Skrevet av Emne: Hvor mye karbs?  (Lest 2255 ganger)

Utlogget Hammer

 • Forumavhengig
 • ******
 • Innlegg: 837
 • Honnør: 50
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 837

 • Det er mange veier til Rom
SV: Hvor mye karbs?
« #15 : 30. september 2005, 11:21 »
Beklager at jeg kanskje ikke har vært helt på topp i denne tråden. Legger litt av skylden på det var mot slutten av en lang arbeidsdag jeg skrev mine innlegg. Noe skyldes nok at jeg ikke er tilhenger av denne Ketose tilstanden. Imidlertid må jeg innrømme at jeg ikke helt har forstått den, og at mine noe klønete argumenter skyldes at jeg ikke "ville" være enig med deg:) Tenker antagelig også for mye helse når jeg diskuterer her inne. Glemmer av og til at helse ikke er hovedprioritet.

Kan gjøre et nytt forsøk på å forklare hvorfor jeg ikke anbefaler å spise så lite karb for folk som driver idrett.

 For det første så må da dietten nødvendigvis være høy på proteiner og fett, og forsøk har vist at høy-fett dietter ikke øke oksidasjonen av fett under trening. Kroppen skiller ut overskuddet av proteier, og ved ingen karb vil man få i seg mer enn det kroppen klarer å ta opp, i tillegg er det jævlig mye dyrere med prot enn karb. Og vi må har karb til glykogensyntesen og for å opprettholde nivået av blodglukosen. Tømmer vi disse lagrene tærer kroppen på fettlagrene(hvilket i og for seg er gunstig), men etterhvert også det viscerale proteinet, men det holder ikke så lenge, så da blir muskelproteinet brukt til energi...

Ellers er jeg alltid tilbøyelig til å kunne vurdere dokumenterte teorier. imidlertid regner jeg desverre ikke fitnessprat som en pålitelig kilde.

Døra står fortsatt på gløtt, og jeg utelukker ikke muligheten for å endre mening dersom argumentene og kildene er tilstrekkelige.

mvh Hammer (litt mer kverulerende enn vanlig, men lev med meg)

Sleggekaster på mosjonsnivå Smiley
28 år
85 kg
Oslo

Utlogget Flexxo

 • Erfaren bruker
 • ****
 • Innlegg: 383
 • Honnør: 21
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 383

SV: Hvor mye karbs?
« #16 : 30. september 2005, 14:47 »
Lyle McDonald anbefaler å ikke gå under 40 gram/dagen (hvis jeg husker rett), fordi det vil øke omdannelsen av protein til glukose. Så det kan bli faktisk bli vanskeligere å beholde muskelmasse om man går helt ned til 0 gram/dagen, som Hammer skrev. Synes ikke Hammer har kommet med så mye rart i denne tråden, som du skriver. Tror neppe så mange er enig med deg i at man vil være i topp form med et ekstremt lavt karbohydratinntak, hvis det er det du mener.

Det er veldig få som anbefaler å gå under 40 gram karbohydrater om dagen (Skaldeman er en av få). Jeg sier heller ikke at man er i topp form på 0 gram karbohydrater, men det var ikke det som var temaet for tråden. Spørsmålet til Th var hvor mye karbohydrater man trenger om dagen, og svaret er enkelt: ca 120 gram hvorav 0 gram via kosten.

Når Hammer sier "hvis du skal spise 0 gram karbohydrater, så anbefaler jeg å holde sengen mens galskapen pågår" så må jeg få kommentere at dette er litt rart. Fett er den beste energikilden til 95% av dagens gjøremål. Man merker ikke stor forskjell på dagsformen med et ekstremt lavt kabohydratinntak. (Man merker derimot forskjell på eksplosiv styrke.) For enkelte kan et kosthold helt uten karbohydratrike matvarer være eneste veien å gå. (F.eks. ved ekstrem fedme eller kroniske sykdommer.) Det er veldig individuelt. Jeg er klar over at det ikke er mange andre i brødlandet Norge som vil være enig med meg, men jeg er også klar over hvor få som har gjennomført en vellykket low-carb diett og hvor mange som mener noe om slike dietter uten å ha sett virkningen selv i praksis.

EDIT: Jeg kan også legge til at jeg ikke støtter synet om å ikke spise noe karbohydrater. Det var heller for å poengtere at det ikke er noe reelt behov. Jeg har også intrykk av at befolkningen generelt får i seg mer karbohydrater enn nødvendig. At man må ha i seg en viss mengde karbohydrater for at hjernen skal fungere, er en myte som fortsatt er veldig utbredt.

Gå til:  

Søtsug og andre cravings er din verste fiende når du er på diett.
«Simplicity is the key to brilliance» - Bruce Lee
Bruk disse spesialmetodene og få muskelvekst.
Er du på jakt etter proteinmuffins? Se her!

10 tips for å bli god i benkpress

Trening24.03.2020200

Benkpress er en utmerket øvelse for å trene armer, bryst og skuldre.