Skrevet av Emne: Risengrynsgrøt  (Lest 16731 ganger)

Utlogget Razz_

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 493
  • Honnør: 21
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 493

Risengrynsgrøt
« : 07. oktober 2007, 14:46 »
Jeg spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel å smør ca 1 gang i uken. Er dette usunt/sunt??? Noen som har noen kommentarer til denne maten?

Utlogget aMo

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 746
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 746

Sv: Risengrynsgrøt
« #1 : 07. oktober 2007, 19:08 »
Lurer litt på dette selv.. Er jo ikke mest kalorier i risengrynsgrøt har jeg merka meg.. Hvertfall ikke FØR en tilsetter sukker og smør.. hehe

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Sv: Risengrynsgrøt
« #2 : 08. oktober 2007, 08:57 »
Mange spiser grøt på lørdag og hvis kostholdet resten av uka er bra så ikke noe galt i det.

Jeg har ikke sjekka næringsinnholdet i risengrynsgrøt men den inneholder kort sagt ris, melk og salt. Hvis du vil ha en sunn grøt så velg langkokt grøt-ris (ikke grøtris som skal kokes kun 5 min) og en fettfattig melk. Er du bekymret for det du strør på grøten så velg et annet søtstoff og bytt ut smøret med margarin. Selv bruker jeg sukker, kanel og margarin på grøten men med måte.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget JanB Diddl etc

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 13 417
  • Honnør: 3127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 13 417

Sv: Risengrynsgrøt
« #3 : 08. oktober 2007, 09:12 »
Må si meg uenig i at fettfattig melk og margarin gjør grøten "sunnere" enn f.eks h-melk og smør. Jeg mener faktisk det er omvendt.

Bruk økologisk rørsukker på grøten. Det er mye bedre enn vanlig hvitt raffinert sukker.
Gloria in Excelsis Deo


Utlogget ingakrokstad

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 71
  • Honnør: 21
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 71

  • Lev her og nå - imorgendagen trenger ikke å komme
Sv: Risengrynsgrøt
« #4 : 08. oktober 2007, 09:30 »
Kos deg med grøten du. Du lever jo bare en gang (?).
Tror ikke du dør om du spiser grøt en gang i uka, tror heller det kan være med på å styrke deg og gi brennsel til musklene. Variasjon er stikkordet.
Du får det du gir - også i treningssammenheng!

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Sv: Risengrynsgrøt
« #5 : 08. oktober 2007, 09:31 »
Må si meg uenig i at fettfattig melk og margarin gjør grøten "sunnere" enn f.eks h-melk og smør. Jeg mener faktisk det er omvendt.

Bruk økologisk rørsukker på grøten. Det er mye bedre enn vanlig hvitt raffinert sukker.


Da syns jeg du skal spise grøt laget på helmelk med rørsukker og smør.

For oss normale derimot anbefales det å prøve å ikke få for mye fett fra melkeprodukter, om man velger å følge dette rådet eller ikke er opp til hver enkelt.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget JanB Diddl etc

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 13 417
  • Honnør: 3127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 13 417

Sv: Risengrynsgrøt
« #6 : 08. oktober 2007, 10:09 »
Da syns jeg du skal spise grøt laget på helmelk med rørsukker og smør.

For oss normale derimot anbefales det å prøve å ikke få for mye fett fra melkeprodukter, om man velger å følge dette rådet eller ikke er opp til hver enkelt.

Det er vel en god del uenighet om disse anbefalningene, og hvor bra eller dårlig fettet fra melkeprodukter er. Stor mengder fett fra melkeprodukter er nok ikke bra uansett. Men det som en del mener er at hvis man først skal innta et melkeprodukt så er det beste å bruke "fullfettversjonen", og heller spise litt mindre, enn å spise mer av noe hvor man har fjernet fett.

Selv så spiser jeg minst mulig melkeprodukter, og drikker ikke melk. Margarin er det vel også noe uenighet om, men også her er det mange som mener at det ikke er bra, og at smør er bedre, selv om de etterhvert nesten ikke bruker transfettsyrer i margarin.   
Gloria in Excelsis Deo


Utlogget ingakrokstad

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 71
  • Honnør: 21
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 71

  • Lev her og nå - imorgendagen trenger ikke å komme
Sv: Risengrynsgrøt
« #7 : 09. oktober 2007, 10:34 »
Du finner mange typer smør som har veldig lite mettet fett, altså bra smør. Vita hjertegod osv.
Margarin er så vidt jeg vet full av mettede fettsyrer, spesielt den fra Tine.
Du får det du gir - også i treningssammenheng!

Utlogget JanB Diddl etc

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 13 417
  • Honnør: 3127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 13 417

Sv: Risengrynsgrøt
« #8 : 09. oktober 2007, 10:42 »
Det er flere og flere som mener at mettet fett ikke er noe problem i det hele tatt. Bl.a. gjengen som skriver i "Mat og helse" bladet.
Gloria in Excelsis Deo


Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Sv: Risengrynsgrøt
« #9 : 06. november 2007, 23:28 »
Du finner mange typer smør som har veldig lite mettet fett, altså bra smør. Vita hjertegod osv.
Margarin er så vidt jeg vet full av mettede fettsyrer, spesielt den fra Tine.

Vita hjertegod er margarin, ikke smør! For å kunne ha en saklig diskusjon er det ihvertfall viktig at folk vet forskjellen mellom smør og margarin.


http://www.vitahjertego.no/Vita_hjertego/Margarin/
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget JanB Diddl etc

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 13 417
  • Honnør: 3127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 13 417

Sv: Risengrynsgrøt
« #10 : 06. november 2007, 23:36 »
Det er vanlig med rød saft til grøten, men har dere prøvd Aass julebrus I selve grøten? Det kan jeg tenke meg er helt vanvittig godt!
Gloria in Excelsis Deo


Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!