Tenkte jeg skulle skrive hva jeg har spist idag her:
06.30: 2 Glass Appelsin Juice, 1 Eple
07.30: 1 Horn med kreolsk kyllingsalat (og dressing?),0.5L Vann
12.00: 10x Kyllingvinger, 0.5L Vann
14.00: 0.5L Vann etter 30 min på sykkel (inne).
15.00: 1 Eple
16.30: 3 Pølser med en porsjon potetmos.
Du spiser ikke så veldig mye, men noen ting har ganske høy energitetthet.
Prøv å kutte litt ned på det mettetede fettet, evt. bytt ut deler av det med f.eks oliven- eller rapsolje.
Horn er ikke helt topp, prøv å bytte det ut med noe grovere. Dog, vær obs på at en del brød som ser mørke og "grove" ut inneholder en del sirup (som gir den mørke farven), så ta en titt på varedeklarasjonen.
Dressing er litt vagt. Tykke matte dressinger (ala thousand island og venner) er generelt ganske stappet med dritt. Betydelig bedre er fransk dressing med eddik og litt olivenolje. Enda bedre er bare litt sitronsaft, salt og pepper; det kan bli ganske så saftig.
Det er en del fett under skinnet på kylling, så kyllingvinger har en del fett. Og hvis man tar av skinnet så er det ikke mye igjen. Derimot kan du bruke grillet kylling hvor du tar av skinnet. Hvis du synes det blir for tørt, så kan man bruke bittelitt olivenolje på.
Pølser er det mye rart i, så jeg vil anbefale rent kjøtt når du skal spise kjøtt slik at du ser fettet og kan skjære det vekk.
Potetmos er heller ikke noe særlig (regner med at det er sånn fra pose?), høy GI. Ris og pasta er bedre, men velg "langkokt" ris og pasta. Ellers er grønnsaker et alternativ: en av mine favoritter er "fransk blanding" som man får ferdig i frysedisken. Stekt sammen med bønner og et par oliven i litt rapsolje med noen soltørkede tomater og dært hvitløk (krydre med f.eks salt, pepper og spisskummen). Man kan også hive oppi en boks hakkede tomater og litt oregano, stekte tomater er nam.
Generelt er mitt tips å styre unna ferdigmat og halvfabrikata, og prøve å lage mest mulig mat selv, det tar ikke så lang tid. For det første får man et mye bedre forhold til hva retter faktisk inneholder, og man har den
unike fordelen at man kan velge sunt. Man kan bruke friske grønnsaker med masse vitaminer, man kan bytte ut smør med olje, redusere saltet osv. Og så smaker det betydelig bedre.
Edit: Viser seg at Findus franske grønnsaker inneholder aubergine som er fritert, og følgelig inneholder en del fett, og er derfor ikke et spesielt godt eksempel.
Frosne grønnsaker er generelt bra, men her ser vi at det er viktig å lese varedeklarasjonen. :