Skrevet av Emne: Kransekake  (Lest 11138 ganger)

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 159
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 159

Kransekake
« : 08. november 2003, 01:14 »
Kransekake
De gangene jeg har prøvd meg på kransekake er det ikke blitt særlig vellykket. Smaken har vært OK, men ringene har ofte sittet fast i formen og knukket, og deigen har vært for sprø. Nå kan jeg lage kransekake takket være Turid Lorentzen i Braun Norge som lærte meg hvordag det skulle gjøres. Jeg ønsker deg lykke til.
Oppskriften er beregnet til en kransekake med 18 ringer. Lag gjerne 1 1/2 porsjon, så har du deig til ekstra stenger ved siden av.
Du trenger:
500 g mandler
1/2 kg melis
4 eggehviter (ikke for store egg)
Ønsker du en litt lysere deig, kan du skolde halvparten av mandlene. Kaken blir egentlig penere å se på også.
Grovmal mandlene i food prosessor. Alle maskiner gjør ikke dette like bra. En gammeldags kvern går også bra. Grovheten på mandlene skal være som gammeldags grovmalt kokekaffe.
Tilsett melis og mal videre til ønsket finhetsgrad. Pisk eggehvitene og rør med. For mye eggehvite gjør at deigen sveller, så bruk egg av middels størrelse. Bearbeid deigen 1 min. Pakk i al.folie, legg midt i kald stekeovn, skru på 100 grader og la den ligge der 1 time. Da er den gjennomvarm. Avkjøl deigen godt. Den skal være helt kald. Du kan gjerne vente flere dager med å fortsette prossesen.
Smør formene med smeltet smør (meieri) og sett i kjøleskap. Smør en gang til og dryss med semulegryn. Bank av det overflødige. Del den kalde deigen i emner og rull ut eller bruk kakesprøyte. Trykk sammen skjøtene.
Legg ringene inni hverandre (2 stekinger) og stek på nederste rille ved 175 grader i ca. 15 min. (Stenger stekes midt i ovnen). Ringene er ferdige når de har fått gyllen farge. Når kakene er godt avkjølt (en tur ut på trappen, men ikke for mange minusgrader), tas de ut av formene.
Glasur: Rør inn melis i 1 stor eggehvite til en smidig masse. Sprøyt med kakesprut etter hvert som du setter ringene oppå hverandre. Kaken er super å fryse på forhånd (god og seig). I to deler får du de små ringene inni de store, akkurat passe i en kakeboks.

Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!



Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget TornBlackRaven

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 489
  • Honnør: 33
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 489

  • Burning Angel
Re:Kransekake
« #1 : 26. november 2003, 21:40 »
Her går det aldri å lage kransekake, det blir deilige, nydelige gyldne og myke kransePØLSER hver gang. De er tydligvis godkjente, for en kompis spiste opp halve kaka, fordi ingen andre orket mer Grin
Har man mål, oppnår man dem, alt annet er sløsing

Utlogget LurePer

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 973
  • Honnør: 154
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 973

  • Ikke stikk din snabel der det kommer ut kabel
Re:Kransekake
« #2 : 28. november 2003, 10:35 »
Jeg tviler på at jeg noen gang kommer til å lage en kransekake.
I positiv nitrogenbalanse.

Utlogget Eskimo

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 906
  • Honnør: 138
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 906

Re:Kransekake
« #3 : 28. november 2003, 10:39 »
da er vi to.

..men ingen jul uten  Smiley

Utlogget husmor

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 612
  • Honnør: 32
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 612

  • sterk, blid og dopingfri
Re:Kransekake
« #4 : 08. desember 2003, 13:13 »
Dagens husmortips!!

Støtt opp om våre lokale bakere rundt omkring i landet!!
Da blir det kransekake som ikke sitter fast i ringene, søl på kjøkkenet osv....
Koster ikke allverden for ei kransekake folkens Cheesy


Konkurrerende utøver i Styrkeløft.

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Kransekake
« #5 : 08. desember 2003, 16:36 »
Dagens husmortips!!

Støtt opp om våre lokale bakere rundt omkring i landet!!
Da blir det kransekake som ikke sitter fast i ringene, søl på kjøkkenet osv....
Koster ikke allverden for ei kransekake folkens Cheesy

Helt enig. Nå trives jeg med å stå på kjøkkenet å bake litt innemellom, men kransekake tviler jeg på at jeg noengang kommer til å bake selv.

Hilsen husmor Zoria  Smiley
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Leina

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 47
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 47

Re:Kransekake
« #6 : 09. desember 2003, 18:41 »
Tror ikke evnene mine strekker seg så langt som til kransekake fra bunnen av. Har kjøpt ferdig kransekakemasse, og har tenkt å lage kransekakepinner eller noe sånt  Roll Eyes

Utlogget JanB Diddl etc

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 13 470
  • Honnør: 3127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 13 470

Re:Kransekake
« #7 : 10. desember 2003, 00:06 »
Kransekake
De gangene jeg har prøvd meg på kransekake er det ikke blitt særlig vellykket. Smaken har vært OK, men ringene har ofte sittet fast i formen og knukket, og deigen har vært for sprø. Nå kan jeg lage kransekake takket være Turid Lorentzen i Braun Norge som lærte meg hvordag det skulle gjøres. Jeg ønsker deg lykke til.
Oppskriften er beregnet til en kransekake med 18 ringer. Lag gjerne 1 1/2 porsjon, så har du deig til ekstra stenger ved siden av.
Du trenger:
500 g mandler
1/2 kg melis
4 eggehviter (ikke for store egg)
Ønsker du en litt lysere deig, kan du skolde halvparten av mandlene. Kaken blir egentlig penere å se på også.
Grovmal mandlene i food prosessor. Alle maskiner gjør ikke dette like bra. En gammeldags kvern går også bra. Grovheten på mandlene skal være som gammeldags grovmalt kokekaffe.
Tilsett melis og mal videre til ønsket finhetsgrad. Pisk eggehvitene og rør med. For mye eggehvite gjør at deigen sveller, så bruk egg av middels størrelse. Bearbeid deigen 1 min. Pakk i al.folie, legg midt i kald stekeovn, skru på 100 grader og la den ligge der 1 time. Da er den gjennomvarm. Avkjøl deigen godt. Den skal være helt kald. Du kan gjerne vente flere dager med å fortsette prossesen.
Smør formene med smeltet smør (meieri) og sett i kjøleskap. Smør en gang til og dryss med semulegryn. Bank av det overflødige. Del den kalde deigen i emner og rull ut eller bruk kakesprøyte. Trykk sammen skjøtene.
Legg ringene inni hverandre (2 stekinger) og stek på nederste rille ved 175 grader i ca. 15 min. (Stenger stekes midt i ovnen). Ringene er ferdige når de har fått gyllen farge. Når kakene er godt avkjølt (en tur ut på trappen, men ikke for mange minusgrader), tas de ut av formene.
Glasur: Rør inn melis i 1 stor eggehvite til en smidig masse. Sprøyt med kakesprut etter hvert som du setter ringene oppå hverandre. Kaken er super å fryse på forhånd (god og seig). I to deler får du de små ringene inni de store, akkurat passe i en kakeboks.


Gjør det enkelt og spis deigen. Det er mye bedre også. Det gjelder både pepperkakedeig, kransekakedeig og ikke minst fyrstekakedeig.
Gloria in Excelsis Deo


Utlogget GK

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 69
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 69

Re:Kransekake
« #8 : 23. desember 2003, 11:16 »
tips til kransekakebaking;
1: smør formene og strø de med semulegryn, da sitter ikke ringene fast.
2: for å få myk kransekake, legg en brødskalk i kakeboksen. Ringene tar fuktighet fra skalken. Dette hjelper også når ringene har blitt steinharde. Når skalken har tørket kan du bytte den for å holde kransekanen myk Cheesy

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
Re:Kransekake
« #9 : 23. desember 2003, 12:33 »
Skal man lage god kransekake, må man bruke egg som nesten er litt gamle. Ikke for gamle da selvfølgelig. Men et godt gammelt tips fra min gamle farmor!

:Food:
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget Eskimo

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 906
  • Honnør: 138
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 906

Re:Kransekake
« #10 : 27. desember 2003, 02:34 »
nå som jeg trodde julekakehelvetet var over så tropper mamma opp på døren med en kembo kransekake. som nå står i kjøleskapet mitt.

så nå er spørsmålet.. skal.. skal ikke..

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
Re:Kransekake
« #11 : 27. desember 2003, 10:23 »
inviter noen venner ....
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget Eskimo

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 906
  • Honnør: 138
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 906

Re:Kransekake
« #12 : 28. desember 2003, 18:24 »
så lenge jeg blir kvitt den før nyttår.. da blir slike ulumskheter bannlyst noen måneder fremover Smiley

Utlogget Ben

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 079
  • Honnør: 24
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 079

Re:Kransekake
« #13 : 28. desember 2003, 18:32 »
Sitat
Sitat
Gjør det enkelt og spis deigen. Det er mye bedre også. Det gjelder både pepperkakedeig, kransekakedeig og ikke minst fyrstekakedeig.


Helt enig! Har ikke smakt kransekakedeig, men både pepperkakedeig og fyrstekakedeig er bedre enn det ferdige resultatet, er spesielt svak for fyrstekakedeig.

Gå til:  

Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.