savnet etter den stimulansen steroidene ga deg bli stort. Kroppen vil etter hvert gå tilbake til sin opprinnelige form, og hvis du er i en konkurransesituasjon vil du ikke ha muligheter for å hevde deg mot de andre.

Igjen veldig bastant skrevet, og noen småfeil her og der. Det er ikke alle typer AAS som medfører økt sekusalitet - det kan faktisk også være helt motsatt.


Sitat

Grunnen til at noen slutter med AAS, kan være at de får helseproblemer, men også at de kan få lyst på barn. Når jeg er inne på det, kan skadesymptomene kanskje nevnes. Ved  langvarig bruk av AAS kan sterilitet og manglende sexlyst forekommer. Grunnen til det er at mens du bruker anabole steroider får hjernen en ”overdose” med hormoner. Da sier det seg selv at den blir mindre følsom for lavere mengder med testosteron. Dette er grunnen til at noen velger og ta testosterontilskudd etter at de har sluttet med AAS for å få tilbake sexlysten, men også for å unngå beinskjørhet og for tidlig alderdom.

Her blander du i sammen en mengde ting. Bla. vil tilførsel av testosterontilskudd etter en kur være en fortsettelse av kuren, og du blander også i sammen mengder her. Kroppen vil f.eks. skru av egenproduksjonen etter ca. 2 uker den...


Sitat
Cirka 20 % av alle menn har evnen til å gjøre mannlige hormoner om til kvinnelige, spesielt i brystene. Denne utviklingen skaper store smerter og en sprengende følelse. Mange bruker kvinnelige antihormoner, samme medisin som tas av kvinner med brystkreft, for å minske smertene. Når man slutter med AAS vil brystkjertlene vanligvis gå tilbake til sin opprinnelige form. Men hos noen kan brystene ha vokst seg så store at de må fjernes kirurgisk.

Store smerter ?? Ja vel..... Igjen er du altfor bastant med tanke på at du ikke har noen kilder å vise til.


Sitat
Jeg var tidligere inn på at steroider kan være med på å skape depresjoner og selvmordtanker/forsøk, på grunn av den store tilførselen av hormoner. Jeg nevnte at ting kunne gå meget galt, og med det tenker jeg på ukontrollerbar aggresjon, dype depresjoner, manisk atferd og psykiske problemer.

FInnes en mengde undersøkelser som overhodet ikke støtter denne påstanden din. Her BØR du ha faktagrunnlag å vise til, jeg vil påstå at generelt så er dette veldig feil, med mindre man er predisponert for det.


Sitat
Grunnen til at mange begynner med AAS, er et dårlig selvbilde, og at de føler at de ikke strekker til. Personer som dette har jo allerede et grunnlag for depresjoner og ikke helt gode tanker. Da sier det seg selv at det ikke er lurt å bruke midler som øker depresjonen. Flere personer som trener på et studio hvor AAS omsettes, har en eller i noen tilfeller flere kamerater som har tatt selvmord fordi hormonene har tatt overhånd, og følelsene har fått for stort spillerom.
Igjen er du altfor generaliserende....

Sitat
Alle ungdommer har et problem med uren hud. Ved tilførsel av anabole steroider, som øker hormonproduksjonen, kan akneproblemet fort øke. Gutter som har fedre med tynt/lite hår, har ofte en testosteronrelatert tendens til å miste hår. De vil plutselig oppleve håravfall, noe som vil skje ganske tidlig. Har først denne prosessen startet, vil den ikke stoppe selv om man slutter med AAS. Håret vil være bort for alltid.
Enkelt og greit skrevet. Bra !


Sitat

Som allerede nevnt øker anabole steroider muskelmassen, og dette kan føre til at hjertemuskelen vokser. Det finnes tilfeller hvor folk i 30-årsalderen har død av hjerteinfarkt siden hjertet ikke har fått nok blodtilførsel. For folk som går på anabole steroider er risikoen for en plutselig død alltid tilstede.
Vanlig trening øker også størrelsen på hjertet. Hvorfor diskuterer du ikke det samtidig ?? Hadde du tatt en sammenligning her så hadde du gjort stilen din mange ganger bedre. Videre er slike skader ikke ireversible, og her handler det om to ting egntlig. Om man er disponert for det, og graden av androgenreseptorer i hjertet - noe som normalt sett ikke er veldig mye av sammenlignet med andre muskler.


Sitat
Mange lurer på om folk som går på anabole steroider vet hva de gjør, om de er klar over konsekvensene. Undersøkelser viser at de fleste brukerne vet mer om kroppskjemi og om anabole steroider enn folk flest. Både når det gjelder bruk, tester og bivirkningene. Man kan undres hvorfor de likevel utsetter kroppen for denne risikoen.
Kanskje risikoen er overdrevet ?? Bare slenger ut en påstand selv jeg, men her har du en gyllen mulighet til å drøfte og igjen kunne du forbedret stilen din veldig.


Sitat
Anabole steroider er avhengighetsdannende stoffer, og vil i de fleste tilfeller skape abstinenser når man slutter. Mange mener nok at det er lurest å trene uten kunstige hjelpemidler. Da vil man få en sunn og sterk kropp. Om man ikke hevder seg på samme nivå som en doper, er normal trening mer enn nok.
Abstinenser ?? Fortell mer om det, for det har ALDRI jeg hørt om. Dette er en grov faktafeil !!



Sitat
Med dagens tester, er uansett sjansen for å bli avslørt stor. Også for konkurranseutøvere som deltar i et lokalt/regionalt miljø. Dopingjegerne er aldri langt unna. Og blir man tatt, er utestengelse neste skritt. Er man først tatt for doping, mister man ikke bare all respekt, men også tilliten fra lag- og treningskamerater.


Denne var grei. Smiley





Generelt greit skrevet, men for bastant og lite drøftene gjennom. Flere faktafeil trekker ikke akkurat opp, og du kunne godt ha konkludert litt på det hele også.


Du før til nød en 4'er av meg, men det er fordi jeg er blid i dag.... Wink
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget Great

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 948
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 948

  • -Rest When You're Dead!
SV: Doping innenfor idretten.. (stil)
« #6 : 14. mai 2005, 16:06 »
Generelt greit skrevet, men for bastant og lite drøftene gjennom. Flere faktafeil trekker ikke akkurat opp, og du kunne godt ha konkludert litt på det hele også.

Du før til nød en 4'er av meg, men det er fordi jeg er blid i dag.... Wink

takk for tilbakemelding, fra alle sammen.. virker som du er ganske interresert i kildene mine..
brukte en del fra boka "fra BOYZ til MENN"
http://www.helsenytt.no/artikler/anabole.htm denne linken
en del fakta fra en kamerat som kan mye om trening og lignende
pluss en gammel stil fra ungdomsskolen hvor jeg hadde skrevet om prestasjoner innenfor ski/vanlige sporter (ikke bygging)..

kan være enig med deg i at noe kanskje er tynne teorier. er ganske klar over at veksthormon ikke blir brukt på langt nær så mye som AAS, med tanke på at det er direkte farlig!
- Tren hardt, spis mye!
     Weightlifter3       Food

Utlogget Great

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 948
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 948

  • -Rest When You're Dead!
SV: Doping innenfor idretten.. (stil)
« #7 : 18. mai 2005, 19:44 »
glemte å poste hva jeg fikk;

karakter: 5
kommentar;
velskrevet og innholdsrik tekst, som tar for seg et alvorlig problem på en innsiktsfull måte. det er tydelig at du har satt deg godt inn i dette emnet, men du kunne godt ha oppgitt kildene dine. hvor har du hentet opplysningene?

(fikk ikke levert kilder, for lærern var borte.. spurte om jeg skulle levere de etter, men lærern sa "jeg kan se at dette er ditt verk, det er ikke nødvendig"  ble fornøyd da Wink )
- Tren hardt, spis mye!
     Weightlifter3       Food

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!