Skrevet av Emne: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...  (Lest 4572 ganger)

Utlogget Beefcake

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 969
  • Honnør: 1175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 969

  • Spiser til failure
Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #15 : 29. oktober 2007, 12:36 »
Det spørs litt hvordan selve prosessen når de lager disse produktene går til. Hvis man unngår kontakt med oksygen når man varmer opp omega-3 så kan det jo varmes ganske mye og lenge uten at det harskner.


Utlogget Nick95

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 328
  • Honnør: 41
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 328

  • ..
Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #16 : 29. oktober 2007, 12:50 »
Hvor varmt er egentlig varmt når det er snakk om for varmt for omega3. Forsvinner de gode omega3 fettsyrene ved steking av fisk? Ved koking? Noen som vet hvor lenge man kan varmebehandle fisk uten at Omega3 blir ødelagt?

Utlogget Beefcake

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 969
  • Honnør: 1175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 969

  • Spiser til failure
Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #17 : 29. oktober 2007, 13:32 »
Hvor varmt er egentlig varmt når det er snakk om for varmt for omega3.

Det har en del å gjøre med kvaliteten/mengden av forskjellige fettsyrer i oljen/fettkilden. Ren omega-3 som f.eks. tranolje er nok mer sensitiv enn omega-3 som en del i en annen fettkilde som f.eks. rapsolje. Generelt kan man si at jo mer flerumettet fett, jo mer ustabilt og dermed lettere for å harskne - altså omdannes til frie radikaler og andre mindre sunne substanser. Omega-3 er flerumettet fett og bør altså ikke brukes til steking, da oppvarming jo fort leder til harskning.

Forsvinner de gode omega3 fettsyrene ved steking av fisk? Ved koking? Noen som vet hvor lenge man kan varmebehandle fisk uten at Omega3 blir ødelagt?

Fettet i fisken er jo ganske beskyttet fra oksygenpåvirkning av veven i fiskkjøttet så det er ikke det samme som å steke fiskolje rett i pannen, men noe av fettsyrene vil nok dessverre ødelegges. Mer ved steking/fritering/grilling enn ved koking da temperaturen jo blir høyere.




Utlogget Tessa

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 325
  • Honnør: 44
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 325

  • ' Wannabe..
Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #18 : 29. oktober 2007, 13:47 »
Dette med varmebehandling av oljer har vært tema et annet sted før...
Her har jeg dessuten svart med henvisning til uttalelser fra en kjemiker med hovedforskning rettet mot akkurat dette!


Konkurrerende utøver i Athletic Fitness.

Firmasider: Thema Nutrition og personlige sider: Thereses Net

Utlogget aleknu

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 189
  • Honnør: 3
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 189

Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #19 : 29. oktober 2007, 17:01 »
Hva burde man steke maten i da? Eller for å spørre på en annen måte, hva steker du maten i Beefcake!? Smiley
Kunnskap og planlegging er halve jobben... Smiley

Loggbok online: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=64015.0

Utlogget SilverFox

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 5 431
  • Honnør: 1609
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 5 431

Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #20 : 30. oktober 2007, 14:15 »
Hva burde man steke maten i da? Eller for å spørre på en annen måte, hva steker du maten i Beefcake!? Smiley

Melange eller meierismør gjør jo fortsatt susen!


Kontinuitet er nøkkelen!

Want to lose that beer belly, Bob? I have a nutty idea. Put down the fucking beer

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #21 : 30. oktober 2007, 14:42 »
Hva burde man steke maten i da? Eller for å spørre på en annen måte, hva steker du maten i Beefcake!? Smiley

Rapsolje er vel den oljen som tåler varme best.
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget aMo

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 746
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 746

Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #22 : 30. oktober 2007, 15:30 »
Skulle gjerne ha sett mer på "Vita Hjertegod" påstanden.. Noen fakta.. De får jo pris på pris for produktene sine, så kan det vise seg at alt bare er juks?!

Utlogget Beefcake

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 969
  • Honnør: 1175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 969

  • Spiser til failure
Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #23 : 30. oktober 2007, 16:43 »
Hva burde man steke maten i da? Eller for å spørre på en annen måte, hva steker du maten i Beefcake!? Smiley

Det kommer jo an på hva jeg lager... Smør, margarin, rapsolje eller olivenolje. Smiley


Utlogget aleknu

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 189
  • Honnør: 3
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 189

Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #24 : 30. oktober 2007, 17:02 »
Hvis du skal steke kylling i stekepanne? Smiley
Kunnskap og planlegging er halve jobben... Smiley

Loggbok online: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=64015.0

Utlogget aMo

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 746
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 746

Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #25 : 30. oktober 2007, 20:33 »
Jammen..

Hva blir egentlig konklusjonen her?
Jeg tar Omega 369 i form av linfrøolje i pilleform (Flax seed oil), er dette uheldig? Bør jeg heller kjøpe et rent marint omega 3 produkt?

Utlogget Beefcake

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 1 969
  • Honnør: 1175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 969

  • Spiser til failure
Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #26 : 02. november 2007, 14:31 »
Jammen..

Hva blir egentlig konklusjonen her?
Jeg tar Omega 369 i form av linfrøolje i pilleform (Flax seed oil), er dette uheldig? Bør jeg heller kjøpe et rent marint omega 3 produkt?

Det er nok ikke uheldig i seg, men du kan nok med fordel få i deg mer marint omega-3.

Konklusjonen er at de fleste har godt av å få i seg mer omega-3, og det helst fra marine kilder. Hvis jeg får teoretisere litt så gjetter jeg at vi skandinaver, og andre folkeslag som historisk sett spist mye fisk har enda større behov for å tilføre langkjedet omega-3 (EPA/DHA) enn folkeslag som fyllt mer av sitt behov av omega-3 med vegetabilske kilder. Altså at vi gjennom evolusjon har mindre av de enzymene som trengs for å omforme modersyren ALA (kortkjedet) til de langkjedede variantene (som vi trenger for å ha det bra).


Utlogget ej

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 139
  • Honnør: 43
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 139

Sv: Omega-3 - Det er ikke gull alt som glimrer...
« #27 : 23. november 2007, 14:44 »
Ta Omega3 selolje - og extra virgin olivenolje. Så er du mer enn godt nok dekket. Les mer om hvorfor selolje er bedre enn fiskeolje her: http://www.ej-shop.no/infoside5.php
Jeg er ikke kjent for å være en "rævslikker". Den jobben gjør mange andre så mye bedre Wink

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!