Evolusjon vs skapelse
avstemning
Spørsmål: Evolusjon/skapelse - hva tror du pÃ¥?
Jeg tror på evolusjonsteorien - 93 (71.5%)
Jeg tror både på evolusjonsteorien og på Gud - 15 (11.5%)
Jeg tror at Gud skapte verden, og at evolusjonsteorien er feil, men verden er likevel gammel - 5 (3.8%)
Jeg tror at Gud skapte verden for under 10.000 år siden, og at evolusjonsteorien er feil - 5 (3.8%)
Vet ikke/ingen formening - 12 (9.2%)
Stemmer totalt: 126

Skrevet av Emne: Evolusjon vs skapelse  (Lest 198037 ganger)

Utlogget Beefcake

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 969
  • Honnør: 1175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 969

  • Spiser til failure
Sv: Evolusjon vs skapelse
« #495 : 04. oktober 2007, 19:22 »
Men hva med resten av evolusjonsteorien? Sett nå at det var en eller annen form for utenomjordisk liv som plantet liv på jorda, men som ikke eksisterer lenger nå, eller har trukket seg tilbake. Da stemmer vel resten av evolusjonsteorien?

Evolutionsteorin är oberoende av teorierna om livets uppkomst. Hur livet uppstod har inget direkt att göra med evolutionen med andra ord.

Mitt spørsmål nr. 2 er: Finnes det gode teorier på hvordan dinosaurer eller andre landdyr utviklet seg til fugler? Finnes det bevis eller sterke indikasjoner på at dette faktisk skjedde?

Ja det finns det, främst Archaeopteryx men också andra som t.ex. Microraptor är starka indikationer på detta.


Utlogget JanB Diddl etc

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 13 417
  • Honnør: 3127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 13 417

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #496 : 04. oktober 2007, 19:29 »
Hva med GASP?
Gloria in Excelsis Deo


Utlogget Addey

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #497 : 04. oktober 2007, 22:31 »
Hva med GASP?

Skader ikke å gi en forklaring på hva du mener med GASP...

Utlogget JanB Diddl etc

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 13 417
  • Honnør: 3127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 13 417

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #498 : 04. oktober 2007, 22:40 »
Klesmerket. Ligger det noen intelligens bak? Da tenker jeg både på de som kreerte (? eventuelt evolverte) klærne og de som bruker de.
Gloria in Excelsis Deo


Utlogget Addey

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #499 : 04. oktober 2007, 23:00 »
Mulig jeg er begynt Ã¥ bli alt for gammel, men jeg har ikke hørt om klesmerket engang  Embarrassed

Greit, Addey. Men så langt synes jeg det virker lettere å motbevise at liv oppstår av utvikling enn å bevise det.

Selvfølgelig er det enklere å komme med motargumenter, men det er fortsatt ikke kommet nok sterke motbevis... Det du hele tiden gjør er å anta at ting utviklet seg med et mål for øyet, at "tidlig DNA" prøvde å bli DNA.

Men jeg skal ikke påstå at jeg kan spesielt mye om teoriene rundt livets opprinnelse. Dette er uansett ganske så løse teorier, og har ingen verdens ting med evolusjonsteorien å gjøre (jeg er ingen biolog eller paleontolog heller, men har litt mer interesser rundt det temaet, siden det er noe vi faktisk kan si ganske mye fornuftig om, i motsetning til å spekulere rundt livets opprinnelse...)

Mitt spørsmål nr. 2 er: Finnes det gode teorier på hvordan dinosaurer eller andre landdyr utviklet seg til fugler? Finnes det bevis eller sterke indikasjoner på at dette faktisk skjedde?

Javisst. Det er blant annet funnet fossiler av flere dinosaurer med fjær, Sinosauropteryx, Rahonavis og Pedopenna er tre av totalt 17 kjente dinosaurer (per i dag) hvor man har funnet primitive fjær eller spor av fjær (beta-keratin f.eks.) i fossilene. Du argumenterte tidligere også med kompleksiteten av fjær, at det vanskelig kunne oppstå av seg selv. Vel, disse fossilene og andre viser nettopp denne utviklingen, hvor fjærene har utviklet seg fra å være tynne rør (nærmest stive, tykke, hule hårstrå) for isolasjonens del, til å bli mer og mer komplekse, til de til slutt fikk aerodynamiske egenskaper. Dette er ganske så nøye beskrevet i et paper av Prum og Brush som heter "The evolutionary origin and diversification of feathers" og ble utgitt i The Quarterly Review of Biology i 2002.

Utlogget Unknown_Soldier

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #500 : 04. oktober 2007, 23:02 »
   
You ever notice how people who believe in creationism look really unevolved?
Sa brura

Utlogget Addey

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #501 : 05. oktober 2007, 09:00 »
Jeg må bare komme med et lite hjertesukk igjen, og ta et et svært gammelt, og forhåpentligvis godt kjent eksempel på "missing link", dvs. mellomleddet mellom dinosaur og fugl. Glemte å skrive det i går, men det er jo ikke for sent å skrive litt mer om det i dag Smiley Dyret det er snakk om har det velklingende navnet Archaeopteryx som Beefcake nevnte, og er en ekte miks mellom fugl og dinosaur. Den har en mengde trekk som finnes i fugler, men ikke i dinosaurer, og den har en like stor mengde trekk som finnes i dinosaurer, men ikke i fugler. Det er en lang oversikt på talkorigins, men jeg tenkte jeg skulle dra frem noen av de viktigste her:

Trekk fra fugler:
  • - Fjær. Dyret har fjær, noe som lenge har vært særtrekk for fugler. Oppdagelser de siste ti år kan imidlertid tenkes å kunne endre dette...
  • - Bakovervendt stortå.
  • - Forlenget og bakovervendt skamben (pubis på engelsk)

Trekk fra reptiler/dinosaurer:
  • - Har ikke nebb
  • - Har frie rygghvirvler i torso (hos fugler er disse alltid sammensveiset)
  • - Hodet er festet til ryggraden på baksiden, ikke undersiden som hos fugler
  • - Har tenner. Ingen fugler har tenner (selv om noen fugler som embryoer har stadier hvor de begynner å få tannstubber, men disse blir borte innen fuglen blir født. Hvorfor er det forresten slik, sett fra et kreasjonistisk synspunkt?)
  • - "Hånden" (dvs. metacarpa, eller de ytterste leddene på vingen) er fri og kan bevege seg i forhold til "underarmen". Dette i motsetning til samtlige fugler.

Samtidig hadde dyret en større brystmuskel enn de fleste dinosaurer (rundt 9% av total kroppsvekt), men allikevel langt fra vekten til brystmusklene til de fleste fugler (20-35% av total kroppsvekt). Dette vil si at dyret sannsynligvis ikke kunne fly på samme måte som fugler i dag (ta av fra stillestående f.eks.). Samtidig var det utstyrt med kraftigere bein enn de fleste fugler, og kunne derfor sannsynligvis løpe ganske raskt, og sannsynligvis raskt nok til å komme seg på vingene på denne måten. Ikke like lenge og like elegant som dagens fugler, men korte flukter som burde være nok til å komme seg unna rovdyr.

Det er også verd å merke seg at de første fossilene av Archaeopteryx ble funnet så tidlig som i 1861. Allikevel finner vi helt opp til vår tid nye ting ved disse gamle fossilene. I 1998 ga Britt, Makovicky, Gauthier og Bonde ut paperet Postcranial pneumatization in Archaeopteryx, hvor de etter studier av to eldre Archaeopteryx-fossiler fastslår at den har en hul beinstruktur i likhet med fugler.

Konklusjon? Archaeopteryx er i en særklasse som bindeleddet mellom dinosaurer og fugler, men også flere forskjellige dinosaurer viser klare, fuglelignende trekk.

Utlogget Cheeky Monkey

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #502 : 05. oktober 2007, 10:49 »
Klesmerket. Ligger det noen intelligens bak? Da tenker jeg både på de som kreerte (? eventuelt evolverte) klærne og de som bruker de.

Nei det ligger ingen intelligens bak. Det ligger en stor amstaff bak.
Medlem av Foreningen for å Bevare kvinner som liker at Menn ser ut som Menn!

TGG
Drammen CK Utforgruppa (in spe)
Syklende syklist til sykkel

Utlogget Mr T76

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #503 : 05. oktober 2007, 11:58 »
Takk for det Addey (og Beefcake). Skulle gjerne hatt litt mer informasjon om de forløperne til fjær som er funnet, hvis du har det for hånd. Synes ikke linken du viste ga nok informasjon. Ser også at flere av de såkalte missing links er omstridt. Bl.a. blir fjærene til Sinosauropteryx trukket i tvil. Denne artikkelen i National Geographic trekker tidligere konklusjoner i tvil, der en forskergruppe har kommet til en helt annen konklusjon:

http://news.nationalgeographic.com/news/2007/06/070601-dino-feathers.html

Om Sinosauropteryx:
But the new team says that their analysis shows that the creature was actually bald.

The patterns are the remains of "structural fibers, probably collagen—the most abundant fiber in vertebrates—of the skin and the dorsal frill," said lead study author Theagarten Lingham-Soliar of the University of KwaZulu-Natal in South Africa.



Forskeren Theagarten Lingham-Soliar sier her:

"What we have shown is that there's absolutely no evidence whatsoever that protofeathers existed in dinosaurs, period."

Synes også Feduccia kommer med kloke ord når han sier:
National Geographic magazine and other media have heavily publicized stories about feathered dinosaurs. But contrarian views struggle to get heard, Feduccia said.

"One of the primary arguments used to deflect our view is that we are a fringe group," he said. "But if science operates by a majority view, we're in serious trouble.


Feduccia er som kjent ingen hvemsomhelst når det gjelder fugleekspertise.

Storrs Olson, the curator of birds at the Smithsonian Institution's National Museum of Natural History, has been a vocal critic of the theory that modern birds evolved from dinosaurs.
"The whole notion of feathered dinosaurs is a myth that has been created by ideologues bent on perpetuating the birds-are-dinosaurs theory in the face of all contrary evidence," he said.

Hvem skal vi tro på?

Utlogget DangerMouse

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 618
  • Honnør: 55
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 618

  • The secret of steel - Its heavy!!!
Sv: Evolusjon vs skapelse
« #504 : 05. oktober 2007, 12:10 »
Takk for det Addey (og Beefcake). Skulle gjerne hatt litt mer informasjon om de forløperne til fjær som er funnet, hvis du har det for hånd. Synes ikke linken du viste ga nok informasjon. Ser også at flere av de såkalte missing links er omstridt. Bl.a. blir fjærene til Sinosauropteryx trukket i tvil. Denne artikkelen i National Geographic trekker tidligere konklusjoner i tvil, der en forskergruppe har kommet til en helt annen konklusjon:

http://news.nationalgeographic.com/news/2007/06/070601-dino-feathers.html

Om Sinosauropteryx:
But the new team says that their analysis shows that the creature was actually bald.

The patterns are the remains of "structural fibers, probably collagen—the most abundant fiber in vertebrates—of the skin and the dorsal frill," said lead study author Theagarten Lingham-Soliar of the University of KwaZulu-Natal in South Africa.



Forskeren Theagarten Lingham-Soliar sier her:

"What we have shown is that there's absolutely no evidence whatsoever that protofeathers existed in dinosaurs, period."

Synes også Feduccia kommer med kloke ord når han sier:
National Geographic magazine and other media have heavily publicized stories about feathered dinosaurs. But contrarian views struggle to get heard, Feduccia said.

"One of the primary arguments used to deflect our view is that we are a fringe group," he said. "But if science operates by a majority view, we're in serious trouble.


Feduccia er som kjent ingen hvemsomhelst når det gjelder fugleekspertise.

Storrs Olson, the curator of birds at the Smithsonian Institution's National Museum of Natural History, has been a vocal critic of the theory that modern birds evolved from dinosaurs.
"The whole notion of feathered dinosaurs is a myth that has been created by ideologues bent on perpetuating the birds-are-dinosaurs theory in the face of all contrary evidence," he said.

Hvem skal vi tro på?

Man skal være ytterst forsiktig med å følge massene... Wink
Men det har lenge vært vanskelig for enkelte forskere å få gjennomslag for sine funn og fakta. Dette fordi vi følger media, mengden og ofte det som er først tilgjengelig.

Men det er også slik vi er skrudd sammen i det store og hele. Uheldigvis.

Personlig har jeg alltid hatt lyst til å se en 14 meter høy høne med tenner større enn en hvithai, og småsmå hender til å klø seg på magen med Grin
Ja... tenk tanken. Tenk på alle de proteinene kyllingene til den høna hadde hatt?? I tillegg til mengden og prisen på kyllingfilè?? Grin
Nammenam. Blir sulten jeg....
Min treningslogg - sterke saker
BILDER - Ta en titt Smiley
Maks per 5.7.2006    MÃ¥l til jul 2006
---------------------------------------------
KB:  170 kg (180kg)      200 kg
BP:  150 kg (165kg)      170 kg
ML:  170 kg  MÃ…L NÃ…DD 200 kg

Er dette mulig? Klart det er Grin

Utlogget Mr T76

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #505 : 05. oktober 2007, 13:06 »
Fugleekspert Alan Feduccia er evolusjonist, men tror ikke fugler evolverte fra dinosaurer. Her er noen av hans påstander:

- Archaeopteryx is a true bird.*
- "Dinofuzz" is nothing more than collagenic fibers found on many other fossils.
- Today's highly touted "Feathered Dinosaurs" are a myth: some fossils (i.e. Caudipteryx) have flight-feathers but they aren't really dinos--they are secondarily flightless birds
- Birds have digits 2-3-4, and theropods have digits 1-2-3. This is powerful evidence that birds couldn't have evolved from theropod dinos.
- Also, the theropod --> bird hypothesis requires that birds evolved flight from the ground-up. If Caudipteryx has feathers but not for flight, Feduccia finds this explanation quite tenuous. Put simply, ground-up proponents say feathers were pre-adapted for flight but evolved originally for insulation. This is silly because feathers are perfectly suited for flight, and very energetically costly to produce. If insulation was all that was needed, hair would have done the job just fine and would NOT have been nearly so costly. It strains credibility to say feathers evolved for insulation.


Detaljer: http://www.ideacenter.org/contentmgr/showdetails.php/id/1275
http://www.terradaily.com/reports/Scientists_Say_No_Evidence_Exists_That_Therapod_Dinosaurs_Evolved_Into_Birds.html

* Rett skal være rett: Et annet sted sier han dette: "Archaeopteryx is half reptile and half bird any way you cut the deck"
http://discovermagazine.com/2003/feb/breakdialogue (Interessant intervju, forresten).

Et annet sitat fra den første linken:
"Feduccia asked in particular why a terrestrial creature would have a reversed toe which is a feature for sitting on branches? Feduccia has correlated the curvature of bird claws to behavior. Flatness of claw tells if it is ground-dwelling but Archaeopteryx had a curved claw, indicative of perching behavior, and possibly suited for climbing tree trunks. Feduccia said computer tomography has found that Archaeopteryx has a brain and ear-canals similar to modern birds. In terms of wing-loading, Feduccia found Archaeopteryx falls right in the center of modern birds. Finally, looking at feather shape has shown that Archaeopteryx was a good flier. Asymmetry in feathers can tell you how well a bird flies. Feduccia firmly believes that Archaeopteryx is nothing short of a modern-like bird because it had an elliptical wing and asymmetrical feathers. Secondarily flightless birds have symmetric feathers. This, and many other features cited by Feduccia indicate that Archaeopteryx was an arboreal bird that was a good flier. Yet, he pondered, it is still drawn by some as a cursorial dinosaur-like creature."

Utlogget Mr T76

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #506 : 05. oktober 2007, 16:02 »
Angående Archaeopteryx, så snakker vi om anatomidetaljer, noe jeg ikke skal prøve meg for mye på, men som nevnt er ekspertene uenige i klassifiseringen av dette dyret.

At Archae har tenner er irrelevant. At det er svært få fugler som har hatt tenner opp igjennom tiden, betyr ikke automatisk at de utviklet seg fra dinosaurer. En del krypdyr i dag har ikke tenner, noen fisker har tenner, andre ikke. De fleste pattedyr har tenner, men noen har ikke. Tennene til Archae ligner heller ikke på dinosaurtenner.

Det er flere fugler i dag som har klør på vingene, bl.a. en afrikansk fugl som heter Turako, skjønt denne mister klørne i voksen alder, men det viser likevel at Archae ikke er enestående på det området selv i dag, selv om kanskje Archaes klør var mer bevegelige. En fugl som heter Hoatzin fra Sør-Amerika har klør som bl.a. hjelper ungene å klatre opp i redet igjen etter en prøvetur, selv om disse klørne er noe forskjellig fra Archae sine.

Likhet beviser ikke nødvendigvis slektskap, og det er evolusjonistenes problem. Likhet kan like gjerne peke mot samme skaper. At dyr har fellestrekk, betyr ikke at de er i nær slekt. Både elefanter og mygg har snabel, men det betyr ikke at de er nære slektninger. (La gå, dårlig eksempel, da de ikke har så mange andre likheter, men poenget er at man ikke kan si at siden de er like, så må de ha felles forfar). Apropos mygg, så må jo myggene dø ut før de klarer å utvikle stiv nok eller lang nok snabel til å trenge igjennom huden.

Ser også det er noen motstridende konklusjoner når det gjelder hjerne og skjelett:
"The results surprised the researchers who were expecting something closer to a reptilian brain. Dr Milner told BBC online ‘We were fully expecting to find a dinosaur like brain…Instead, it was completely bird-like…The brain scan basically showed that the Archaeopteryx had all of the structures that allow birds to fly.’ This ‘surprising’ research has uncovered evidence that the semicircular canals in the inner ear, used for balance were well developed, and that the optic lobes, used for vision were also well developed. Both of these are requirements for effective flight, and found in modern birds. "
http://www.csm.org.uk/news.php?viewmessage=10
Dette er en nyere kilde enn talkorigins artikkel.

Samme artikkel sier videre:
"Other known evidence that Archaeopteryx should be classified as a bird, come from the presence of feathers, and pneumatized vertebrae and pelvis. These skeletal features indicate the presence of the cervical and abdominal air sacs, at least two of the five air sacs that are features of all modern birds. With evidence from bird’s feather and lungs, Michael Denton in ‘Evolution a Theory in Crisisâ

Kan også minne om forskjellen på de to type pustesystemene:
Men hvordan utviklet så fuglene seg?

Det første vi må tenke på er fuglens unike respirasjonssystem (pusteorgan).
Selv om systemet er relativt lite, er lungene koblet til et system av "oppblåsbare" luftsekker, spredt rundt i brysthulen og til og med inn til ben og brystmuskler. I stedet for å blåse opp og blåse ut igjen som andre skapninger, blir det levert en jevn strøm av luft med oksygen til fuglens blodsystem, ved å pumpe lufta konstant gjennom luftsekkene til lungene. Ved hver inhalering/uthalering forblir dermed lungene fulle av luft, slik at en fugl er i stand til å bruke mye energi uten å bli "anpusten". Dette er spesielt viktig i store høyder og lange flygeturer.

At et reptil skal kunne utvikle seg til en fugl vil da være omtrent det samme som at en dampmotor skulle forandre seg til en elektrisk motor ved tilfeldig fjerne en komponent av gangen, uten å avbryte motoren.

http://www.trueauthority.com/cvse/archaeopteryx.htm
http://www.answersingenesis.org/docs2/4254news3-24-2000.asp
http://www.godandscience.org/evolution/dinobird.html
http://www.drdino.com/articles.php?spec=26

Litt mer fra Feduccia: Han antyder at flere "fugledinosaurer" er forfaskninger. Archaeoraptor er som kjent allerede avslørt som en fake, men Feduccia mener bare dette er toppen av isfjellet. Særlig retter han mistanke til kinesiske fossiler. Motivet er som alltid - penger.

Jeg har ingen formening om hvorvidt noen av de såkalte fjærkledde dinosaurene er forfalskninger eller ikke, men man må ha det i bakhodet.


Utlogget Addey

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #507 : 05. oktober 2007, 19:24 »
Har dessverre ikke tid til å besvare alt nå med en gang, men må nesten ta et par gjentakende feil du gjør...

At Archae har tenner er irrelevant. At det er svært få fugler som har hatt tenner opp igjennom tiden, betyr ikke automatisk at de utviklet seg fra dinosaurer.

Nei, det gjør ikke det, men det at de tidligste fossilene av fugler har tenner, og at det per i dag ikke finnes noen fugler med tenner gjør jo at det må ha funnet sted en utvikling, eller hur? I tillegg har faktisk Archaeopteryx flere likhetstrekk med dinosaurer enn med fugler, hvis du går igjennom listen på talkorigin jeg linket til.

Det er flere fugler i dag som har klør på vingene, bl.a. en afrikansk fugl som heter Turako, skjønt denne mister klørne i voksen alder, men det viser likevel at Archae ikke er enestående på det området selv i dag, selv om kanskje Archaes klør var mer bevegelige.

Close, but no cigar. Det var ikke klørne i seg selv som var poenget, men nettopp det at dyret hadde et bevegelig "håndledd", et ledd som ikke er bevegelig hos noen fugler.

Apropos mygg, så må jo myggene dø ut før de klarer å utvikle stiv nok eller lang nok snabel til å trenge igjennom huden.

Og her går du atter en gang i den samme fella... Evolusjonsteorien sier absolutt ingen ting om at noe har utviklet seg med et bestemt mål for øyet, snarere at det blir funnet en applikasjon etter at en ny egenskap har dukket opp.

Sorry, det er alt jeg rekker i dag, skal prøve å få tatt litt mer i løpet av helgen...

Utlogget Addey

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #508 : 05. oktober 2007, 19:27 »
Takk for det Addey (og Beefcake). Skulle gjerne hatt litt mer informasjon om de forløperne til fjær som er funnet, hvis du har det for hånd. Synes ikke linken du viste ga nok informasjon.

Ah, må bare veldig raskt kommentere denne. Ja, jeg er helt enig, jeg skulle også gjerne hatt tilgang på denne rapporten, men den må man dessverre betale for... Har ikke funnet den tilgjengelig noe annet sted...

Utlogget Mr T76

Sv: Evolusjon vs skapelse
« #509 : 05. oktober 2007, 20:30 »
Og her går du atter en gang i den samme fella... Evolusjonsteorien sier absolutt ingen ting om at noe har utviklet seg med et bestemt mål for øyet, snarere at det blir funnet en applikasjon etter at en ny egenskap har dukket opp.

Jeg vil gjerne lære hvorfor dette er ei felle. Har skjønt at det ikke er noe intellektuelt bak evolusjonsprosessen, men poenget er at hvis mygg har utviklet snabel og evner til å bruke denne, så må den igjennom stadier der den ikke har snabel og ikke har evner til å bruke denne, eller kom dette spontant? Hva og hvordan spiste myggen eller myggens forløper mens snabelen vokste? Og hvordan ble snabelen utstyrt med et rør samt sugemekanisme, samt et elastisk lager på bakkroppen? Synes bare det er så mange enkle spørsmål som gir evolusjonsteorien et forklaringsproblem. En studie av insektsverden og hvordan disse er avhengig av et komplisert samspill av fysiske egenskaper, paring, lukter osv. får hele teorien til å virke...usannsynlig.

Hvordan utviklet sommerfuglen seg? Hvordan klarte puppen å lage en sommerfugl gjennom utvikling? Hvorfor skulle plutselig en larve begynne å lage en sommerfugl inni seg? Hvis utviklingen av sommerfugler gikk igjennom ulike stadier, måtte jo larvene produsere mange ubrukelige sommerfugler (eller annet ubrukelig materiale) først? Hvorfor fortsatte denne produksjonen inni larvene, og hvordan klarte dette å ende opp i noes så flott som en sommerfugl? Og hvorfor lever sommerfuglen? Hvordan lærte disse å fly? Det må da gjennom ulike stadier? Det er vel ikke funnet noen "missing puppelinks"? (Hvorfor) er sånne spørsmål dumme? Skjønner at det ifølge teorien ikke er noe styrende intelligens bak, men i og med at det går gjennom en utviklingsprosess, kan man vel stille den type spørsmål?

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!