Skrevet av Emne: La oss bake brød, folkens!  (Lest 4480 ganger)

Utlogget nitraM

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 020
  • Honnør: 8
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 020

  • Det handler om respekt, ingenting annet!
La oss bake brød, folkens!
« : 06. oktober 2003, 19:51 »
Det har seg slik at jeg har 500gram vegeful jeg skulle ha brukt til noe fornuftig. Og hva er da mer fornuftig enn å bake brød?

Problemet er det at jeg ikke har noen anelse om hvordan dette gjøres, eller hvordan ingredienser som skal brukes. så om noen hadde tatt seg ett øyeblikk og tastet ned en forklaring med noen ingredienser så hadde jeg blitt takknemlig.

::martin::
Mitt kjærlighetsliv volder meg ingen kvaler -
jeg elsker meg selv og har ingen rivaler.

Member of: Norwegian Bad Boy Crew

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 158
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 158

Re:La oss bake brød, folkens!
« #1 : 07. oktober 2003, 12:43 »
1 cup (ca 2,4 dl) Vegefuel
1 ½ cup (ca 3,6 dl) kli
2ts salt
2 cups (ca 4,8 dl) varmt vann
3 cups (ca 7,2 dl) mel
1/3 (ca 0,8 dl) cup brunt sukker
2 pk tørr gjær
Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!



Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:La oss bake brød, folkens!
« #2 : 07. oktober 2003, 16:48 »
1 cup (ca 2,4 dl) Vegefuel
1 ½ cup (ca 3,6 dl) kli
2ts salt
2 cups (ca 4,8 dl) varmt vann
3 cups (ca 7,2 dl) mel
1/3 (ca 0,8 dl) cup brunt sukker
2 pk tørr gjær

Ville ha halvert saltet da så mye salt ikke bør være nødvendig. Syns også 2 pakker gjær hørtes mye ut. Bra med søtstoff for å få gjæren til å virke optimalt men syns 0.8 dl brunsukker var unødvendig mye. For søtstoff i brød går det også an å bruke litt maltekstrakt eller honning. Men brunt sukkert er helt klart bedre enn hvitt.

Regelen når man bruker gjær er av det skal blendes ut i væske på ca. 37 grader (kaldere og gjæren virker ikke, varmere ødelegger gjæren). Men ved bruk av tørrgjær blandes gjæren med melet og da kan man trygt ha litt varmere væske for å få gjæren til å virke optimalt.

Selv syns jeg det greieste når det gjelder brødbaking er å følge en oppskrift når det gjelder bruk av mengde væske, gjær og fint mel. Bortsett fra dette så tar jeg det jeg har av havregryn, kli, linfrø, solsikkefrø, 4-korn, proteinpulver, grovt mel o.l. til passe konsistens på deigen. For litt variasjon går det an å bruke krydder som f.eks. karve eller ferdige brødkrydder-blandinger. Malte nøtter, revet gulrot er også ting man kan ha i deigen for varisjon. bare fantasien setter grenser.

Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 158
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 158

Re:La oss bake brød, folkens!
« #3 : 08. oktober 2003, 18:42 »
1 cup (ca 2,4 dl) Vegefuel
1 ½ cup (ca 3,6 dl) kli
2ts salt
2 cups (ca 4,8 dl) varmt vann
3 cups (ca 7,2 dl) mel
1/3 (ca 0,8 dl) cup brunt sukker
2 pk tørr gjær

Ville ha halvert saltet da så mye salt ikke bør være nødvendig. Syns også 2 pakker gjær hørtes mye ut. Bra med søtstoff for å få gjæren til å virke optimalt men syns 0.8 dl brunsukker var unødvendig mye. For søtstoff i brød går det også an å bruke litt maltekstrakt eller honning. Men brunt sukkert er helt klart bedre enn hvitt.

Regelen når man bruker gjær er av det skal blendes ut i væske på ca. 37 grader (kaldere og gjæren virker ikke, varmere ødelegger gjæren). Men ved bruk av tørrgjær blandes gjæren med melet og da kan man trygt ha litt varmere væske for å få gjæren til å virke optimalt.

Selv syns jeg det greieste når det gjelder brødbaking er å følge en oppskrift når det gjelder bruk av mengde væske, gjær og fint mel. Bortsett fra dette så tar jeg det jeg har av havregryn, kli, linfrø, solsikkefrø, 4-korn, proteinpulver, grovt mel o.l. til passe konsistens på deigen. For litt variasjon går det an å bruke krydder som f.eks. karve eller ferdige brødkrydder-blandinger. Malte nøtter, revet gulrot er også ting man kan ha i deigen for varisjon. bare fantasien setter grenser.



Ok. Bra du retter opp. Er ikke min oppskrift. Bare fant den et sted.  Wink
Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!



Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget Viking Strong

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 217
  • Honnør: 6
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 217

Re:La oss bake brød, folkens!
« #4 : 08. oktober 2003, 20:00 »
Hvordan blander man i proteinpulveret? Mixer det med vann i stavmikser, eller?


Konkurrerende utøver i Styrkeløft.

Utlogget Tessa

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 325
  • Honnør: 44
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 325

  • ' Wannabe..
Re:La oss bake brød, folkens!
« #5 : 09. oktober 2003, 21:00 »
Oppskrift paa vegefuel broed paa hjemmesidene mine.
Faatt den fra Twinlab USA.


Konkurrerende utøver i Athletic Fitness.

Firmasider: Thema Nutrition og personlige sider: Thereses Net

Utlogget Julenisse

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 824
  • Honnør: 28
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 824

  • lei nå.
Re:La oss bake brød, folkens!
« #6 : 09. oktober 2003, 23:43 »
Kjøp deg brødbaker !!
Gikk en tur i skogen, hørte skogens ro, ko , ko , ko.

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:La oss bake brød, folkens!
« #7 : 10. oktober 2003, 00:56 »
Hvordan blander man i proteinpulveret? Mixer det med vann i stavmikser, eller?

Bland proteinpulveret sammen med resten av det tørre, ekke verre enn det. Så blander man i væsken etterpå.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Viking Strong

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 217
  • Honnør: 6
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 217

Re:La oss bake brød, folkens!
« #8 : 11. oktober 2003, 12:49 »
Oki, nå blir det protein-bread som matpakke ja!


Konkurrerende utøver i Styrkeløft.

Utlogget TornBlackRaven

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 489
  • Honnør: 33
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 489

  • Burning Angel
Re:La oss bake brød, folkens!
« #9 : 22. november 2003, 11:54 »
skal du ha et brød trenger du absolutt ikke 50g gjær, har du god tid, kan du la deigen stå og heve hele dagen, da får du mindre gjær smak. Salt trengs faktisk heller ikke. Har skrevet innholdet på brødet til mamma på en anne thread her, og hun bruker ikke salt og kun 1pk gjær fordelt på 4 brød, dette brødet smaker deilig! Grin
Har man mål, oppnår man dem, alt annet er sløsing

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:La oss bake brød, folkens!
« #10 : 27. november 2003, 19:56 »
Matpakkebrød (2 stk)

1 pk gjær
5 dl lunkent vann el. melk
1 ts salt
3 dl mager kesam
1 dl solsikkefrø
5 dl sammalt hvete grov
ca. 8-9 dl hvetemel

heves 40 min, etterhev 30 min, stekes nederste rille 200 grader ca. 30 min.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!