Skrevet av Emne: Sticky: Middagsoppskrifter  (Lest 65836 ganger)

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Sticky: Middagsoppskrifter
« : 12. november 2003, 18:27 »
Piri piri grillsaus til kylling

2,5 dl olivenolje
2,5 dl fisk, renset chilipepper
4-5 blader laurbærblad
revet sitronskall fra 3 sitroner
4fedd hvitløk
Legg alt på rene glass. La glasset stå å trekke i kokende vannbad i
10 minutter. Sett på tett lokk. Denne sausen oppbevares og brukes til å pensle på kylling som skal grilles
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Middagsoppskrifter
« #1 : 12. november 2003, 18:28 »
Gambas al pill pill

4-5 ss olivenolje
4 hvitløkbåter, finhakket
1 ts tørket rød chili, i flak
1 ts paprikapulver
500 g middels store, rensede rå scampi
1-2 ss nypresset sitronsaft
1-2 ss tørr sherry
salt og nymalt pepper
2 ss bladpersille, hakket
Fremgangsmåte:
Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløkskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Middagsoppskrifter
« #2 : 12. november 2003, 18:30 »
Yolanda´s Mole med kylling

Ingredienser:
1 kylling
ca 2 l vann
2 hønsebuljongterninger
2 løk
5 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
3 tomater
1-2 ss frisk finhakket koriander
1 ss salt
1 ts grovmalt pepper
1 fl mole krydderpasta (kjøpes i velassorterte dagligvareforretninger)
1/2 dl olje
1/2 kopp sesamfrø


Beskrivelse
Del kyllingen i 4-6 biter og legg i en gryte. Tilsett vann til det dekker. Tilsett hønsebuljongterning, 1 løk delt i litt store båter, hvitløkfedd, finhakket stilkselleri, finhakkede tomater, finhakket koriander, salt og pepper. Kok opp og la trekke i ca 45 min eller til kyllingen er mør.
Ta opp kyllingbitene. Kok opp kraften og rør krydderpasta inn i kraften. Kok og rør til en jevn saus.
Varm olje i en stekepanne og tilsett løk i båter og la steke til løken er gyllen.
Bland sammen molesausen og løk og kok uten lokk i ca 20 min , under omrøring.
Legg i kyllingbitene og kok opp og la trekke til alt er gjennomvarmt.
Server mole med et dryss av sesamfrø og ris som tilbehør.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Middagsoppskrifter
« #3 : 12. november 2003, 18:31 »
Kyllingbouillabaisse

· 4 ss olivenolje
· 1 purre
· 2 fedd hvitløk
· 4 kyllinglår
· 6 stilker selleri
· 1 boks hermetiske tomater
· ¾ dl Pernod (kan sløyfes)
· 1 krm safran
· 1 ss hakket frisk timian evt. 1 ts tørket
· 2 ss finhakket dill
· ca. 7 ½ dl kylling- eller hønsekraft
· tabasco-saus
· salt og pepper
Rens og del purre og selleri i skiver, finhakk hvitløken. Bland olje, purre, hvitløk, selleri, tomater, Pernod og krydder i en stor skål eller i en plastpose. Legg kyllinglårene i og se til at marinaden dekker godt. La kyllinglårene ligge i marinaden over natten.
Ha kylling og marinade i en stor kjele og kok opp. Legg over lokk og la det småkoke i 15 minutter.
Tilsett kraften og kok opp. Legg på lokk og la det koke ytterligere 10 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med tabasco, salt og pepper.
Server med ris eller godt brød.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Middagsoppskrifter
« #4 : 12. november 2003, 18:31 »
Kylling på grønnsaksgrateng

· 2 ferske kyllinglår (eller bryst)
· smør
· salt og pepper
· 2 gulrøtter
· 2 skiver kålrot
· ½ sellerirot
· 1 liten purre
· 200 g cottage cheese
· 3 egg
· 1 dl revet ost
· ¾ ts salt
· 1 ts timian
· ¼ ts pepper
Rens og del grønnsakene i terninger og legg dem i en ildfast form. Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i eggeblandingen. Hell blandingen over grønnsakene. Legg over kyllinglårene, pensle evt. med litt smeltet smør og dryss med salt og pepper.
Sett formen i stekovnen og stek ved 175 °C i 40-45 min, til kyllinglårene og grønnsakene er stekt.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Middagsoppskrifter
« #5 : 12. november 2003, 19:10 »
Fisk - og purrepizza
 
Ingredienser
1 ferdigkjøpt eller hjemmebakt pizzabunn (minst 24 cm)
1,2 dl melk
1/2 ss smør/margarin
3/4 ss hvetemel
2-3 ss eplesaft
50 g revet Cheddar eller Jarlsbergost
pepper
1 purre
300 g røkt fisk
litt rosmarin

 Fremgangsmåte
I STEKEOVN: Ca. 20 minutter ved 200 gr. varme.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med melken og la det koke opp. La koke i minst 5 minutter til melsmaken forsvinner. Tilsett eplemost og smak til med pepper. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Settes til avkjøling. Vask og strimle purren og forvell den raskt i kokende vann, la renne av. Fordel fisken i biter utover pizzabunnen. Ha purren over og dekk til med den lunkne sausen (ikke helt ut i kantene). Dryss på rosmarin. Sett pizzaen på papirkledd bakeplate og stek den som angitt.

 
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Middagsoppskrifter
« #6 : 12. november 2003, 19:12 »
Wok med kylling
 
Ingredienser
400-500 g strimlet kyllingfilet.
saft av 1/2 sitron.
olje.
1/2 purre i ringer.
2 gulrøtter i strimler.
1 liten boks ananas i biter.
1 boks wokmix.
1 ss soyasaus, salt og pepper.
 Fremgangsmåte
Dynk kyllingbitene med sitronsaften. Stek dem raskt i olje. Ta dem opp. Stek purre og gulrøtter raskt og legg kyllingbitene tilbake. Hell på ananassaft og soyasaus og la alt koke noen minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i ananas og wokmix og la alt bli gjennomvarmt. Blir sausen tynn, kan 1/2 ss maisennamel røres i.
 
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Morten

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 761
  • Honnør: 14
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 761

  • Eat when it´s time, not when you´re hungry!
Re:Middagsoppskrifter
« #7 : 12. november 2003, 20:18 »
Honør for denne posten., Og for tunfisk pizzaen!! Takk..

Utlogget Sebastian

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 104
  • Honnør: 3
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 104

Re:Middagsoppskrifter
« #8 : 12. november 2003, 23:40 »
Mange gode tips. Takk.
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Middagsoppskrifter
« #9 : 13. november 2003, 00:17 »
TACOOMELETT

1 porsjon

2 egg
2 tacoskjell
1 ss tomatpesto
2 ts mager kesam
2 salatblader
salt


Bland egg og pesto og stek som vanlig omelett i liten panne. Del omeletten i to og legg den i tacoskjell. Pynt med salatblader og kesam.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Middagsoppskrifter
« #10 : 13. november 2003, 00:21 »
MEKSIKANSK LØRDAGSKOS
4 porsjoner


4 stk Kyllingbryst
Guacamole:
2 avokadoer
saften av 2 limefrukter eller 2 ss sitronsaft
1 ss finhakket løk
1 båt hvitløk
salt og pepper

Salsa:
3 modne tomater
3-5 røde chilipepper
1/4 løk
1 båt hvitløk
1 kvist koriander
saften av 1 lime eller 1 ss sitronsaft
salt


Dryss på salt, pepper og evt. koriander (urtekrydder). Stek kyllingbrystene i middels varm panne i ca. 5 minutter på hver side. Stikk en spiss kniv inn ved vingebenet. Hvis det siver ut klar kjøttsaft, er lårene ferdigstekt.

Server kyllingbrystene med guacamole, salsa, rømme og meksikanske chips.

Guacamole lages av most avokado tilsatt hakket løk og hvitløk, smakt til med salt og pepper.

Salsa lages slik:
Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder, slik at skinnet løsner. Fjern skinn og stilk. Fjern frøranden på chilipepperen. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og mos til passe konsistens. Smak til med salt. Salsa kan man også få kjøpt ferdig på glass
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Tessa

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 325
  • Honnør: 44
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 325

  • ' Wannabe..
Re:Middagsoppskrifter
« #11 : 13. november 2003, 19:34 »


Konkurrerende utøver i Athletic Fitness.

Firmasider: Thema Nutrition og personlige sider: Thereses Net

Utlogget Iceberg

  • Tungvekter
  • *******
  • Innlegg: 3 086
  • Honnør: 593
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 3 086

Re:Middagsoppskrifter
« #12 : 18. november 2003, 11:37 »
Supre oppskrifter!!
 

Utlogget satanhimself

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 184
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 184

Re:Middagsoppskrifter
« #13 : 24. november 2003, 21:37 »
Satan's favoritt ;

- 1 Kylling (krydret etter smak) godt stekt.
- Grønnsaksblanding etter egen smak
- Poteter / Ris
- Bearnesaus

Det er mat som virkelig smaker det, ikke er det vanskelig å lage eller.
Better, stronger, faster.

Utlogget Morten

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 761
  • Honnør: 14
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 761

  • Eat when it´s time, not when you´re hungry!
Re:Middagsoppskrifter
« #14 : 25. november 2003, 00:00 »
Satan's favoritt ;

- 1 Kylling (krydret etter smak) godt stekt.
- Grønnsaksblanding etter egen smak
- Poteter / Ris
- Bearnesaus

Det er mat som virkelig smaker det, ikke er det vanskelig å lage eller.

Men var ikke poenget å få frem sunn mat? Pommfri og hamburger er også godt.. men.. altså  Smiley

Gå til:  

Øvelsene du gjør feil

Trening13.12.2019254

Disse typiske fallgruvene bør du unngå.
Michael Sullivan (23) fra Irland var et mobbeoffer.

Kosttilskudd - bruker du for mye?

Kosthold11.12.201944

Hvor mye kosttilskudd bruker du egentlig?
Progresjon er viktig for å få resultater av treningen.
Dette er 500 kcal!