Skrevet av Emne: Sticky: Oppskrifter på brød og gjærbakst  (Lest 31845 ganger)

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: Sticky: Oppskrifter på brød og gjærbakst
« #15 : 01. februar 2006, 03:48 »
Havreklirundstykker

8 dl vann, melk eller en blanding
50 gram (1 pakke) gjær
1 ss sukker
2 1/2 ts salt
2 ss olje
50 gram havrekli
100 gram havregryn
300 gram sammalt hvete, fin
eller grov
675-700 gram hvetemel



1. Lunk væsken til ca. 37 grader. Rør ut gjæren i noe av væsken og tilsett sukker, salt, olje, havrekli, havregryn og sammalt hvete.

2. Elt inn hvetemelet. Dekk deigen med plast og sett den til heving på lunt sted til den er dobbelt så stor.

3. Ha deigen på melet bakebord og del den i 25-30 like store emner. Form emnene til sprekkfrie rundstykker og legg dem på bakepapir på stekeplaten. Dekk til og etterhev.

4. Lag snitt på toppen og pensle. Stek midt i ovnene ved 250 gramrader i 9-10 minutter. Avkjøl på rist.



Oppskrift hentet fra: http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=42
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget onakosano

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 607
  • Honnør: 274
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 4 607

  • "e d vilje, e d vei!!!"
SV: Sticky: Oppskrifter på brød og gjærbakst
« #16 : 01. februar 2006, 03:56 »
MATKICK!!!!
maks:                                    
benk: 150kg x 1 RAW              
markløft: 210 x 1 RAW           
knebøy: 160kg x 1 Bind          
Treningsveileder, NIH
Kettlebells instruktør
Kostholdsveileder

 Loggbok
 profil

Utlogget Morten

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 761
  • Honnør: 14
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 761

  • Eat when it´s time, not when you´re hungry!
SV: Sticky: Oppskrifter på brød og gjærbakst
« #17 : 01. februar 2006, 16:08 »
Vis jeg vil legge til proteinpulver med nøytral smak til disse opprskriftene må jeg da bytte ut noe av melet med proteinpulver? eller blande ut pulveret og erstate dette med melk eller vann?

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: Sticky: Oppskrifter på brød og gjærbakst
« #18 : 17. februar 2006, 02:27 »
PROTEINBRØD MED FIBER
Til sammen ca. 4.000 kcal
Hver skive på 50g gir 125 kcal
7,8g - 25% protein
0,9g - 6% fett
21,6g - 69% karbohydrater
 
1 kg Fiberbakst
150 g Multipower Formel 90
1 liter vann
1 pose tørrgjær
2 ts seltin
Ha 1 liter lunkent vann i en bolle. 
Bland i gjær, seltin og Formel 90. 
Visp. Tilsett 1 kg Fiberbakst og elt godt. La deigen stå til heving. Bake ut og legges i 2 godt smurte 11/2 liters former. Etterheves og stekes på nederst rille i ovnen i ca 45 minutter 180 - 200 grader


Hentet fra: http://www.lillesand.nu/helse-kosthold03.shtml
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: Sticky: Oppskrifter på brød og gjærbakst
« #19 : 17. februar 2006, 02:28 »
GROVE RUNDSTYKKER
30 stk. gir ca 153 kcal pr. stk
Til sammen 4.6000 kcal
9,5 g - 25% protein
1,7 g - 10% fett
25 g - 65% karbohydrater
 
1 kg grovbakstmel eller fiberbakst
150 g smaksnøytralt proteinpulver (Multipower Formel 90)
1 pose tørrgjær
5 middelsstore egg
2 ts seltin
6 dl skummet melk
 
Melet og saltet haes i en bolle. Lunken melk blandes med gjær, egg og Formel 90. Alt røres sammen og settes til hevning. Bakes ut med litt mel, deles i 30 stk. som legges tett i en dyp ovnspanne. Etterheves. Stekes ca. 25 min i 200 grader, nederste rille i ovnen.


Oppskrift hentet fra: http://www.lillesand.nu/helse-kosthold03.shtml



GROVE HORN M/FYLL
32 stk gir ca 160 kcal pr. stk (m/fyll)
12 g - 30% protein
2,1 g - 12% fett
23,2 g - 58% karbohydrater
 
Bruk samme oppskrift som til grove rundstykker.
 
Fyll til horn:
200g bayonneskinke
100g gul ost 17%
1 egg
evt. 1 liten purre
 
Bland alle ingredienser til fyllet sammen til en deig i hurtigmikser. Etter første heving: Del deigen i 4. Kjevle ut hver del til en runding, og del hver del i 8 snipper. Fordel fyllet på snippene, og rull dem til horn.
Etterhev, og stek i 200 grader i ca 15 - 20 minutter.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: Sticky: Oppskrifter på brød og gjærbakst
« #20 : 17. februar 2006, 03:17 »
Dette er ikke gjærbakstoppskrift men valgte å legge den her da det er et alternativ til brød som frokost (slående logikk ikke sant?).

 Havregrøt med prim   
Du har sikkert hørt at havregrøt er sunt, men vet du at det er godt også?Havregrøt er en lett og perfekt frokost, og Prim gir grøten en søt karamellsmak.
 
 
Tilberedningstid: 10 min.
 
1 ½ dl havregryn
3 dl vann
1 ss hvetekli
1 ss mager prim
1 ½ dl lettmelk
1 ts sukker , eplebiter eller 1 ss syltetøy
 
Fremgangsmåte
Bland vann, havregryn og kli i en gryte og kok opp. Ha prim i grøten og la grøten småkoke 2-3 min. mens du rører. Rør i melk og kok opp igjen, eller server grøten med melk på. Server med sukker, eplebiter eller syltetøy.



 
Tips
Havregrøt kan lages i mikrobølgeovn. Bruk da halv mengde vann. Bland alle ingrediensene og sett ovnen på full effekt i 2-3 min. Rør godt før du spiser den.
 
Hentet fra: http://www.trivsel.net/dt_list.asp?tgid=1&gid=383&amid=1181&g1=x&g377=x&
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Bar0nen

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 513
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 513

  • LOL
SV: Sticky: Oppskrifter på brød og gjærbakst
« #21 : 09. mai 2006, 00:55 »
Hmm, er alle brødoppskriftene her sånn generelt bra sunne? Vurderer å prøve ut noen, da jeg er lei å komme på butikken og kun se de har en gammel sliten loff som smaker dritt. Ender opp med null brød, og jeg som er så glad i brød! ^^;

Btw, hvis man skal finne ut næringsinnholdet i brødet. Kan man da bare ta å slenge sammen næringsinnholdet til alle ingrediensene man hiver i blandinga?
Og så dele på antall brød eller noe! =D

Utlogget RoBeRt0

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 410
  • Honnør: 51
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 410

Oppskriften på Lindberg ?
« #22 : 04. juni 2006, 14:23 »
Noen som har oppskriften på dette brødet !  what


***Dr. Fedon Lindbergs Fullkornbrød med solsikkekjerner***

Dette brødet inneholder mye hele korn, bygg, rug, soyaproteiner og olivenolje. Det er et grovt smakfullt og saftig brød med et rustikt utseende. Brødet er like godt egnet til frokost som lunsj og kvelds. Dette brødet har høyere andel fiber og proteiner, og lavere andel karbohydrat sammenlignet med andre brød på markedet.

Ingredienser: Vann, byggmel, sammalt rug, hvetegluten, høy amylose maisstivelse, soyaflak, solsikkekjerner (8%), linfrø, soyaprotein, gjær, olivenolje, sesamfrø, tørket surdeig, fruktose, salt, og johannesbrødkjernemel.

Næringsinnhold: 100 g brød gir 1026 kJ (245 kcal), og inneholder ca. 18,7 g protein, 18,2 g karbohydrat, 9,7 g kostfiber og 10,7 g fett. Vekt ca. 600 g.

Glykemisk Indeks: 25
Glykemisk Belastning (per porsjon à 80 gram): 5

Utlogget Knøttet

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 107
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 107

Sv: Sticky: Oppskrifter på brød og gjærbakst
« #23 : 08. desember 2006, 15:34 »
Kan det være denne oppskriften?

Dr.Lindbergs Solsikkerugbrød uten hvete
2 brød person(er)
 


Saftig rugbrød med mye godt i. Er uten hvetemel.

25 g gjær
7 dl lunkent vann
1 1/2 ss extra virgin olivenolje eller rapsolje
1 ss melasse (helsekost)
1 ss fruktose
8 dl grov sammalt rug
3 dl fint rugmel
1/2 dl speltflak (helsekost)
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø - helst grovknust
1 dl rugflak (helsekost)
1 sl havregryn
1 ss johannesbrødmel
(helsekost, heter også carobpulver)
5 ss glutenmel
1 ss salt (LoSalt eller seltin)



Rør gjæren ut i vannet, tilsett oje og melasse. Bland alt det tørre og rør det sammen med gjærvæsken. Elt deigen godt så den blir blank og smidig. Den skal ha tykk, grøtaktig konsistens. Fordeles i to godt smurte former.

dekkes med plast og la dem heve til dobbelt størrelse, ca 1 time.

Stek brødene nederst i ovnen til de er gjennomstekte (200 grader, i ca 45-60 minutter)

Avkjøles på rist.

Brødet inneholder ikke hvetemel, men egner seg likevel ikke for dem med glutenintoleranse/cøliaki.

 
 

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!