Skrevet av Emne: egg  (Lest 1402 ganger)

Utlogget ?????

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 20
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 20

egg
« : 07. februar 2007, 20:48 »
jeg lurte på hvor mye proteiner får du egentlig i deg viss du drikker rå egg. si hvis du drikker 4-5 egg etter trening ? eg det nok proteiner ?
alder 17
vekt:82 
høyde182
benk:145

Utlogget banjo

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 75
  • Honnør: 4
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 75

Sv: egg
« #1 : 07. februar 2007, 20:50 »
Har aldri skjønt hvorfor man skal drikke råe egg. Hva er problemet med å få inn proteiner gjennom et godt kosthold?!?!

Utlogget ?????

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 20
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 20

Sv: egg
« #2 : 07. februar 2007, 21:02 »
går mye fortere
alder 17
vekt:82 
høyde182
benk:145

Utlogget kiko_Va

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 1 585
  • Honnør: 152
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 585

Sv: egg
« #3 : 07. februar 2007, 21:05 »
Du får i får ca samme efekt av 6 råe egg som 3 kokte/stekte egg.

Mye bedre å forbrde de, smaker bedre og kroppen tar opp mer proteiner (ca dobbelt så masse), enn hva den hadde gjort om du hadde tatt de rå.
Vist du skal ta de etter trening så er annbefalinga mi:

 kok de hjemme først, hard-kokt/medium også åpner du eggene etter trening og spiser de Wink

Søker du på egg i arkivet til venstre, så finner du tonnevis av svar på samme spørsmål  Wink

direkte svar på spørsmålet ditt: Spørst hvor store eggene er det, men kroppen klarer vell å ta opp sann ca 14g+- protein, vist du spiser 6 råe egg.
[Loggbok]




[Giske Atletklubb]

Saying what we think gives us a wider conversational range than saying what we know.

Utlogget Beefcake

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 969
  • Honnør: 1175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 969

  • Spiser til failure
Sv: egg
« #4 : 07. februar 2007, 21:41 »
Uppvärmning av ägg är ett måste!

Råa ägg har bara ca halva det biologiska värdet till uppvärmt ägg. Med andra ord så klarar kroppen bara av att ta upp hälften av proteinerna... Så för att få i sig samma mängd protein så måste man trycka i sig dubbelt så många råa ägg som kokta eller stekta(!).

Sen har vi ju det med risken att få salmonella från råa ägg.. Risken är dock liten här i norden, men inte helt obefintlig.

Ännu en sak med råa ägg är risken för att brist på biotin. Biotin behövs för vissa reaktioner i metabolismen av kolhydrater, fett och protein, och i energiproduktionen. Upptaget av biotin kan hämmas genom intag av råa ägg. Råa ägg innehåller ett ämne som kallas avidin som binds till biotin och förhindrar att kroppen kan ta upp det. (men det dock många råa ägg om dagen till (över 20) för att man skall få brist på biotin).


Om biologiskt värde på råa kontra uppvärmda ägg:

"The recent availability of stable isotope-labeled egg protein allowed determination of the true ileal digestibility of egg protein by means of noninvasive tracer techniques. Five ileostomy patients were studied, once after ingestion of a test meal consisting of 25 g of cooked 13C- and 15N-labeled egg protein, and once after ingestion of the same test meal in raw form. Ileal effluents and breath samples were collected at regular intervals after consumption of the test meal and analyzed for 15N- and 13C-content, respectively. The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 +/- 0.8 and 51.3 +/- 9.8%, respectively."

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716

http://ajpgi.physiology.org/cgi/content/full/277/5/G935


Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!