Skrevet av Emne: Næringsstoffer i melk  (Lest 3242 ganger)

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 158
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 158

Næringsstoffer i melk
« : 08. mai 2007, 00:01 »
Diskuter denne artikkelen i dette innlegget:
Melk inneholder en rekke viktige næringsstoffer som kroppen trenger. Med tre glass (ca. ½ liter) om dagen blir melk en betydelig kilde ikke bare til kalsium, men til vitamin B2 (riboflavin), jod, vitamin B12, fosfor og andre vitaminer og mineralstoffer.

Les hele artikkelen her
Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!



Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget Lasse Christoffersen

  • V.I.P
  • *******
  • Innlegg: 6 991
  • Honnør: 337
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 6 991

Sv: Næringsstoffer i melk
« #1 : 08. mai 2007, 08:25 »
Melk er good shit Smiley
Nettbutikken for deg som trener! www.x-life.no

Besøk oss på Facebook:
https://www.facebook.com/XLIFE.no

Besøk oss på Google+:
https://plus.google.com/117792074539729929721

(Bedriftsprofil for X-life.no.)

Utlogget Kengdal

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 237
  • Honnør: 220
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 237

Sv: Næringsstoffer i melk
« #2 : 08. mai 2007, 09:00 »
Melk er for kuer Wink

Men kan noen forklare meg hvorfor så mange i Europa har enzymer for å bryte ned laktose kontra til Kina?
Jeg skjønner at det har med gener og hva forfedrene våre er vandt til å spise\drikke.
Men la oss si at en folke gruppe i Amazonas-jungelen hadde spist planter jevnlig i flere hundre år. Kunne da kroppen ha tilpasset seg og laget enzymer slik at den kunne ha brytet ned cellulose til glukose?

Passion trumps fucking everything!

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
Sv: Næringsstoffer i melk
« #3 : 08. mai 2007, 09:03 »
Forandringer i fordøyelsesystemet skjer ikke akkurat over så kort tid som noen hundre år. Utviklingen går betydelig saktere enn som så.

Det er mange grunner til at skandinaver tåler melk bedre, en av de, og kanske den viktigste, er at vi aldri slutter å drikke melk.
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget Lasse Christoffersen

  • V.I.P
  • *******
  • Innlegg: 6 991
  • Honnør: 337
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 6 991

Sv: Næringsstoffer i melk
« #4 : 08. mai 2007, 09:10 »
Melk er for kuer Wink




Kuer drikker ikke melk hehe
Nettbutikken for deg som trener! www.x-life.no

Besøk oss på Facebook:
https://www.facebook.com/XLIFE.no

Besøk oss på Google+:
https://plus.google.com/117792074539729929721

(Bedriftsprofil for X-life.no.)

Utlogget Kengdal

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 237
  • Honnør: 220
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 237

Sv: Næringsstoffer i melk
« #5 : 08. mai 2007, 09:52 »
Forandringer i fordøyelsesystemet skjer ikke akkurat over så kort tid som noen hundre år. Utviklingen går betydelig saktere enn som så.

Det er mange grunner til at skandinaver tåler melk bedre, en av de, og kanske den viktigste, er at vi aldri slutter å drikke melk.
Ja, noen hundre år var litt kort. Men kan det gå i teorien? Kan mennesket utvikle nye enzymer over tid, sett at det er behov og fordelaktig?

Melk er for kalver da, hihi Wink
Passion trumps fucking everything!

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
Sv: Næringsstoffer i melk
« #6 : 08. mai 2007, 10:03 »
I teorien KAN det gå ja, men det tar lang tid og betydelig mer enn noen hundre år.
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget AgentOrange

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 109
  • Honnør: 47
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 109

Sv: Næringsstoffer i melk
« #7 : 08. mai 2007, 17:14 »
Les denne artikkelen på forskning.no for et interessant perspektiv på "laktosetoleranse":
http://www.forskning.no/Artikler/2007/mars/1173095512.95

Jeg siterer et lite avsnitt:

"Hurtigevolusjon

De konkluderer dermed med at dette genet må ha vært uvanlig i tiden før husdyrhold, men at det spredte seg ekstremt hurtig når vi lærte å gjete kveg.

- Å gå fra at laktosetoleranse var sjelden for syv til åtte tusen år siden, til å være vanlig hos sentral- og nordeuropeere i dag, kan ikke forklares på noen annen måte enn ved sterk naturlig seleksjon, sier Thomas."


Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
Sv: Næringsstoffer i melk
« #8 : 08. mai 2007, 18:08 »
Nettopp - 7-8000 år betegnes som "ekstrem hurtig" evulusjon.....
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

AntiXrist

  • Gjest
Sv: Næringsstoffer i melk
« #9 : 08. mai 2007, 19:12 »
Bra lesning dette her!

Utlogget Stallo

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 292
  • Honnør: 120
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 292

Sv: Næringsstoffer i melk
« #10 : 08. mai 2007, 21:20 »
Det er nok en del misforståelser ute og går når det gjelder evolusjonen. Det er nemlig ikke slik at  man ”tilpasser” seg ytre forhold, enten det gjelder bakterier eller mennesker. Enhver evolusjon og utvikling skjer helt tilfeldig og uavhengig av miljø og ytre påvirkning.

Utvikling skjer ved hjelp av mutasjoner. I de aller fleste tilfellene vil en mutasjon ikke gi noen fordel, men være direkte dødelig. Men så, en sjelden gang, skjer det en forandring i arvematerialet som gir dette individet en fordel  i det miljøet det lever i. Dette individet vil da naturlig nok utkonkurrere sine andre artsfrender og spre sine gunstige gener videre. Det er nettopp dette som ligger i begrepet ”det naturlige utvalg”.

Mange vil kanskje bestride dette og vise til hvor fort bakterier forandrer seg og ”tilpasser” seg forholdene. Men det er fordi det er så usannsynlig mange av dem. Hver dag ”fødes” det flere bakterier enn det har eksistert pattedyr siden jordas skapelse. Så selv om det skjer en mutasjon bare for hver trillionte bakterie, får  vi likevel et utall med mutasjoner  i løpet av kort tid.

Det har vært utført flere elegante eksperiment for å bevise dette.

Så svaret til Teneo er, nei, det er svært lite sannsynlig (men ikke umulig), at vi ville tilpasse oss et kosthold med cellulose.
"I am not young enough to know everything." - Oscar Wilde (1854-1900)


Serveruler

  • Gjest
Sv: Næringsstoffer i melk
« #11 : 08. mai 2007, 21:43 »
Det er nok en del misforståelser ute og går når det gjelder evolusjonen. Det er nemlig ikke slik at  man ”tilpasser” seg ytre forhold, enten det gjelder bakterier eller mennesker. Enhver evolusjon og utvikling skjer helt tilfeldig og uavhengig av miljø og ytre påvirkning.

Utvikling skjer ved hjelp av mutasjoner. I de aller fleste tilfellene vil en mutasjon ikke gi noen fordel, men være direkte dødelig. Men så, en sjelden gang, skjer det en forandring i arvematerialet som gir dette individet en fordel  i det miljøet det lever i. Dette individet vil da naturlig nok utkonkurrere sine andre artsfrender og spre sine gunstige gener videre. Det er nettopp dette som ligger i begrepet ”det naturlige utvalg”.

Mange vil kanskje bestride dette og vise til hvor fort bakterier forandrer seg og ”tilpasser” seg forholdene. Men det er fordi det er så usannsynlig mange av dem. Hver dag ”fødes” det flere bakterier enn det har eksistert pattedyr siden jordas skapelse. Så selv om det skjer en mutasjon bare for hver trillionte bakterie, får  vi likevel et utall med mutasjoner  i løpet av kort tid.

Det har vært utført flere elegante eksperiment for å bevise dette.

Så svaret til Teneo er, nei, det er svært lite sannsynlig (men ikke umulig), at vi ville tilpasse oss et kosthold med cellulose.


mutasjon er bare en type evolusjon, en har også den langsomme evolusjonen som går på mangfoldighet hvor et bestemt gen gjør et dyr eller en person blir foretrukket fremfor andre av sin samme art, trenger ikke være så dramatisk som det du beskriver. Det kan fortsatt kalles "mutasjon" men ikke på samme måte som det jeg fikk inntrykk av at du mente.

Dyr som ikke trenger en partner for å skape avkom derimot er mer avhengig av mutasjoner da avkommet foruten mutasjon er en klone av sin mor/far.


desssuten er det høyt sannsynlig at hvis verden ble forandret slik at de som kunne leve av cellulose fikk en stor fordel fremfor andre ville vi kunne utviklet oss til å leve av cellulose, det krever bare at noen få kanskje klarer å trekke bitte litt ekstra næring ut av maten for at ballen skal begynne å rulle.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!