Anbefalinger fra meg:
- Prøv deg på et HST-vinklet treningsprogram
- Spis mye kjøtt(uten fett), fisk, fugl, melk og egg
- Spis lite av karbohydratrik mat, (korn, søtsaker, pasta, ris osv.)
- Bruk sunne oljer på maten/i tillegg til maten(linfrøolje, rapsolje, extra virgin olivenolje)
- Ha kun en spisedag i uken ( dagen velger du selv)
Om treningen:
Når jeg skriver "HST-vinklet" så tenker jeg på at du skal starte med en vekt du kan løfte i 3-4 sett x 8-10 reps. Dette gjør du på alle muskelgruppene. Del opp i tre treningsdager s hvor du tar overkroppen på to dager og bena på en dag.
F.eks:
Dag1:
Bryst; 4 x 8 benkpress + 3 x 8 skrå flyes
Fremside skuldre; 3 x 8 sittende hantelpress
Biceps; 4 x 8 stående hantelcurl
Dag2:
Rygg; 4 x 8 nedtrekk foran + 3 x 8 sittende roing
Side skuldre; 4 x 8 sidehev m/hantler
Triceps; 4 x 8 nedpress i kabel med vinklet håndtak
Dag3:
Fremside lår; 3 x 8 knebøy + 3 x 8 ett bens benpress
Bakside lår; 4 x 8 lårcurl
Legger; 3 x 8 stående tåhev + 3 x 8 sittende tåhev
Mage trenes de dagene du vil det men minst en gang i uka.
Oppvarming er selvfølgelig viktig.
Når det gjelder mat så ville jeg prioritert kjøttet. Det er tross alt det som skal bygge opp kroppen din. Karbohydratene er fine når du vil ha rask tilgang på energi, så du vil klare deg fint uten de mengdene vi mennesker daglig dytter i oss. Hvis du har dårlig tid til å spise opp den maten du har på tallerken så spis kjøtt og fett/olje først. så tar du grønnsakene. Potetene kan du godt lukt på. Det holder i massevis.
Du bør få i deg minst 2g protein pr. kg kroppsvekt, dvs 170g protein for din del. Det tilsvarer ca 2 liter melk + 200g rent kjøtt(biff) + 1 boks tunfisk. Med andre ord ingen uoverkommelig mengde mat. I tillegg kommer grønnsakene(ikke potet) som du kan spise så mye du vil av. Matoljene kan du også fint bruke rikelig av. 2-3 ss pr måltid går greit.
EN SPISEDAG I UKEN er også ganske viktig å merke seg. 1 dag i uka kan du spise hva du vil uten å tenke på hva det inneholder. Det har du ingen skade av. Lørdag er da vanlig å velge som helg. For mange blir helgen en orgie av mat og snop og da er det viktig å begrense helgen til et kortest mulig tidsrom. Fredag-lørdag-søndag er vanlig og da snakker vi brått halve uka.
Lykke til.
Soje