Vanlige oster, unntatt brunost og endel andre, inneholder tilnærmet null karbs. Brie, norvegia, Jarlsberg... En lavkarbdiett er en fin anledning til å smake alle mulige oster dersom du har lyst til det. Kjøttpålegg av alle mulige sorter. Du kan spise en boks leverpostei selv om folk vil stirre på deg for det. Sardiner, makrell i tomat går ann. Skinker, salami osv er fint dersom du ikke bryr deg om saltinnholdet. Dette er mat man kan spise tilnærmet hvorsomhelst. De fleste nøtter er også relativt fattige på karbs så de kan du spise.
Mat som er lavkarb, og som du ikke har tenkt å drasse rundt på men spise hjemme, er kjøttretter av alle mulige typer, og fisk- og eggretter. Så lenge du holder deg unna sukker, poteter, brød, gryn (hvete, ris, havre, rug, bygg, mais osv) og poteteter, samt søtpoteter, bananer og store mengder av annen søt frukt kan du omtrent spise hva du vil på en lavkarbdiett. Når det gjelder drikker som du kan ha så er det best å holde seg unna brus, melk, juice, øl, søte paraplydrinker og hauger med sukker i kaffen/teen. Vann, kaffe og te er fine drikker på lavkarbdiett.
Dersom du vet sånn ca. hvor mye karbs du har tenkt å innta hver dag kan du vandre rundt å butikken og lese på etiketten hvor mye karbs det er. Fascinerende oppdagelsesreise i butikken. Slike ting som panerte kalkungreier, wienerschnitzel, fiskepinner og annen panert kjøtt/fisk/kylling/kalkun inneholder stortsett ganske mye karbs så det må man være klar over.
Dersom karbgrensa di er 50 gram per dag kan du spise ca. 2 kg tomater uten å bryte denne grensen. 1 kg jordbær inneholder 66 gram karbs og de fleste frukter (epler, pærer, fersken, papaya, ananas osv) inneholder ca. 10 gram karbs per hundre gram. På lavkarbdiett bør du ikke gnafle i deg altfor mange svisker, tørkede aprikoser, fikener, dadler og lignende.
Når det gjelder mengde fett og protein så kan du ta utgangspunkt i antall kcal du ønsker, trekke fra kcal som tilsvarer omtrent 1.6-1.8 gram protein per kg
deffet kroppsvekt eller deromkring (dersom du spiser ekstremt lite karbs bør du de første 3 ukene på en lavkarbdiett få i deg minst 150 gram protein) og så trekker du f.eks. fra 50 gram karbs og så fyller du på med resten i form av fett. Eksempel for gøy: 2000 kcal og 50 gram karbs er det du vil ha og du tror du veier 70 kg deffet (eller jeg tror jeg veier så mye deffet hvertfall). Dette gir en proteinmengde på mellom 112 og 126 gram. Da blir det plass til mellom 144 og 150 gram fett... noe som burde gi deg rike muligheter til å eksperimentere med smakfull mat