Skrevet av Emne: Sticky: Regler for Bodyfitness  (Lest 2298 ganger)

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 158
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 158

Sticky: Regler for Bodyfitness
« : 09. november 2003, 14:53 »
Ref: http://www.nkf-ifbb.no

Regler for Bodyfitness:

Betingelser for å arrangere en Body Fitness konkurranse

Arrangør må godkjennes og sanksjoneres av NKF / IFBB. Arrangør kan bestemme seg for å arrangere en Body Fitness konkurranse for damer i forbindelse for eksempel en kroppsbyggerkonkurranse for damer og/ eller herrer. Påmeldingskjema og øvrige papirer i forbindelse med en Body Fitness konkurranse må være godkjent av NKF / IFBB før utsendelse. Det er anledning til å arrangere konkurranser som er åpne for både profesjonelle og amatører. Disse konkurransene må imedlertid godkjennes og sanksjoneres av NKF og IFBB. Øvrige regler for å arrangere en konkurranse er som nevnt i NKF's lover under stevneregler.

Påmelding:
Deltagere må være medlem av NKF / IFBB. Deltagere i Norgesmesterskapet må ha norsk statsborgerskap. Deltagere kan ikke samtidig være medlem av annet forbund som arrangerer Body Fitness konkurranser. Profesjonelle utøvere kan ikke delta i amatørkonkurranser. Det er ikke tillat å delta i Body Fitness innen etter år etter at man har konkurrert i kroppsbygging.

Dommere:
Arrangør må benytte NKF- godkjente dommere. I Norgesmesterskapet samt EM / VM- kvalifisering benyttes 9 dommere i hver bedømmningsrunde. I mindre stevner må det benyttes minimum 5 dommere.

Generelt:
I Body Fitness konkurranser skal legges vekt på estetikk; skjønnhet kombinert med en atletisk fysikk.

Konkurransen  består av følgende runder:

Forbedømming -  runde 1  - (2-delt bikini)
Forbedømming -  runde 2  - (hel badedrakt)
Finale           -   runde 3 - (2-delt bikini)
Eleminasjonsrunde

Denne runden gjelder bare ved flere enn 15 deltagere

Alle deltagerne skal komme ut på scenen samlet og stå på en linje foran dommerne. De skal ha på seg en ensfarget sort 2-delt bikini og ensfarget sorte høyhælte sko (samme antrekk som i runde 1 -se videre under 'runde 1') Bikinien må dekke minst ½ gluteus maximus (baken), være laget av et matt stoff og uten dekorasjon eller mønster. Deltagernummeret skal festes på venstre side av bikinitrusen.

Deltgerne bli kalt frem i grupperinger av opp til 5 personer, etter nummerrekkefølge.

Hovedommer/ konferansier beordrer kvartvendinger mot høyre. Når hele rekken har  gjennomgått kvartvendinger skal de igjen stå på en linje foran dommerne for deretter å forlate scenen.

Dommerne markerer de som han/ hun mener er de 15 beste deltagerne, ved å sette en X ved siden av deltagernummeret. De 15 deltagerne med flest X'er går vidre til runde 1.

Forbedømmingsrunder

Runde 1:

Antrekket i runde 1 skal være:

·        Ensfarget 2 delt bikini i sort som er uten dekorasjon, mønster eller noen form for pynt

·        Bikinen skal være matt og laget av stoff, dvs det er ikke tillat med bikinier som er laget av plast, gummi eller lignende materiale, heller ikke glinsende / glitrende

·        Bikien skal dekke minst ½ gluteus maximus ( baken ) og hele frontal området

·        Høyhelte sko ska brukes i denne runden og skal være ensfarget sort, klassisk pumps-stil, med lukket tå og hæl. Sålen skal ikke være mere enn 6,35mm tykk og hælen ikke mer enn 127 mm. Platteau sko er ikke tillatt.

·        Giftering og eller/ små øredobber kan brukes men øreringer, hengende ørepynt og smykker for øvrig er ikke tillat

·        Hårets frisyre etter ønske

Alle deltagerne står i en linje foran dommerne. Kvartvendinger mot høyre utføres i grupper av opp til 5 personer og i nummerrekkefølge, som i eleminasjonsrunden. Deretter kan dommerne trekke frem 3-5 for egne særbedømmninger, der kvartvendinger utføres. Alle deltagerne skal være med på minst 1 særbedømmning.

Dommerne setter plasseringssiffer for hver og en deltager ved siden av deltagernummeret. Deltager med lavest poensum vinner runden.

Runde 2

Antrekket i runde 2 skal være:

·        Hel badedrakt der farge, fasong, stoff og tekstur er valgfritt

·        Badedrakten skal dekke minst ½ gluteus maximus ( baken ) og hele frontal området

·        Høyhelte sko skal brukes, med samme kriteria som i runde 1 bortsett fra at fargen er valgfri

·        Bruk av smykker er tillatt, dog ikke overdreven bruk

·        Håret frisyres etter ønske

Framgangen i runde 2 er lik runde 1, med kvartvendinger først etter rekkefølge deretter særbedømmninger med 3-5 deltagere.

Dommerne setter plasseringssiffer for hver og en deltager ved siden av deltagernummeret. Deltager med lavest poensum vinner runden.

Finale

Runde 3

Antrekket i runde 3 skal være:

2-delt bikini der farge, fasong, stoff og tekstur er valgfritt
Bikinien må dekke minst ½ gluteus maximus ( baken )
Høyhelte sko skal brukes, der både stilen og fargen er valgfritt. Allikevel skal sålen være mere enn 6,35 mm tykk og hælen ikke mer enn 127 mm. Platteau-sko er ikke tillat.
Bruk av smykker er tillatt, dog ikke overdreven bruk
Håret kan friseres etter ønske
Alle  (15 deltagerne skal stå på en linje foran dommerne og utføre kvartvendinger mot høyre. Deretter skal alle deltagerne forlate scenen.

De 6 beste deltagerne blir kalt opp på scenen i nummerrekkefølge, og utfører kvartvendinger mot høyre. Deretter skal de 6 finalistene premieres

Poenggivning

Alle 3 runder skal bedømmes hver for seg.

Dommerne skal ta i betraktning at endringer i antrekket kan gi en annerledes "total package" i hver av rundene. Derfor skal dommerne se på hver runde med et "nytt" perspektiv, og dømme deretter. Dette vil sikre en rettferdig vurdering av alla deltagerne.

Vurdering av deltagere

Følgende kriteria gjelder ved bedømming av deltagere:

Dommere skal vurdere deltagernes helhetlige atletiske fysikk og utseende, dvs "Total Package". Deltageren bedømmes fra topp til tå og etter helhetsinntrykk av deltageren, skal  dommeren ta i betraktning: håret, ansiktsskjønnhet, atletisk utvikling av muskelaturen samt en symmetrisk og balansert fysikk, hudens sunnhet / tonus og deltagerens evne til å presentere seg med tanke på sikkerhet, kroppsholdning og elegans.

Ansikt, håret og sminken skal utfylle deltagrens ”Total Package”, og vurderes deretter. Fysikken skal vurderes etter muskeltonus, der muskelgruppene skal være runde og faste med en liten mengde kroppsfett. Fysikken skal ikke være for muskulær eller ha for mye definisjon eller stripper. Ser dommeren slike særtrekk skal deltageren trekkes ned.

Huden skal vurderes etter tonus og utseende – den skal se sunn og glatt ut, og være uten cellulitt.

Dommeren skal vurdere deltagerens totale fremføring under hele hennes opptreden på scenen. Dommeren skal til enhver tid betrakte deltageren med tanke på en "sunn, frisk og atletisk fysikk" i en attraktiv og tiltalende "Total Package".

Ved kvartvendinger skal deltageren stå med avslappet og rett holdning med hælene samlet, føttene peker utover i en vinkel av 30*, knærne sammen og bena rett, magen inn og brystpartiet ut, skuldrer bakover og armene skal henge avslappet med håndflaten mot kroppen. Hodet og øyne skal peke i kroppens retning (rett frem). Spenning av muskelatur er ikke tillatt.

I tillegg:

Ved kvartvendinger ansikt mot dommerne og ryggen mot dommerne: skal begge armene henge langs kroppens midtlinje og hendene skal ha en svak bøy med fingrene samlet. Begge albuene bøyes lett, og fingertuppene skal hvile på "hoftene".

Ved kvartvendinger på siden: skal armen mot dommerene henge litt bak kroppens midtlinje og hendene skal ha en svak bøy med fingrene samlet. Den andre armen skal henge litt foran kroppen midtlinje og hendene skal ha en svak bøy med fingrene samlet. Begge albuene skal bøyes lett. Armens stilling gjør slik at overkroppen får en naturlig vri med den fremre skulder (mot dommerne) noe senket og den bakre skulder noe hevet. Denne stillingen skal ikke overdrives.

Deltagere som enten ikke inntar riktig stilling, overdriver eller spenner muskelatur skal først få en advarsel, og hvis de allikevel inntar feil stilling skal de trekkes ned.

Ref: http://www.nkf-ifbb.no
Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!