Oppskrift hentet fra:
http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=326Fruktig nøttekake
Ingredienser
250 g valnøtter (eller din egen nøtteblanding)
3 ss havrekli
6 eggehviter
1 ss Vita flytende plantemargarin
1 dl kunstig søtstoff (Natrena eller Canderel)
3 dl friske bær eller hakket frisk frukt etter eget ønske
1 dl saftkonsentrat med kunstig søtstoff (for eksempel bringebærsmak)
1 dl vann
7-8 ts gelatinpulver
1 ss mager Kesam
Tilberedning
Smør en rund springform (kakeform) med diameter ca. 24-26 cm. Kjør nøttene, havrekli og margarinen i en kjøkkenmaskin til de er passe finhakket og blir en slags deig. Bland i søtstoffet. Visp eggehvitene stive og skjær de stivpiskede eggehvitene inn i nøtteblandingen. Fordel nøtteblandingen jevnt i kakeformen og stek den i ca. 30 minutter i 175 grader varm ovn. Avkjøl kakebunnen i formen.
Bløt opp gelatinen i det kokende vannet. Tilsett saftkonsentratet og la det hele avkjøle seg litt. Dekk nøttebunnen med bær eller frukt og hell deretter den avkjølte saft-gelatinen over. Sett kaken i kjøleskap til den skal serveres. Skjær godt langs rammen på kakeformen så rammen er lett å ta av. Flytt kaken (med kakeformbunnen) til et pent fat og pynt med en klatt krem eller mager Kesam og et par blader sitronmelisse på siden ute av sentrum på kaken.
Ernæringskommentar: Fett-og sukkerfattig kake dersom du vil knipe inn på kaloriene. Denne er snill mot blodsukkeret og kolesterolet ditt. Friske frukter gir kaken god smak og deg masse livgivende antioksidanter.