Skrevet av Emne: Sticky: Middagsoppskrifter  (Lest 77694 ganger)

Utlogget Bonden87

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 24
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 24

SV: Sticky: Middagsoppskrifter
« #75 : 18. juli 2006, 16:48 »
anbefaler Yolanda´s Mole med kylling står på førstesiden, utrolig digg. må bare prøves.

Utlogget HotWheels

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 396
  • Honnør: 129
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 396

SV: Sticky: Middagsoppskrifter
« #76 : 18. juli 2006, 19:10 »
KEBAB Cheesy

Du trenger
500g Karbonadedeig/biffdeig
1 egg
2ts spisskum(krydder som fås på innvandrerbutikker)
1 ss hot curry paste/pasta/whatever det heter
1/2 ts salt
pitabrød
mais
isbergsalat
kayennepepper(om sterkere versjon ønskes)

Bland alt godt sammen i en bolle. del opp 2 biter bakepapir på størrelse med panna. Del deigen i 5-6 like store biter. Legg en bit midt på det ene bakepapiret, og legg det andre oppå. skjevle ut deigen tynt, på størrelse med panna. Dra forsiktig av det øverste bakepapiret, og legg det andre med deigen ned på panna. Deigen vil løsne etterhvert som den kommer i kontakt med panna, og damp utvikles. Gjenta prosedyren til alt er stekt opp. Skjær deretter platene i strimler, og varme opp det hele på panna. Spises for eksempel i pitabrød, med isbergsalat og mais til. For sterkere versjon, bland f.eks ønsket mengde kayennepepper i blandingen fra starten av.
26 år
86 kg
beste benk: 125x2.
Beste Hantelpress, liggende: 40x8.
Medium benk: 100x10.
Rullestolbruker
Min Profil Oppdatert 08.08.07
Min Dagbok Oppdateres stadig!
Medlem av S.A.T.S. Sandnes

Hørt i dusjen:"Jeg mister så mye hår, tror nesten jeg har kreft!"

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: Sticky: Middagsoppskrifter
« #77 : 26. juli 2006, 15:28 »
Gryte

Har brukt leirgryta mi mye i det siste, utrolig lettvint og godt!!

Gryta legges i vann i 10 min før bruk.

Gårdagens middag:

5 gulerøtter
1 liten blomkål
1/4 purre
5 charlottløk
2 fedd hvitløk
3 røde chili (husk å ta ut frøene!)
1 paprika
500 gram svin indrefilet (skjæres i skiver).

Kutt opp alle grønnsakene og legg i gryta. Oppå legges skivene med kjøtt (man kan med fordel bruke annen kjøtt som f.eks. kyllingfilet, biffstrimler, koteletter eller hva annet man måtta ønske). >Krydre lett med salt og pepper (helst nykvernet). Jeg fant et utrolig godt krydder på butikken med det fengende navnet "kotelettkrydder" som var av forskjellige tørkete fjellurter, jeg brukte et par spiseskjeer og det smakte fortreffelig!

Sett lokket på gryta og la gryta stå i ovnen i 50-60 min på 220 grader. Ved bruk av leirgryte trenger man ikke bruke fett e.l. og vitaminene og all næringen holder seg i maten da ingenting slipper ut og maten lages i sine egne "safter".

Serveres gjerne med ris til.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: Sticky: Middagsoppskrifter
« #78 : 20. august 2006, 23:32 »
Fikk litt sug på kjøttkaker i dag.

og kjøttkaker innholder ofte masse tull og dårlig mat..

Så jeg fikk et test-kick


Nann's kjøttkaker   Chef :

400g karbonadedeig
2 ss proteinpulver ( Vanilje)
2 ss havregryn
1 egg
salt ( greit med litt ekstra salt pga vaniljen)
Pepper ( sort pepper. grovmalt. pga vaniljen)
1 dl skummelmelk

ja og en hel hakket løk

Most sammen med handmikser.
Stekt i små kjøttkaker ..


og de var KJEMPEGODE!!!  Dance
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget trulle

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 85
  • Honnør: 8
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 85

Taco bowl
« #79 : 24. august 2006, 10:41 »


200gram kyllingfilet
3 storesalatblader
1/2 paprika
2 teskjeer kesam
1/4 glass tacosaus

Namme Nam! Grin
Etter et merkelig år har jeg blitt en feit jævel!
91,2 kg 10.08.2009 Mål 80 Kg 1. juni 2010!

Utlogget Hege

  • Fast besvarer
  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 2 233
  • Honnør: 251
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 2 233

  • ..
SV: Sticky: Middagsoppskrifter
« #80 : 31. august 2006, 14:46 »
Grønn linse grateng:

8 dl kokte grønne linser
1 pakke dypfryst spinat
3 løk
2 ss olje
1 ts tiamin
1/2 ts salt
2dl revet ost

Kok linsene. Skrell løken, skjær den i skiver og fres den mye i olja. Dryss over smuldret tiamin og salt. Fordel linsene i en smurt, ildfast form. Dekk med spinaten. Legg deretter på den freste løken. Dryss revet ost over.

Stekes ved 225 C i 10-15min.



Grønnsaksgrateng med cottage cheese:

2 gulrøtter
2 skiver kålrot
1/2 selleri
1 liten purre
200g cottage cheese
3 egg
1dl revet ost
3/4 ts tiamin
1/4 ts pepper

Rens og skjær grønnsakene i terninger, kokes i lettsaltet vann i 3-4min. Legg grønnsakene i en smurt ildfast fat. Bland cottage cheese, eggplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og rør dem lett i eggeblandingen. Helles over grønnsakene.

Stek ved 200 C i 15-20min.


Egg og kyllingsalat:


250g kyllingfilet eller kylling uten skinn
4 hardkokte egg
1 stk issalat
1/2 agurk
1/2 blomkålhode
4 tomater

Skjær kyllingkjøttet i små biter. Legg strimlet salat sammen med agurkskiver, blomkålbuktter og tomatbåter i en skål. Tilsett kyllingen og eggebåtene.



Tofu-spinatpai

Paideig:
75 g smør
2,5 dl grahamsmel
3 ss vann

Fyll:
1 pakke tofu naturell
0,5 kg frossen spinat
dill og persille
2 ss bogvetemel. salt

Pynt:
2-3 tomater

Lag paideigen og kle en form med den. Bland alle ingredienser til fyllet til det blir en jevn masse. Bred ut fyllet i paideigen og legg tomatskiver oppå, trykk dem litt ned.
Stek ved 175/200 C i 1 time.

(eventuelt, sløyf paideigen - og server med ris).

Utlogget Bonde

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 192
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 192

  • Lifting steel has got a sex-appeal
SV: Sticky: Middagsoppskrifter
« #81 : 30. september 2006, 01:41 »
Kyllingbryst ala Bonde:
To kyllingbryst i terninga
1 halv løk
Salt
Pepper
Fullkornspasta
1 boks oppkutta tomata m\ chillismak ( her e da jo mulig å velga noe anna)
1 gullrot
1/3 broccoli

Steik kyllingbrystet med løken, steik det GODT. Ta så salt og pepper på blandinga. Kok 4 neva med fullkornspasta. Ta oppi den oppkutta gullrota og broccolien. Putt oppi tomatboksen, og hell pastaen oppi blandinga når denne er ferdi. Kok til mesteparten av sosen er vekke.
God fårnøyelse:)

Utlogget DanielF

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 168
  • Honnør: 198
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 168

SV: Sticky: Middagsoppskrifter
« #82 : 01. november 2006, 20:11 »
Gode kyllingboller

Ingredienser:
¤ 400 - 500g kyllingkjøttdeig
¤ 1 fedd hvitløk
¤ ½ chili
¤ 1 egg

Finhakk hvitløk og chili. Deretter har du dette oppi en bolle sammen med kjøttdeigen og egget. Bland sammen til en fin deig. Stek dette i små boller
på middels/sterk varme.

Voila!
Smakfulle boller som smaker godt med ris, potet, pasta eller som en snack i seg selv.
Self improvement has always been a passion of mine. - Homer Simpson

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
« #83 : 15. mars 2007, 20:26 »
Potetsalat med Kesam
Brukstype: Grill / Tilbehør
Ingrediens: Poteter
Sesong: Sommer



4 porsjoner
6 kokte kalde poteter
2 epler
3 vårløk, finskåret

Dressing:
3 dl Kesam
2 ss søt sennep (alt etter smak og behag)
1/2 ts salt
1 ts sukker
1 ts sitronsaft
hakket gressløk




Skjær opp de kokte, kalde potetene og eplene i terninger. Vårløken skjæres i tynne skiver. Bland alle ingrediensene i dressingen i en stor bolle. Ha potetene, eplene og vårløken i og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt.
 
http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1284
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Razz_

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 493
  • Honnør: 21
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 493

Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
« #84 : 20. november 2007, 17:28 »
Kyllingsandwitch
En utrolig lett, sunn, billig og sinnsykt god middag Smiley Du velger selv hvordan du vil lage den. Dette er hvordan jeg gjør det.

Ingredienser:
1 kyllingfilet
Salat
Tomat
Børd, av en eller aen sort
Krydder, selv bruker jeg pepper, kyllingkrydder og rosmarin til denne

Dette er hva jeg gjør:
Legger kyllingfileten i en pose og bruker en stekepanne eller noe annet til å banke den så flat som jeg får til. Steker den i pannen. Krydrer med kyllingkrydder, pepper og rosmarin under steking. Steker samtidig brødet (du velger selv hvilket brød du vil bruke) i pannen. Krydrer også brødet med litt rosmarin.
Legger salat, tomat og til slutt kyllingfileten på brødet. Kan også bruke litt dressing/italiensk salat/kyllingsalat på brødskiven dersom du ikke er på deff.
Smaker helt fantastisk.

Utlogget Unknown_Soldier

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 863
  • Honnør: 1248
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 863

Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
« #85 : 03. januar 2008, 16:22 »
Min favoritt akuratt nå..spesielt til de av dere som er drittlei kylling.

Du trenger ( ikke nødvendigvis alt)

Poteter
brokoli
hvitløk
løk
paprika
ingefær
(litt ost om du vil)
krydder, det du liker

Putter alt i en form, og steker i ovnen
steker så kylling..jepp, kylling i panna og slenger oppi formen som har stekt nesten ferdig.
Så lar du alt dette stå i ovnen noen minutter til, rører litt om så alle smakene blander seg og viola!

Smaker herlig, og man får ny tro på kylling.
Sa brura

Utlogget Carmella

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 28
  • Honnør: 3
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 28

Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
« #86 : 12. oktober 2008, 23:18 »
SITRON OG CHILI-KYLLING
2 fedd hvitløk, hakket
1 ss ferskrevet ingefær
2 ss olivenolje
600 g kyllinglårfileter
1 ts malt koriander
2 ts spisskummen
1/2 ts malt gurkemeie
1 hakket rød chili
1 1/4 dl sitronjuice
1 3/4 dl hvitvin
30 g friske korianderblad

Forberedelser: 20 minutter
Koke-/steketid: 35 minutter
Til: 4 personer


Bland hvitløk, ingefær og 1 ss vann til en pasta i en liten kjøkkenmaskin eller morter. Varm olivenolje i en tykkbunnet stekepanne. Brun kyllingen i omganger. Ta opp kyllingen, og sett den til side.
Tilsett hvitløkpasta i pannen. Kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett koriander, spisskummen, gurkemeie og chili, og stek under omrøring ytteligere 1 minutt. Rør inn sitronjuice og vin.
Tilsett kyllingstykkene i pannen. Kok opp, skru ned varmen, og legg på lokk. Kok i 20-25 minutter, eller til kyllingen er mør. Rør av og til. Ta av lokket, og kok sausne over sterk varme i 5 minutter til den har kokt inn til det halve. Rør inn koriander, og smak til.
Protein: 30 g, fett 15 g, karbohydrater 0 g, kostfiber 0 g, kolesterol 105 mg, 1290 kJ (310 kcal)



THAILANDSKE KYLLINGBOLLER
1 kg kvernet kyllingkjøtt
90 g ferske brødsmuler
4 vårløk, skivet
1 ss malt koriander
50 g hakket frisk koriander
3 ss søt chilisaus
1-2 ss sitronjuice
2 ss olje

Forberedelser: 20 minutter
Koke-/steketid: 40 minutter
Til: 6 personer


Forvarm stekeovnen til 200 grader. Rør sammen kjøttet og brødsmulene i en stor bolle.
Tilsett vårløk, malt og frisk koriander, chilisaus og sitronjuice, og rør godt sammen. Form blandingen til boller med fuktede hender. Bollene kan enten være små nok til at du kan spise dem med hendene, eller de kan være store nok til å anrettes som hamburgere.
Varm oljen i en stor belagt stekepanne. Stek kyllingbollene over sterk varme til de er jevnt brune. La bollene renne godt av på kjøkkenpapir, og legg dem på en stekeplate. Sett bollene i stekeovnen til de er gjennomstekte (de små kyllingbollene tar det 5 minutter å steke, mens de store tar 10-15 minutter).
Protein 40 g, fett 8 g, karbohydrater 10 g, kostfiber 1 g, kolesterol 85 mg, 1160 kJ (275 kcal)


SVINEKJØTT MED KINESISKE BØNNER
1 ss olje
400 g svinefilet, skåret i tykke skiver
2 løk, tynne skiver
150 g lange kinesiske grønne bønner, skåret i skiver på skrå (bruk evt brekkbønner, aspargesbønner e.l.)
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket frisk ingefær
1 rød paprika, i tynne strimler
6 vårløk, skåret i ringer på skrå
2 ss søt chilisaus

Forberedelser: 15 minutter
Koke-/steketid: 20 minutter
Til: 4 personer


Varm woken til den er svært varm. Tilsett halvparten av oljen, rist på pannen, slik at sidene av woken er dekket. Stek svinekjøttet i to omganger over sterk varme i 3-4 minutter, eller til de er så vidt stekt. Tilsett om nødvendig litt mer olje til annen omgang. Ta alt kjøttet opp av woken.
Varm resten av oljen i woken over middels varme. Tilsett løken. Stek i 3-4 minutter, eller til løken er blitt litt myk. Rør inn skivede bønner, og stek i 2-3 minutter. Tilsett hvitløk, ingefær, paprika og vårløk. Rør det godt sammen. Skru opp varmen, og stek i 3-4 minutter-
Legg svinekjøttet tilbake i woken. Tilsett søt chilisaus, og bland godt. Ta woken av varmen, og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.
Protein 25 g, fett 12 g, karbohydrater 8 g, kostfiber 4 g, kolesterol 50 mg, 1005 kJ (240 kcal)


KYLLING- OG ASPARGESWOK
1 ss olje
1 fedd hvitløk, most
10 cm stykke fersk ingefær, skrelt og tynt skivet
3 kyllingbrystfileter, i skiver
4 vårløk, skivet
200 g friske asparges, skåret i korte staver
2 ss soyasaus
40 g mandelflak, ristet

Forberedelser: 15 minutter
Koke-/steketid: 10 minutter
Til: 4 personer


Varm en wok eller en stor stekepanne over sterk varme. Tilsett olje, og vend pannen til bunnen er dekket. Tilsett hvitløk, ingefær og kylling. Stek under omrøring i 1-2 minutter, eller til kyllingen har skiftet farge.
Tilsett vårløk og asparges. Stek under omrøring i ytterligere 2 minutter, eller til vårløken er myk.
Rør inn soyasausen og 1/2 dl vann. Legg på lokk, og la det surre 2 minutter, eller til kyllingen er mør og grønnsakene er så vidt sprø- Dryss med mandler.
Protein 22 g, fett 12 g karbohydrater 2 g, kostfiber 2 g, kolesterol 39 mg, 855 kJ (204 kcal)


KRYDREDE KYLLINGBOLLER
500 g kvernet kyllingkjøtt
4 vårløk, finhakket
20 g finhakkede friske korianderblad
2 fedd hvitløk, knust
3/4 ts kajennepepper
1 eggehvite, lettpisket
1 ss olje
1 sitron, skåret i to

Forberedelser: 10 minutter + 20 minutter i kjøleskap
Koke-/steketid: 10 minutter
Til: 4 personer


Forvarm stekeovnen til 170 grader. Bland sammen alle ingrediensene untatt oljen og sitronen. Smak til med salt og pepper. Form deigien til 4 flate boller. Legg bollene i kjøleskapet i 20 minutter før stekingen.
Varm ojlen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett kyllingbollene, og stek dem i om lag 5 minutter på hver side, eller til de er brune og gjennomstekte.
Press sitronen over de stekte kyllingbollene og la dem renne godt av på kjøkkenpapir.
Protein 25 g, fett 12 g, karbohydrater 1 g, kostfiber 1 g, kolesterol 105 mg, 895 kJ (215 kcal)
Stopp og lukt på blomstene!

Utlogget Ivelgad

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 18
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 18

Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
« #87 : 27. januar 2009, 21:00 »
Kylling på grønnsaksgrateng

· 2 ferske kyllinglår (eller bryst)
· smør
· salt og pepper
· 2 gulrøtter
· 2 skiver kålrot
· ½ sellerirot
· 1 liten purre
· 200 g cottage cheese
· 3 egg
· 1 dl revet ost
· ¾ ts salt
· 1 ts timian
· ¼ ts pepper
Rens og del grønnsakene i terninger og legg dem i en ildfast form. Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i eggeblandingen. Hell blandingen over grønnsakene. Legg over kyllinglårene, pensle evt. med litt smeltet smør og dryss med salt og pepper.
Sett formen i stekovnen og stek ved 175 °C i 40-45 min, til kyllinglårene og grønnsakene er stekt.

Testet denne idag men i en større porsjon grunnet familien ville teste og Smiley
Dette er noe av det beste jeg har smakt av noe i ildfast-form og kyllingen var utrolig digg, var saftig og ikke litt tørr engang, Denne retten anbefales på det sterkeste!
Zoria du får Honnør for denne retten her!
Alder: 18 År
Høyde: 178cm
Vekt: 85-87kg

Utlogget ojsannda

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 117
  • Honnør: 37
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 117

Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
« #88 : 03. mars 2009, 10:57 »
Her var det mange store oppskrifter Tongue  Noen som kan komme med noen sauser og krydder som går sammen som er flott og spice opp kyllingfilet og risen med? Smiley  Er lei av komboen bearnesaus og kylling krydder. Kunne tenkt meg noe som gjør det skikkelig sterkt

Utlogget Unknown_Soldier

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 863
  • Honnør: 1248
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 863

Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
« #89 : 16. mars 2009, 16:58 »
Ser så mange håpløst lite varierte kosthold her blandt unge som ønsker å trene og spise sunt. Det går i havregryn ørten ganger om dagen og shakes. Dette blir fort kosthold som mangler masse viktige vitaminer og mineraler som er essensielle for optimal muskelvekst. Jeg er ingen kokk, men siden jeg har valgt å ta treningen litt mer enn gjennomsnittet seriøst (for å være mosjonist) så har jeg gjennom årene lært meg noen enkle, gode og sunne oppskrifter. Dette er nok ikke oppskrifter for de som er på en spesiell deff, eller som er besatt av balansen mellom de forskjellige næringsemnene, men rett og slett for de som ønsker og få i seg mer enn nok av alt. Jeg gikk, som mange andre igjennom kylling og ris-fasen og tunfisk-fasen, med kjedelige måltider bestående av kylling med krydder, ris og en halv brokkoli. Det gidder jeg ikke lenger..so here goes. Kanskje noe har behov for dette, kanskje, ikke. Verdt et forsøk alikevell.

Karbonadedeig og pasta

Karbonadedeig
Pasta ( foretrekker selv tagliatelle, ikke fordi det er sunnest, men best)
parmesan
løk
squash
finhakkede tomater på boks
hvitløk
Masse krydder ( oregano, salt,pepper, etc)

Hakk opp alt, stek godt, ha i finhakkede tomater og kok pasta ved siden av.
Riv parmesan i ønskelige mengder og ha oppå der du måtte ønske. VIOLA. Tar ti minutter


Kyllingform

Min favoritt.

Kylling
Poteter
alle grønnsaker du måtte ønske
finhakkede tomater på boks

Ta en form, og ta litt olje oppi.
Hakk opp alt du vil av grønnsaker samt kylling og ha oppi.
Skjær opp potetene i tynne skiver og ha oppi.
Hell de finhakkede tomatene over og krydre som faen.
Sett i ovnen på 225grader og rør litt rundt oppi der iblandt så det ikke brenner seg. VIOLA


Dette , pluss et fiskemåltid lever jeg på, dersom dama ikke kommer med demonstreringer og vil lage noe annet ( som er greit for meg). I helga er det kanskje greit med pizza, eller biff eller noe slikt, men begge disse oppskriftene er gode og sunne middager som tar et par minutter å tilbrede, og de lager seg nermest selv.


Sa brura

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!