Skrevet av Emne: "Smøring" i stekepanner  (Lest 2148 ganger)

Utlogget Moe

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 512
  • Honnør: 42
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 512

"Smøring" i stekepanner
« : 15. august 2006, 00:31 »
Noen her som har noen tips til hva som er bra å bruke i stekepanna når man skal steke speilegg f.eks.?
Bruker nå som regel Vita oljen eller Olivenolje, men noen ganger svir egget seg litt fast i panna, og det "popper" og spruter varm olje overalt Tongue

Hva bruker dere?  Chef

Utlogget AlexanderDGL

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 8 009
  • Honnør: 839
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 8 009

  • Giske SK
SV: "Smøring" i stekepanner
« #1 : 15. august 2006, 00:33 »
Jeg bruker en klatt under under 50 gram (20-40) margarin.. Smiley Prøv å løft opp egget litt oftere. Wink
Bestenoteringer på stevne:
265 - 155 - 250 - 670 kilo sammenlagt
__________________________________________


Utlogget Moe

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 512
  • Honnør: 42
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 512

SV: "Smøring" i stekepanner
« #2 : 15. august 2006, 00:41 »
ok, skal prøve med margarin. Blir like forbanna hver gang egget ryket i mange biter når jeg skal løfte det opp fra panna.
Men kanskje jeg går andre tider i møte nå da : )

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: "Smøring" i stekepanner
« #3 : 15. august 2006, 01:33 »
Det beste er å skaffe seg en god stekepanne der man trenger lite eller ikke fett i det hele tatt.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget aiwass

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 322
  • Honnør: 1098
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 4 322

SV: "Smøring" i stekepanner
« #4 : 15. august 2006, 01:39 »
Jeg bruker smør. Smiley

Utlogget highalldatyhme

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 157
  • Honnør: 33
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 157

SV: "Smøring" i stekepanner
« #5 : 15. august 2006, 01:41 »
Jeg bruker en klatt under under 50 gram (20-40) margarin.. Smiley Prøv å løft opp egget litt oftere. Wink

Jeg bruker en liten sprut olje på under 30g (5-10).
"Pour cristal in the blender, make a protein shake" - 50 Cent

Utlogget Aktiv_af

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 047
  • Honnør: 101
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 047

  • Kick!
SV: "Smøring" i stekepanner
« #6 : 15. august 2006, 08:38 »
Bruker en teflonpanne og litt olje, samt ikke for sterk varme.

Utlogget aMo

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 746
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 746

SV: "Smøring" i stekepanner
« #7 : 15. august 2006, 11:48 »
Har en non-stick stekepanne.. Bruker null smørings når jeg steker egg.. funker helt fint.

Utlogget Blomsterpotte

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 901
  • Honnør: 82
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 901

SV: "Smøring" i stekepanner
« #8 : 15. august 2006, 12:14 »
Hemmligheten til å steke egg er :
1. Margarin eller olje (jeg bruker margarin)
2. svak varme
3. Husk skubb inn kantene på egget ofte slik det får litt bevegelse, da steker det seg ikke fast Smiley

Utlogget Liz

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 579
  • Honnør: 77
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 579

  • Tough aint enough
SV: "Smøring" i stekepanner
« #9 : 15. august 2006, 12:45 »
Raps olje er mye bedre å steke i enn olivenolje (som egner seg best som tilsetning i mat). Raps olje tåler høyere temperatur,så du får færre dårlige fettsyrer... transfettet vi vil unngå Smiley  Men anbefaler alltid å steke egg i teflonpanne slik nevnt over.. Jernpanne o.l passer bedre til kjøtt..
Høyde: 173 cm
Vekt.. 58-64 kg (off season - 70 kg)

"I never saw a wild thing
sorry for itself.
A small bird will drop frozen dead from a bough
without ever having felt sorry for itself". 
DH Lawrence

Utlogget SilverFox

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 5 431
  • Honnør: 1609
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 5 431

SV: "Smøring" i stekepanner
« #10 : 15. august 2006, 12:54 »
Til egg er smør eller type melange uslåelig. Teflon uten fett på er fy fy. Egget blir jo sååå mye bedre med den lille smaken det får tilført av smøret. I tillegg synes jeg det får en udelikat konsistens uten bruk av fett - litt som et flatt kokt egg lissom.......
Skal en være fanatisk kan en jo bruke peanøttolje, den er bedre på smak etter oppvarming enn rapsolje - i allefall for min gane Wink


Kontinuitet er nøkkelen!

Want to lose that beer belly, Bob? I have a nutty idea. Put down the fucking beer

Utlogget xander

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 260
  • Honnør: 9
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 260

SV: "Smøring" i stekepanner
« #11 : 15. august 2006, 18:09 »
klarnet smør eller vanlig smør er best å bruke til steking da den tåler varmen bedre og ikke så lett blir ødelagt (oksiderer/danner transfettsyrer)

og som tricepsman sier, så er det sååå mye bedre.

Utlogget Doinada

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 89
  • Honnør: 5
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 89

  • Okidoki
SV: "Smøring" i stekepanner
« #12 : 15. august 2006, 18:39 »
En av grunnene til at mat setter seg fast under steking (på jernpanne) er at pannen er blitt vasket med oppvaskmiddel.
Bruk aldri oppvaskmiddel på jernpanne, kun varmt vann og kost!

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!