Skrevet av Emne: Anabole sirkus, anabole monstre og norges sterkeste mann!  (Lest 2662 ganger)

Utlogget Quadriceps

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 554
  • Honnør: 422
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 554

  • Do or do not. There is no try!
Har nettopp lest artikkelen "Norges sterkeste mann” – et anabolt sirkus", skrevet av B. Andreas Bull-Hansen ( http://www.antidoping.no/t2.asp?p=39504&x=1&a=173895 ). I mine øyne blir dette en noe unyansert oppramsing av herr Hansens synspunkter.

La meg ta det i rask rekkefølge:

1) Anabolt sirkus/anabolt monster: En ikke-teknisk-grov-oversettelse av begrepet anabolt vil være "oppbyggende". Mat er også oppbyggende. I motsetning til hva mange liker å tro, så er anabolt et positivt ladet ord. En anabol virkning er en oppbyggende virkning og har lite med hvorvidt en benytter syntetiske hormonelle substanser eller ikke. Uavhengig av om en er strongman, styrkeløfter, kroppsbygger eller turner, så vil en anabol virkning være positiv for samtlige av disse idrettsutøverene.
2) Bivirkninger: En vanlig flåsete oppfatning blandt antidopingmotstandere er at brukere av anabole steroider vil bli impotent, skallet og dø av hjertesvikt før fyllte 30 år. Det er også vanlig med en oppramsing av alle skadevirkningene disse preparatene medbringer. Herr Hansen er også innom skadevirkningene i sin artikkel: "Indre organer vokser som følge av veksthormoner, og faren for hjerteinfarkt øker betraktelig. Andre bivirkninger er væskeopphopning i kroppen, leverskade, impotens, krympende testikler og nedsatt fruktbarhet. Men de mest alvorlige bivirkningene er kanskje de psykiske.". Djises! Det er riktig at befatning med hormonelle preparater kan gi skadevirkninger på fysikken. En kan enkeltvis stifte erfaring med samtlige bivirkninger referert til av herr Hansen. En kan også slippe unna samtlige av disse bivirkningene og en kan oppleve bivirkninger som det ikke er referert til. En korrekt tilnærming til bivirkninger (eller skader) er at dette avhenger av a) genetikk, b) type preparat, c) kombinasjon av preparater brukt ("coctail" om du vil), d) tidsintervall bruken skjer innenfor (varighet). Artikkelforfatters utsagn blir litt det samme som å si at det er farlig å kjøre bil. Joda, god-dag-mann-økseskaft, men det avhenger litt av fart, værforhold, fri sikt, bilens tekniske standard, sjåførens dyktighet og en hel rekke andre faktorer. Anabole steroider (og dets virkninger) er ikke en ensartet substans.
3) "Norges sterkeste mann finner vi på pallen i NM i styrkeløft." Nei, Norges sterkeste mann finner vi ikke nødvendigvis på pallen i NM i styrkeløft. Styrkeløft er en idrett hvor det konkurreres i 3 øvelser (knebøy, benkpress og markløft) etter et visst sett med regler og hvor utøverene måles og vurderes etter i hvor stor grad de har perfeksjonert sin løfteteknikk innenfor disse tre øvelsene. Skal en finne Norges sterkeste mann, så må en først definere hva en legger i "styrke". Det neste blir å finne ut hvordan en skal gå frem for å måle denne styrken (dette er utvalg av øvelser og her kan trailertrekk være like interessant som benkpress). Det siste blir å finne ut av hvilke regler som gjelder for de håpefulle kandidatene til styrkeprøven. Dette kan gjelde utstyrsbruk eller hvorvidt det er lov å benytte hormonelle preparater. Utgangspunktet må være at utøverene skal konkurrere på like vilkår.  Det finnes i dag ganske mange sterke mennesker i dette landet, som har ervervet sin styrke både med og uten bruk av hormonelle preparater. Å hevde at styrkeløftidretten besitter det ypperste av sterke menn og kvinner i kongeriket Norge blir mildt sagt flåsete (jepp, jeg er fullt klar over at dette var tilsiktet å være en halvveis provokasjon). Det refereres også til utøvere som jevnt over løfter 400 kg i bøy og 250 kg i benkpress. Hvis vi stripper alle styrkeløftere for utstyret deres, hvordan ville resultatlistene deres sett ut da? Sponsorkroner og styrkeløftreglementet forøvrig er i denne sammenheng uinteressant. Vi snakker tross alt om Norges sterkeste mann. Ikke om livsvilkårene til nisjeidretten styrkeløft.
4) "Når TV2 velger å sende et arrangement som Norges sterkeste mann i beste sendetid, bidrar de til å bygge opp under en holdning som sier at det er greit å bruke doping. Videre kan man spørre seg hvorfor de dekker et sirkusshow uten noen som helst idrettslig forankring, når de knapt gidder å ofre et minutts sendetid på NM i styrkeløft, hvor de virkelige kraftatletene utfolder seg.": Dette blir tull og tøys fra ende til annen. TV2 promoterer da ikke bruk av anabole steroider ved å sende Norges sterkeste mann. De intelligente av oss vet hva som brukes og ikke brukes i denne sammenheng. Men ingen pusher dop, eller moraliserer hverken ene eller andre veien ved å sende dette tv-programmet. TV2 er en kommersiell tv-kanal og kommersiellt tv må ta hensyn til hva de tror vil generere den største cash-flyten i rene reklamekroner. Strongman er her vurdert til å ha større underholdningsverdi enn hva styrkeløft har. Mitt eget stalltips måtte være at øvelsene som sådann må engasjere mannen i sofaen i større grad enn å se noen inneklemte stive mennesker i utstyrsdraktene sine som vagger frem til knebøystativet. TV2 er business og ikke noe moraliseringsorgan for hva som burde være rett eller galt. Det ville kanskje være smart å la frustrasjonen over manglende interesse for egen hjerteidrett komme til syne på andre måter enn å rakke ned på dem som får oppmerksomhet.



Utlogget Lars H

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 1 944
  • Honnør: 270
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 944

  • TEAM STRONGMAN ROY HOLTE!!! VIKINGS 4 EVER!
Honnør!

Og: Norges Sterkeste Mann ER norges sterkeste mann. Dop eller ikke.

Skal du ha en tittel som Norges sterkeste mann som ren styrkeløfter, må du BEVISE at du kan slå alle de dopede normennene der ute også, uansett om de er i BB eller strongman.

Anyways; Har sagt dette TUSEN ganger før: Tittelen "sterkeste mann" bør gå til den absolutt sterkeste, unasett hva han har gjort for å hente tittelen, ettersom han uansett faktisk er; sterkest,

Og; Denne artikkelen til Mannen mener jeg var helt tåpelig, men har ikke tid til å skrive argumentene mine i det sysnspunktet nå..

L


Lars Helge Kristensen

Konkurrerende utøver innen Strongman

Beste løft: 245kg i knebøy, 190kg benkpress og 280kg i markløft. Nå 23 år gammel
Sponset av:
Team Stronman Roy Holte
Viking Supplements System

2003; NM-105kg Husker ikke Plass
2004; NM-21år  3 plass
2007; BOV "Fersk" 4 plass
2007; 8 plass P.N Strongman SHow Larvik, Storklassedebut

Utlogget nullet

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 373
  • Honnør: 16
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 373

Honnør

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!