Skrevet av Emne: Oppskrifter - godt med variasjon  (Lest 4374 ganger)

MeSoMoRf

  • Gjest
Oppskrifter - godt med variasjon
« : 13. desember 2003, 17:01 »
Fant noen oppskrifter jeg fikk lyst til dele med resten av folket. Håper det faller i smak:chef:

:Food:    Spise

Oppskrifter
- Lasagne Grin
- Fisk i form
- Kylling med pasta og pesto Grin
- Gratinerte lammekoteletter
- Torsk på grønnsakseng
- Kyllingefricassé
- Kyllinggryte  Grin
- Fisk i form
- Skjell m/fiskepudding
- Mettende omelett
- Brytebrød
- Kina kalkun
- Risengrynsgrøt
- Power omelett
- Protein pasta
- Kraft rundstykker
- Protein pannekaker
- Power muffins
- Marinert kylling
- Kylling suppe Grin
- Orientalsk svinegryte

Lasagne


(4-6 personer)
ca 10 lasagneplater
500g karbonadedeig
1 løk
1 gulrot, revet
100 g sellerirot, revet
2 ss tomatpure`
1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakkede
salt
pepper
1 ss smør til steking
1 beger (300 g) cottage cheese
50 g lettere hvitost, revet
I ovn ved 200`
i ca 30 minutter
Stek karbonaden med hakket løk. Tilsett revet gulrot og sellerirot og la det hele surre i noen minutter. Tilsett tomatpure`
og hermetiske tomater. Smak sausen til med krydder. Legg sausen lagvis med lasagneplater og cottage cheese i en ildfast form. Stek lasagnen. Server gjerne sprø salat og nystekte bagetter til.
Fisk i form ( en sprek fisk ! )


Innsendt av Tone Bruland
(3-4 personer)
ca 1 kg fisk sei/torsk ol.(kommer an på hvor mange personer det er til,
for flere en 4 pers. så øk med 400g.per pers) helst frosen!
4 gullrøtter renset og i fingertykke skiver
3 -4 små løk renset og delt i 4 båter.
liten purre i biter.
1/2 fenikkel i små biter
1 tomat i båter
saften av en sitron klemmes over
salt og pepper

Alt has samlet i en ildfast form med lokk. settes i mikro i 30-40 min på 650 eller
i ovenen på 200 grader i 40 -45 min. serveres med naturris og 1 sp rømme over + persille
Kylling med pasta og pesto



(4 personer)
8 kyllingfileter
salt
pepper
400 g fersk eller tørket pasta
1 glass pesto
Salat:
Frisse-salat
gode søte tomater
sukkererter
Dressing:
1 ss Balsamico eddik
1 ss Dijon sennep
2 dl olivenolje
salt
nykvernet pepper
Stek kyllingfiletene i pannen på middels sterk varme til de er gjennomstekt. Kok opp 3 l vann tilsatt 2 ss salt. Ha pastaen i og rør godt. Tørket pasta skal koke 10-12 minutter, fersk pasta kokes bare 1-2 minutter. Sil av vannet. Gi pastaen en rask dusj med kaldt vann i silen, for å stoppe kokeprosessen. Bland den så med pesto etter smak.
Bland salatingrediensene i en bolle (sukkerertene kan godt forvelles først). Ha dressingen over og server.
Gratinerte lammekoteletter

(4 porsjoner)
1 kg lammekoteletter
smør
olivenolje
salt og pepper
4 tomater
4 store poteter
600 g frisk sopp (sjampinjong, kantareller e.l.)
1 liten bunt persille
salt og pepper
Ostekrem: 100 g Snøfrisk med eller uten enebær
1 dl revet hvit ost
50 g smør
2 eggeplommer
Vask potetene godt og del dem i to på langs. Pensle dem med smeltet smør, krydre med salt og pepper. Stek dem ved 220°C i 30 minutter.
Brun kotelettene godt på hver side i varm panne med olivenolje. Krydre med salt og pepper. Rør sammen ostekremen og bre den over kotelettene. Del tomatene i to, krydre med litt salt og pepper og legg dem i den ildfaste formen sammen med kotelettene. Gratinér i ovn ved 250°C i ca 5 minutter.
Stek raskt soppen i pannen rett før servering og vend inn litt finhakket persille.




Torsk på grønnsakseng



(2 personer)
1 liten aubergine i skiver
2 tomater i skiver
1 squash i skiver
olje, salt og pepper
ca. 400 g renskåret torskefilet
2 ss smør
¾ dl fiskekraft
gressløk eller persille
Legg aubergine-, tomat- og squashskiver på bakepapir på stekeovnsplate. Pensle med olje og strø på salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen ved 200°C ca. 5 minutter. Legg på fisken. Pensle den med olje, strø på salt og bak alt videre i ca. 5 minutter til fisken er kokt. Smelt smøret, bland i fiskekraften og ha i rikelig finklippet gressløk eller persille. Server alt på varme tallerkener med nykokte poteter til.

Tomatsalat
(4 personer)
4-6 tomater i skiver
1 løk i tynne skiver
spiremiks eller andre spirer
salatblad og basilikum
Dressing:
4 ss olivenolje
1 ss vineddik
1 ss sitronsaft
1 ts sennep
salt og pepper
Kyllingefricassé med nye urter og hvite asparges
( 6 personer )
1 stor god kylling, f.eks en økologisk kylling
1/2 l. vann eller hønsekraft
1 dl. hvitvin
9 tykke hvite asparges
6-12 gullerøtter med topp
500 gr. små nye poteter
1 ss. rapsolje
1 ss. olivenolje
Evt 10 gr. smør
1 sitron
2 ss. hakket bredbladet persille
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kyllingen deles i 8 stykker med ben og brunes i en stor gryte i smør og 1 ss. rapsolje. Gryten avkokes med vin og tilsettes hønsekraft eller vann. Kyllingstykkene kokes under lokk i 15 minutter, etterpå tilsettes de skrelte potetene. Når potetene er nesten kokt, tilsettes gullerøttene og hodene av de skrelte hvite aspargesene. Resten av aspargesene strimles med en potetskreller og blandes med 1 ss. olivenolje og litt sitronsaft.
Fricasséen tilsmakes med salt, pepper, hakket persille og sitronsaft og serveres med de strimlete hvite aspargesene og litt av skyen fra braisseringen.
Fettprosenten kan nedsettes betydelig, hvis man fjerner skinnet fra kyllingen, sper ut skyen og ikke bruker olivenoljen.
De hvite aspargesene kan erstattes med grønne.
Kyllinggryte

( 3-4 personer )
460 gram kyllingfilet
200 gram grovhakket skogsopp
1 rød paprika, strimles
1 gul paprika, strimles
½ dl soyasaus
½ dl olivenolje
1 ts cayennepepper (spansk pepper)
3 fedd hvitløk
2 beger creme fraiche.
Fremgangsmåte:
Kyllingen skjæres i biter. Olje og soyasaus blandes i en skål med knusthvitløk og cayennepepper. Tilsett kyllingen og bland godt. Settes til marinering i kjøleskap i 3 timer. Gjerne lenger om kraftigere smak ønskes.Bruk en stor panne og stek kyllingen på middels varme med marinaden i ca. 6minutter. Tilsett soppen og fortsett stekingen til soppen blir mør. TilsettCreme Fraiche og rør det lett inn og la blandingen småkoke i ytterligere 2 minutter. Tilsett paprika rett før servering, for å beholde sprøheten.
Serveres gjerne med:
Ovnstekte poteter
Loff
Salat
Øl eller rødvin
Fisk i form
1 pakke frossen fisk i blokk
1/2 pakke frossen grønnsakblanding (f.eks. mais/erter/gulrøtter)
1 boks Cambell tomat eller champignonsuppe
1 1/2 - 2 dl. melk eller fløte
revet ost
urtekrydder (provence mix, eller oregano,basilikum, persille, estragon)
salt & pepper
180 grader, midterste rille i ovnen, Ca. 1 time
Smør en ildfast form med olivenolje eller smør. Legg i fiskeblokken, strøgrønnsakblandingen rundt, eller ta ferske grønnsaker i passende biter. Broccoli, sopp, squash, paprika, erter, gulrøtter osv er godt. Bland melken i suppen og hell dette over det hele. Krydre med urter. har du ikke provence mix tar du masse persille, eller oregano, eller pizza urter f.eks. Strø revet ost på toppen (sånn ferdigrevet av tre forskjellige oster er litt dyrt, men ganske godt) Settes i ovnen og stekes til osten er gyldent smeltet. serveres med kokt ris og / eller brød til.
Bruk fantasien til å variere ! Lettvint og kjempegodt !
Skjell m/fiskepudding
terteskjell
fiskepudding
asparges (på boks)
erter/gulrøtter (frossen økonomipose fra frionor/findus)
reker (billige frosne på tilbud) evt. crabsticks
mel
smør/margarin
melk
krydder (salt, pepper, persille, urtekrydder)
Fremgangsmåte
Lag hvit saus ved å smelte smør og blande litt hvetemel ad gangen til 'tørr' konsistens. NB ! lav varme på platen. Bruk en kasserolle. Legg så til litt melk mens du visper. Ca. 2-3 dl. til 1-2 ss smør. Hell oppi pillede reker, asparges (liten boks med vannet), ca- 1 dl erter/gulrøtter evt. crabsticks. La surre til alt er varmt. Krydre med salt/pepper, fersk persille og urter (provence blanding er godt). Evt. kan du legge til noen klatter rømme og en dash hvitvin hvis du er heldig å ha rester av det. Terteskjellene varmes i ovnen etter anvisning. Kok gjerne poteter til.

Mettende Omelett


Sendt inn av Cathrine
( Pr. person )
2 egg
2 ss vann
1 ts salt
Litt kokt skinke (eller andre kjøttrester) i strimler
1-2 kokte poteter i treninger
1/4 hakket løk
Litt purre i tynne ringer
Pepper
Litt mager gul-ost
Tomater i skiver
Salat
Brød
Visp sammen egg, vann og salt/pepper.
Hell blandingen i middels varm panne.
Ha i skinke, poteter, løk og purre.
La dette stå til omletten er stiv nesten igjennom.
Strø på ost og vent til den smelter.
(Hvis man lager store porsjoner kan panna settes under grill i ovnen noen minutter.)
Legg på tomatskiver og/eller server med salat og grovt brød.
Brytebrød
( ca. 4 personer )
Godt tilbehør til suppe.
100 g gjær (2 pakker)
5 1/2 dl lunken melk
1 ss salt
1 ss linfrø 3 ss olje
2 egg
8 dl rugmel
2 dl knuste helkorn
7-8 dl hvetemel
Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp med litt av den lunkne melken. Hell i resten. Tilsett salt, linfrø, olje og egg. Bland inn helkorn, så rugmel og til slutt det meste av hvetemelet (litt etter litt). Elt deigen smidig. Del den i fire deler og trill dem ut til pølser. Del hver pølse i seks biter. Rull dem til boller. Legg dem tett sammen på en bakeplate eller i en langpanne (smurt eller papirkledd). Klipp gjerne et par ganger i hver bolle. Legg over et linhåndkle og la bollene heve en times tid (til dobbelt størrelse). Pensle med lunkent vann og dryss på linfrø og helkorn.
Stekes 20 - 30 minutter ved 200 gr. varme (evnt. med ventilen åpen), ganske midt i ovnen.
Kina kalkun

(8 porsjoner).
800 g kokt kalkunkjøtt
350 g vannkastanjer
25 g maizena mel
20 g. Minimerbuljong
500 g kinakål
Kinakål finstrimles, kalkunkjøttet deles i småbiter, vannkastanjene deles, og alt koker i en kraft av minimer til kinakålen er mør. Krydre etter smak.(sur/søt?)
Servers med ris.
Risengrynsgrøt

Bruk en pose risgrøt med koketid 5 minutter. Kok etter oppskrift, med 1 liter skummet melk. og sett til 40 g valgfritt proteinpulver(helst nøytral, eller vanilje smak) mikset med 2 dl vann, til slutt. Tilsett 1/2 ts vaniljesukker og 1/2 ts seltin.
Rislapper.
Ta 1/3 av grøtporsjonen, bland den med 1 egg, og 30 g hvetemel. Litt ekstra dråpesuketter og litt vaniljesukker er godt. Stek lappene i teflonpanne.
Power omelett

300 g Lapskausblanding, med poteter, purre etc, fra frysedisken, er kjempelettvint grunnlag for rask matlagning. Bland i panne, med 2 egg. litt melk og 30 g valgfriproteinpulver (helst nøytral smak), og ca 100 g kokt skinke i biter. Tin lapskausblandingen, bland i det andre, og la det stivne ved svak vanne. 1 stk kraft rudstykkemed skinke og magerost ved siden av.



Protein pasta

Spagetti er alltid godt, og med en god tomat/karbonadesaus kommer du rimelig enkelt og balansert ut av det. Men enda raskere redder du middagen med en ostesaus med proteinoulver. Bruk en pose Toro Carbonara pastasaus, og tilbered den etter oppskrift, bruk skummet melk, men lag den uten bacon. Tilsett 30 g valgfri proteinpulver(helst nøytral smak), mikset med 2 dl vann. Server pasta. eller makaroni,( 64g ukokt), samt en salat ved siden av!(Makaroni kan du koke på 5 min. i mikroen mens du lager sausen!)
4 dl ostesaus Spagetti/makaroni 200 g. grønnsakblanding eller I salat til maten, og et lite eple til dessert.
Du kan legge til 100 g skinkebiter om du vil.

Kraft rundstykker


I kg grovbakstmel (eller Fiberbakst)
150 g valgfritt proteinpulver(helst nøytral smak)
1 pk tørrgjær
5 egg
2 ts. seltin
6 dl skummet melk.

Melet og saltet has i en bolle. Lunken melk iblandes gjær, egg og proteinpulver. Alt røres sammen og settes til heving. Bakes ut med litt mel, deles i 30 stk, som legges tett i en dyp ovnspanne. Heves igjen. Stekes ca 20-25 min. i 200 grader. Nederste rille i ovnen.


Protein - pannekaker


150 g. havregryn
3 dl. Skummetmelk
½ tsk. Salt
3 bananer
5 eggehviter
30-50gr valgfritt proteinpulver
½ dl. Mel

1. Mos bananene med en gaffel
2. Bland alle ingrediensene i en skål.
Stek pannekakene på en teflonpanne olivenolje





Powermuffins

12 eggehviter (el. 300 gr.)
2 eggeplommer
600 g. finhakkete havregryn
300 g. raspet eple
2 ss. Flytende sød
1 ss. Vaniljeessens
1 ss. Kanel - med topp
75 g. rosiner

1. Tør rist havregrynene på en teflonpanne til de blir brune.
2. Rasp eplene.
3. Bland alle ingredienser sammen i en skål.
4. Fordeles på 22 noenlunde like store "klatter" på bake papir.
Stekes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. på hylle 3 i oven.

Marinert Kylling

200 g. kyllingbryst
100 g. grønne bønner
100 g. gulrot
50 g. ris (rå vekt)

Lag marinade av:
½ ss. sitronsaft
1½ ss. Soyasaus
½ tsk. Chilisaus
1 tsk. Olivenolje
1 fed finhakket hvitløk
1 finhakket løk
evt. litt revet ingefær

1. Lag marinaden 3-4 timer før du skal spise. Riss kyllingbrystet 3-4 steder, ½ cm dype riss. Legg brystene i marinaden.
2. Ta kyllingfilettene opp av marinaden, og stek de på en teflonpanne.
3. Kok risen
4. Kok bønner og gulrøttene (i skiver) ett par min. i vann.
5. Held resten av marinaden på pannen når du har ferdigstekt kyllingfilettene, varm så grønsakene i marinaden.






Kyllingsuppe med rundstykker

1 pose kyllingsuppe
8 dl vann
2 dl skummet melk.
40 g. Valgfri proteinpulver (nøytral smak)
Lag 1liter kyllingsuppe etter oppskrift, men bland 40 g proteinpulver i melken før du tilsetter det i suppen. Deler du opp, kan resten porsjonsfryses. Du kan også dele det tørre i posen i 2 eller 4 porsjoner, og lage bare det du trenger for dagen.
Server 5 dl suppe med 2 Kraftrundstykker med magerost, og I dl frossen grønnsakblanding.
Orientalsk svinegryte

(8 porsjoner).
1000 g Svinefilet
l løk
1 purre,
1/2 liter buljong
20 g minimer
250 g stangselleri
350 g knust tomat
25 g maizena mel
Finstrimlet svinefilet kokes i minimerbuljong. Finsnittet løk, stangselleri og purre tilsettes. Så kommer knust tomat og maizenajevning i tilslutt. Frys ned i passe porsjoner.
Kraft rundstykker


I kg grovbakstmel (eller Fiberbakst)
150 g valgfritt proteinpulver(helst nøytral smak)
1 pk tørrgjær
5 egg
2 ts. seltin
6 dl skummet melk.

Melet og saltet has i en bolle. Lunken melk iblandes gjær, egg og proteinpulver. Alt røres sammen og settes til heving. Bakes ut med litt mel, deles i 30 stk, som legges tett i en dyp ovnspanne. Heves igjen. Stekes ca 20-25 min. i 200 grader. Nederste rille i ovnen.


Utlogget satanhimself

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 184
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 184

Re:Oppskrifter - godt med variasjon
« #1 : 14. desember 2003, 01:15 »
Masse godsaker jo, + honnør til deg!
Better, stronger, faster.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!