Skrevet av Emne: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker  (Lest 66925 ganger)

Utlogget metteflette

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 700
  • Honnør: 70
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 700

SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #60 : 03. april 2006, 12:27 »
Zoria! du er så flink med oppskrifter!!  2thumbsup

Men lurte på en ting, den siste oppskriften på lapper med kesam, hvor mange blir det tilsammen?
Har du prøvd dem med litt grovere mel også?

Tenkte litt på å lage noe slikt til datteren min og venninene... Smile
Medlem av Foreningen for Kvinner som liker at Menn ser ut som Menn!


Alle gode ting er tre!!!

Utlogget Haalvor

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 688
  • Honnør: 79
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 688

SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #61 : 03. april 2006, 13:51 »
En kan vel eventuelt bruke havremel Smiley Gleder meg helt forferdelig til å lage meg slik mat på spisedagen min! Vet dette ikke er direkte fy-fy mat, i alle fall ikke de to siste kesam oppskriftene, men er så styr med næringsinnhold
"Ain't Nothing to it but to do it" - Keep me from overanalyzing

[size=08pt]That logbook
[/size]

[size=08pt]Bildeprofil
[/size]

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #62 : 06. april 2006, 23:20 »
Zoria! du er så flink med oppskrifter!! 2thumbsup

Men lurte på en ting, den siste oppskriften på lapper med kesam, hvor mange blir det tilsammen?
Har du prøvd dem med litt grovere mel også?

Tenkte litt på å lage noe slikt til datteren min og venninene... Smile

Går fint med grovere mel ja. Hvor mange det blir er jeg litt usikker på men ikke verre enn at du kan lage dobbel røre og ev. fryse ned det som skulle bli til overs.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget todda

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 11
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 11

SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #63 : 10. april 2006, 08:34 »
Finnes en del oppskrifter på www.kokkentor.no også
Gratis bildelagring finner du på http://www.bildelagring.no

Utlogget Daniel Myrvold

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 1 914
  • Honnør: 141
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 914

  • Fat and Happy
SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #64 : 20. juli 2006, 10:40 »
Den etterhvert meste kjente og beste gulrotkake med det beste fyll som finnes


4 egg
4 dl sukker
2 dl matolje (uten smak)
4 dl hvetemel
6 dl finrevne gulerøtter (gjerne mer)
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Egg + sukker mixes til eggedosis.
Bland så alt annet i.

Stekes ca 1t på 160 grader (Jeg måtte steke den i 65-70 min)

Fyll:
200 g smør
1,5 dl melis
2 ts vaniljesukker
200 Philidelphiaost naturell (1 pakke)


Kaka er testet og ingen har latt være å spørre om oppskriften, den er sinnsykt god og vanvittig usunn!!

den kaken her er SINNSYKT god! kunne spist flere former!

Utlogget Daniel Myrvold

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 1 914
  • Honnør: 141
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 914

  • Fat and Happy
SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #65 : 25. juli 2006, 00:10 »
Takk for komplimenter Smiley
venter jo bare på neste gang den blir laget, har jo hørt rykter om potetbåter stekt i ovn også Smiley

Utlogget Beefcake

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 969
  • Honnør: 1175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 969

  • Spiser til failure
SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #66 : 27. september 2006, 15:20 »
Cheesecake med hallon (bringebær...)



Variant 1, mycket protein/karb, lite fett:

60 g protein
40 g karbo
10 g fett

Ingredienser:

250-300g cottage cheese (lättvariant köpt i sverige)
2 dl rismjölk med vaniljsmak (eller vanlig mjölk om du inte som mig är laktosintolerant)
20g whey (f.ex. vanilj eller jordbär)
1-2 msk mjöl (jag använde sammalt spelt)
2 msk sötningsmedel (f.ex. splenda eller natreen)
1/2 tsk salt     
1 ägg-gula
3 ägg-vitor
1/2 - 1 tsk vaniljesocker
100-200 g bringebär
lite sitronjuice och/eller rivet citronskal


Gör så här:

1. Värm upp ugnen till 175 grader.
2. Mixa cottage cheesen i en skål med mixer eller med stavmixer.
3. Rör ihop cottage cheese, "mjölk", whey, sötningsmedel, salt, mjöl, ägg, vaniljesocker, citronskal/juice.
4. Häll upp i en ugnsfast form och lägg i bringebären.
5. In i ugnen i ca 25-30 min. Ta ut och låt kallna.

Den gör sig bäst efter att ha fått stå i kylskåpet en 5-6 timmar, men kan även ätas varm.


Variant 2, mindre karbo, mer protein/fett:

Samma ingredienser som ovan, men:
- byt ut lätt-cottage cheesen mot Tine Sans som du får köpt du här i Norge
- byt ut rismjölken mot soyamjölk
- släng i någon extra ägg-gula

Detta ger något som:

65 g protein
25 g karbo
20 g fett


Detta var en variant, kan ju varieras i det oändliga med olika smaksättning förstås.

Food


Edit: msk = spiseskje


Utlogget Hege

  • Fast besvarer
  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 2 233
  • Honnør: 251
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 2 233

  • ..
SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #67 : 10. oktober 2006, 12:51 »
Frozen youghurt:

2 dl Sans vaniljeyoghurt rett fra kjøleskapet
1 dl fryste blåbær
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljeekstrakt
evt litt søtning


Kjør alt i blender i 20 sekunder. Server med en gang eller sett i fryser.



Iskrem av kesam og bær:

200 gram frosne bringebær
1 dl melis (el søtningsstoff)
1 beger vanilje kesam (el. vanlig)
Tilsett evt en ts vaniljesukker eller litt vaniljeessens om du bruker vanlig kesam.

Kjør alt i en mikser. Ha det i en boks og legg den i fryseren i ca en time.
Server.


Pai med frukt og bær:

Paideigen:
3,5 dl hvetemel
60 gr smør (bruk vita hjerte go)
1 1/2 dl kesam (8 %)
3 ss sukker


Fyll:
1 beger kesam (1 %)
1 dl pisket krem fløte
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker


Etter at du har laget deigen la den hvile litt i kjøleskapet i ca 30 min. Etter det tar du den over i en paiform og steker den på 200 grader i 15-20 min.

La den avkjøle og ta så fyllet over. Etter det fyller du over med eget ønske av frukt/bær.


Ovnsbakte epler med nøtter og rosiner:

4 epler
en halv spiseskje hakkede hasselnøtter
en klype rosiner
et dryss kanel
1 ss sukker

Eplene hules ut, og innmaten deles opp. Bland innmaten med nøtter, rosiner, kanel og sukker.

Eplene bakes i ovnen på 170 grader i 5-6 min. Det smaker godt med litt pisket crème fraîche (eventuelt vaniljeis eller pisket kremfløte) til, men det er valgfritt.


Cottage cheese mousse:

400 gram cottage cheese
3 egg
2 gelatinplater
200 gram jordbær
150 gram melis
1 sitron
salt
5 dl kremfløte
50 gram sukker

Skill plommer fra hviter og pisk plommene lett. Riv skallet av sitronen og bland med osten, eggeplommene og melis til du får en kremet masse.
Ha gelatin i litt vann og varm det opp i vannbad over en kjele kokende vann.
Pisk fløten stiv og bland inn den avkjølte, flytende gelatinen.
Bland dette med osteblandingen og sett i kjøleskap i 3-4 timer.

Serveres med jordbærsaus.




Utlogget Godddd

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 5
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 5


Utlogget Luxie

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 088
  • Honnør: 84
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 088

Sv: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #69 : 16. januar 2009, 10:39 »
Har lagt ut en paioppskrift på loggen min, men tenkte jeg kunne dele den med fler (: Dette er en oppskrift som datt ned i hodet på meg som ble veldig god;

Du trenger:

100g havregryn
100g smør
50-80g sukker (alt ettersom hvor søt du vil ha den, jeg brukte 50g.. Ellers fungerer nok søtningserstatning også bra)

100g blåbær (både frosne og ferske fungerer)
100g blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker
Litt fun light m/blåbærsmak

Slik gjør du:

Bland sammen blåbærne sammen med syltetøy og litt funsaft i en bolle. I en annen bolle blander du først sukkeret og havregrynen, deretter knar du inn smøret slik at det blir en deig. Smør en rund form med litt smør, hell oppi bærblandingen og deretter smuldrer du over deigen. Sett ovnen på 230 grader og stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter. Og volia!

Dette er en kake som rekker til 4 vanlig personer. Eller to som er veldig glad i kake, sånn som meg og min kjære. ^^ Hele paien ligger på 1060 kcal. Et veldig godt kakealternativ som smaker kjempegodt!

Utlogget Snillefart

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 694
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 694

Sv: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #70 : 24. januar 2009, 15:09 »
Sjokocheese:

-1 boks cottage cheese
- 1 dæsj o'boy (den uten sukker), altså prøv deg frem til hvor mye sjokosmak du vil ha.
- nøtter, mandler,peanøttsmør
- eventuelt litt kanel

Bland o'boy oppi cottage cheesen sammen med liiit kaffe/melk/vann , for at det skal jevne seg ut. Oppi med nøtter og kanel, rør rundt og spis!

Utlogget Snillefart

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 694
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 694

Sv: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
« #71 : 08. mars 2009, 22:12 »
Mudcake med sjokolade og proteiner

Dette er en lavkarbo-oppskrift, ergo mye fett. Og veldig mektig...

Først:
- 100gr smør smeltes på lav varme i kjele.
- 2-4 ss bakekakao (smak til ettersom hvor mørk du vil ha den) puttes oppi sammen med
- 1dl vann

I en annen bolle blander du:

1 dl mager kesam (eller rømme)
2 egg
1/2 ts natron
1/4 ts salt
3 dl soya proteinpulver(eller speltmel/ havremel)
200 g philadelphia ost (eller mager kesam/rømme)
10-15gr splenda (smak etter hvor søt du vil ha den)

Alt blandes sammen med en mixmaster(på laveste hastighet) og helles i enten en springform eller brødform.
Stekes i 20-40 min midt i ovnen på 180 grader.
Bruk strikkepinne for å stikke i kaka for å se om den er ferdig... Jeg satte kaka i springform og da var den ferdig etter 20min, men tror brødform tar litt lengre tid. Sjekk den uansett etter 20min, så etter 30min.

Fyll:
3-4 plater Premium Dark a 30gr/ eller 1/2- 1 plate sukkerfri mørk sjokolade
40 g smør
(litt kaffe hvis man vil)

Fyllet smeltes sammen på plata. Stikk så hull i kaka mens den er varm og heller over fyllet. La det smelte over. Ha på litt kokos eller hakka nøtter hvis du vil.

Kaka bør stå i kjøleskapet til den er stivnet.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!