Cheesecake med hallon (bringebær...)
Variant 1, mycket protein/karb, lite fett:60 g protein
40 g karbo
10 g fett
Ingredienser:250-300g cottage cheese (lättvariant köpt i sverige)
2 dl rismjölk med vaniljsmak (eller vanlig mjölk om du inte som mig är laktosintolerant)
20g whey (f.ex. vanilj eller jordbär)
1-2 msk mjöl (jag använde sammalt spelt)
2 msk sötningsmedel (f.ex. splenda eller natreen)
1/2 tsk salt
1 ägg-gula
3 ägg-vitor
1/2 - 1 tsk vaniljesocker
100-200 g bringebär
lite sitronjuice och/eller rivet citronskal
Gör så här:1. Värm upp ugnen till 175 grader.
2. Mixa cottage cheesen i en skål med mixer eller med stavmixer.
3. Rör ihop cottage cheese, "mjölk", whey, sötningsmedel, salt, mjöl, ägg, vaniljesocker, citronskal/juice.
4. Häll upp i en ugnsfast form och lägg i bringebären.
5. In i ugnen i ca 25-30 min. Ta ut och låt kallna.
Den gör sig bäst efter att ha fått stå i kylskåpet en 5-6 timmar, men kan även ätas varm.
Variant 2, mindre karbo, mer protein/fett:Samma ingredienser som ovan, men:
- byt ut lätt-cottage cheesen mot Tine Sans som du får köpt du här i Norge
- byt ut rismjölken mot soyamjölk
- släng i någon extra ägg-gula
Detta ger något som:
65 g protein
25 g karbo
20 g fett
Detta var en variant, kan ju varieras i det oändliga med olika smaksättning förstås.
D

Edit: msk = spiseskje