Skrevet av Emne: Intervju med Svend Viking  (Lest 52083 ganger)

Utlogget Einar B. Gilberg

 • .: Aktivutøver :.
 • ******
 • Innlegg: 7 754
 • Honnør: 3681
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 7 754

 • Meine wut will nicht Sterben
Sv: Intervju med Svend Viking
« #30 : 22. februar 2008, 00:43 »
Ingen bør trenge å holde skjult dopingbruk. Det at Svend ble tatt i doping på 80-tallet, og ja, jukset den gangen, gjør ikke automatisk at han er en juksemaker livet ut. Vi må huske at det tross alt var andre tider den gang og doping var nesten like normalt som kreatin er blant ungdommen i dag. Det gikk sport i å lure dopingkontrollørene. Å øremerke en person for hva han gjorde under slike omstendigheter i ungdomstiden blir feil.

Da Svend svarte ett klart nei på om han var juksemaker i intervjuet så svarte han ikke ett klart nei på om han har brukt doping eller ikke. Hvis han har brukt doping som kroppsbygger eller strongman, så vil det etter min mening være juks i forhold til respekten man oppnår blant menigmann og uvitne nybegynnere innen styrkesporter. Dette synes jeg er synd, men er kanskje mere ett samfunnsproblem enn noe kun den dopede bør ta på sin kappe.

Kroppsbygging eksisterer jo slik den er i dag pga. kosttilskuddsbransjen som absolutt kan å svindle folk. De store kroppsbyggerforbundene vet at hvis doping blir forbudt 100% så vil  kosttilskuddsbransjen få tidelt omsetningen sin og pengene inn i kroppsbygging blir like mye redusert. Strongman blir internasjonalt ledet av griske pengegrafsende tv-aktører som såklart vil ha de sterkeste, samme hvordan man har blitt det, på tv og derfor ønsker ikke de dopingforbud. Så lenge reglene er så naive innen begge disse "fritidsaktivitene",  ja da kan man ikke sies å jukse hvis man følger kriteriene som er lagt og konkurrerer mot andre dopede. Og det er akkurat slik jeg tror Svend tenkte da han svarte på spørsmålet som ble stilt i intervjuet.
Nidarø Treningssenter        FASITEN          Kan du slå meg?

Stevneperser med utstyr
Knebøy - 352,5     Benkpress - 240     Markløft - 300     Sammenlagt - 870 (Perser SL - 892,5)
Stevneperser uten utstyr
Knebøy - 320     Benkpress - 200     Markløft - 300     Sammenlagt - 780 (Perser SL - 820)
Trening uten utstyr
Knebøy - 312,5     Benkpress -  202,5     Markløft - 305     (Sammenlagt - 820)

Utlogget Lene Alexandra

 • Aktivt medlem
 • ***
 • Innlegg: 175
 • Honnør: 52
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Kvinne
 • Innlegg: 175

 • Viking Power
Sv: Intervju med Svend Viking
« #31 : 22. februar 2008, 09:29 »
Først og fremst vil jeg takke Egil for at han har klart som en av to personer gjennom mine 9 år med Svend å gjengi 100% det Svend faktisk sa under intervjuet !!! Det skal visst lang og bred erfaring til for å klare dette ser det ut til. Mange har prøvd i årenes løp-men alltid er noe vridd og vrengt på ! Tusen takk for det Egil !!!
Jeg synes det er utrolig synd at man ikke bare kan lese et slikt intervju som dette for det det er. Med dette mener jeg ikke at folk skal "slikke oss etter ryggen" å bare skryte av alt til en hvert tid. Men må ALT dreies inn på doping for en hver pris i alle sammenhenger ?. Dette stykket handlet ikke om trening i utgangspunktet-det er det skrevet så mye om til det kjedsommelige. Alle vet hva Svend har gjort av resultater gjennom tidene. Det Svend ville med dette var først og fremst siden Egil så fint spurte, men i andre rekke bare fortelle litt om hvordan ting er nå. Ikke hvorfor ting er blitt som de er blitt !. Det hadde uansett ikke nyttet å begynne å forklare dere om denne sykdoms historikken slik at dere uten medisinsk bakgrunn skulle ha tolket det til en medisinsk riktig løsning. Svend visste at det ville bli mye snakk rundt dette-derfor valgte han å ikke la noen andre enn sine beste venner Johnny, Daniel og meg selv få vite om dette da han fikk beskjeden i 2001-2002.
Min kloke far sa til meg i ungdommen; Lene-det er viktig at du i ung alder tar standpunkt til diverse ting-gjør deg opp en mening og hold fast på den. Kan man ikke stå for noe-vil man falle for alt. Jeg har hele livet tatt med meg disse ord og gjort det JEG mener er rett for meg til en hver tid. Jeg DRITER glatt i hva andre måtte mene-bare jeg vet selv, og er konfortabel med det. ( Nå mener jeg ikke at det skal gå på bekostning av andre ). Det jeg mener er rett for meg til en hver tid-er rett for meg !!!
Man vil uansett alltid henge seg oppi den ene kommentaren om at man er for  "tjukk ", "for svak", "for gammel" etc. Det negative er så mye lettere å tro på-desverre !. Det er kanskje derfor  Norge som land ikke passer meg med janteloven til oppover ørene.. Ingen unner noen andre noe godt-naboen min skal ikke tjene mer enn meg-kameraten min skal ikke være sterkere.....you name it !!!
Det er vel et paradoks at Svend på Marunde-forum i USA har fått egen link med 100-vis av,  God bedring ønsker !!.
I Norge er det ingen som har sagt noe.........Det hadde sikkert vært hyggelig for Svend å fått det fra "sine egne " !!!. Men igjen- ikke oppfatt dette som et forsøk på skryt-ikke misforstå meg nå !. Jeg ser på linken her at kjempe mange ønsker Svend god bedring !!! Det varmer en "gammel strongman" mer enn dere aner. Svend tar dette UTROLIG bra-han nekter å la seg knekke av dette. Han er mye sterkere enn meg på flere plan skal jeg si dere !!!. Svend er mye mer bekymret for en barndoms kamerat som nå, så å si har mistet synet- dette er ingenting i forhold sier han.... !!!
Det sier mye om Svend som person !!!

Har  til slutt lyst å anbefale dere alle å se en film som heter: The Secret
Det er, og har alltid vært Svend og min livs-filosofi.....

Hadde bare lyst til å lette mitt hjerte på dette-ikke ta det ille opp !!!
Og vil med dette også benytte anledningen til å takk alle som tenker på Svend i disse dager !!!

Vennlig hilsen Lene Alexandra
Lene Alexandra Karlsenwww.viking.mobilblogg.no

Utlogget Zuul

Sv: Intervju med Svend Viking
« #32 : 22. februar 2008, 09:48 »
Personlig ønsker jeg Svend alt godt. Han har aldri gjort meg noe, jeg har aldri ansett han som en juksemaker i den tiden jeg har følgt karrieren hans. Hva han eventuellt har gjort i styrkeløftsammenheng kjenner jeg ikke til, men uansett så erden tid forbi for mange år siden.

Han har gitt meg mange timer med glede og underholdning, spesielt i 2001. Det var stort å se en nordmann snyte finner, islendinger og svensker for pokalen.

God bedring Svend.

JohnBlond

 • Gjest
Sv: Intervju med Svend Viking
« #33 : 22. februar 2008, 09:59 »
Jeg vet ikke hva slags nyresykdom Svend har. Har dere sett på hvilke alternative behandlinger det finnes, f.eks. i kinesisk medisin?

"Traditional Chinese medicine may help prevent polycystic kidney disease", mer info her. En vitenskaplig artikkel om samme temaet her.

Kinesisk medisin er flere tusen år gammelt, og den kunnskapen som kinesiske medisinere har innenfor bruk av urter er helt utrolig. Jeg ville forhørt meg om det finnes tilnærminger i kinesisk medisin som kan kurere sykdommen. Sykehus i Kina bruker fortsatt den tradisjonelle kinesiske medisinen, i kombinasjon med vestlig medisin.

Jeg tror på prinsippene i "The Secret". Tro kan flytte fjell.

Utlogget Number1

 • Treningsforum Crew
 • Administrator
 • *****
 • Innlegg: 10 158
 • Honnør: 564
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 10 158

Sv: Intervju med Svend Viking
« #34 : 22. februar 2008, 11:27 »
La nå Svend få fred fra noe som har skjedd for over 20 år siden. Mannen er syk, en alvorlig nyresykdom. Allikevel jobber han og gjør alt for strongman Norge, sin store lidenskap. Det står det enormt mye respekt av og jeg synes enkelte her burde ha mye mer respekt for Svend for alt han har oppnådd i livet og gjør for strongman Norge. Nå diskuterer vi ikke mer om doping i dette flotte intervjuet.
Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget Lars H

 • .: Aktivutøver :.
 • ******
 • Innlegg: 1 944
 • Honnør: 270
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 1 944

 • TEAM STRONGMAN ROY HOLTE!!! VIKINGS 4 EVER!
Sv: Intervju med Svend Viking
« #35 : 22. februar 2008, 11:31 »
Ønsker Svend en riktig god bedring:)

Gøy å høre om hvordan det går med en kar som har levd strongmanlivet helt i toppen:) Bra intervju:)

Svend har siden jeg startet vært et av mine store forbilder, det vises på karen at han virkelig brannt for det han gjorde:) Har mange gamle VHS opptak av konkene han har vært med på, morro, en ekte viking, med en styrke som nesten UANSETT hvem bare kan drømme om.

Han arbeider også med å fremme sporten sin etter han har lagt opp..Much repect:)

Lars H


Lars Helge Kristensen

Konkurrerende utøver innen Strongman

Beste løft: 245kg i knebøy, 190kg benkpress og 280kg i markløft. Nå 23 år gammel
Sponset av:
Team Stronman Roy Holte
Viking Supplements System

2003; NM-105kg Husker ikke Plass
2004; NM-21år  3 plass
2007; BOV "Fersk" 4 plass
2007; 8 plass P.N Strongman SHow Larvik, Storklassedebut

Utlogget Urghings

 • Litt godt kjent
 • **
 • Innlegg: 71
 • Honnør: 7
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 71

Sv: Intervju med Svend Viking
« #36 : 22. februar 2008, 14:54 »
God bedring, Svend Berserk Karlsen!

Utlogget Hege N

Sv: Intervju med Svend Viking
« #37 : 22. februar 2008, 15:59 »
Anklagen om at et dopingmissbruk (som INGEN andre en evt Svend kan vite av) har ført til hans problem med den ene nyren er SYNSING og baksnakking.

Hadde han ikke drevet med styrkesport, men med feks golf eller tennis ville temaet aldri ha vært bragt på banen.

Det finnes masse mennesker som har nyreproblem uten å ha bedrevet styrkesporter og evt dopet seg!


Urologen ved sykehuset jeg jobber fortalte meg at nyresvikt/nyresykdommer ikke har noe med doping å gjøre. Hvis man finner nyreproblemer innen styrkemiljøer har det ofte med høyt proteinintak å gjøre eller rett og slett fordi man har et medfødt nyreproblem som viser seg når man har levd en stund.
Jeg må nok si meg enig at noen av oss er fæle til å kaste oss over medmennesker hjemme i Norge og spy ut gugge og beskyldninger. Det er flott at Norge er et foregangsland når det gjelder antidoping, men enkelte sitter bak tastaturet sitt og bare venter til anledningen byr seg slik at de kan få sagt "meningen sin", selvom dette betyr å sparke noen som allerede er nede.

Svend ble tatt for doping for 20+ år siden og denne "døde hesten" (=dopingdom) har blitt slått og slått om igjen og om igjen. Så det betyr at hva som enn skjer med Svend fra den dagen, så er det viktig å få dratt opp dette uansett hva som skjer med Svend, selv når mannen er syk. Skammelig!!


Utlogget Nann-Rosita

 • Skravlekopp
 • ******
 • Innlegg: 1 745
 • Honnør: 193
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Kvinne
 • Innlegg: 1 745

 • Andsnes i Loppa
Sv: Intervju med Svend Viking
« #38 : 22. februar 2008, 21:41 »
Personlig er det meg knekkende likegyldig hvorvidt noen ble tatt i doping for 20 år siden.

Det man heller bør fokusere på er at mannen, TILTROSS for nyresykdommen sin, har gjort utrolig mye bra i og for sporten sin, og ikke minst flere en en gang satt Norge på kartet.
Kan si hva en vil ; Men reis til utlandet og snakk om idrettsutøvere vi er stolte av; eks skøyteløpere, skiløpere etc... Og få har hørt om de; men nevn Svend ; "ahhh.. His strong!!! very strong man"..

Det vil alltid være jantelov her til lands, og derfor er det nok mange dyktige ikke gidder stikke nesa si frem

Håper virkelig Svend får donornyre, og oppfordrer folk til å bli organdonor!! Det trengs mange donorer her i landet, og desverre få som tenker at de skal bli donor. Men er vel slik at så lenge man selv ikke har noen i umiddelbar nærhet med organsvikt; så tenker man ikke på det. Bli donor!!
Dagens Oppfordring

Svend; Du er en knakende flott mann, håper du får ny nyre og blir frisk.
Stå på .

Nann
Medlem av Ragnarokk KFK 


«Problemet med noen kvinner er at de blir så opprømt av ingenting - for deretter å gå hen og gifte seg med han.» - Cher

Utlogget Geir M

 • Superavhengig
 • ******
 • Innlegg: 1 167
 • Honnør: 360
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 1 167

Sv: Intervju med Svend Viking
« #39 : 22. februar 2008, 21:51 »
Veldig bra post Lene Alexandra, honnør for den. Ønsker Svend god bedring.
There are two novels that can change a bookish fourteen-year old's life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs.

- Paul Krugman, Nobelprisvinner i økonomi

Utlogget aktiviteten

 • .: Aktivutøver :.
 • ******
 • Innlegg: 8 488
 • Honnør: 1123
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 8 488

Sv: Intervju med Svend Viking
« #40 : 22. februar 2008, 22:03 »
Personlig er det meg knekkende likegyldig hvorvidt noen ble tatt i doping for 20 år siden.

Det man heller bør fokusere på er at mannen, TILTROSS for nyresykdommen sin, har gjort utrolig mye bra i og for sporten sin, og ikke minst flere en en gang satt Norge på kartet.
Kan si hva en vil ; Men reis til utlandet og snakk om idrettsutøvere vi er stolte av; eks skøyteløpere, skiløpere etc... Og få har hørt om de; men nevn Svend ; "ahhh.. His strong!!! very strong man"..

Det vil alltid være jantelov her til lands, og derfor er det nok mange dyktige ikke gidder stikke nesa si frem

Håper virkelig Svend får donornyre, og oppfordrer folk til å bli organdonor!! Det trengs mange donorer her i landet, og desverre få som tenker at de skal bli donor. Men er vel slik at så lenge man selv ikke har noen i umiddelbar nærhet med organsvikt; så tenker man ikke på det. Bli donor!!
Dagens Oppfordring

Svend; Du er en knakende flott mann, håper du får ny nyre og blir frisk.
Stå på .

Nann
Er du donor Nan?
”Inte visste vel jag at dagarna som kom och gikk var sjølva livet”

Utlogget Nann-Rosita

 • Skravlekopp
 • ******
 • Innlegg: 1 745
 • Honnør: 193
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Kvinne
 • Innlegg: 1 745

 • Andsnes i Loppa
Sv: Intervju med Svend Viking
« #41 : 22. februar 2008, 22:21 »
Er du donor Nan?

Ja, jeg står faktisk som donor
Nann-Rosita
Medlem av Ragnarokk KFK 


«Problemet med noen kvinner er at de blir så opprømt av ingenting - for deretter å gå hen og gifte seg med han.» - Cher

Utlogget Hakono

 • .: Aktivutøver :.
 • ******
 • Innlegg: 1 913
 • Honnør: 39
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 1 913

Sv: Intervju med Svend Viking
« #42 : 22. februar 2008, 22:37 »
Lykke til Svend. Jeg har sett deg to ganger i trondheim å det er 2 av 3 ganger det har vært noe strongman her i nerheten. Så du står på innen strongman å det er bra ! Go bedring med sykdommen å da:)
Gymløft (raw) :   Bøy: 145kg, Benk: 125kg, Mark: 3x160kg

Stevnepers:        Bøy: 140kg, Benk: 120kg, Mark: 200kg


17år, 182+cm over bakken.

http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=64997.0
Min logg Smiley

Utlogget Jølsrud

 • Superavhengig
 • ******
 • Innlegg: 1 397
 • Honnør: 109
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 1 397

Sv: Intervju med Svend Viking
« #43 : 22. februar 2008, 22:39 »
Bra intervju. Mye mere interessant og lese enn de typiske: Hva spiser du, hve rer dine mål, når står du opp om morran osv osv....

Og håper for din del du blir frisk igjen!
Konebanker og totalonanist

Utlogget Bob Paar

 • .: Aktivutøver :.
 • ******
 • Innlegg: 8 860
 • Honnør: 1156
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 8 860

 • Når man er svak, løfter man KUN lette vekter..
Sv: Intervju med Svend Viking
« #44 : 22. februar 2008, 22:51 »
Det er flott å se den store mannen ikke gir seg selv om han er syk. God bedring.

Flott intervju. Smiley
Nordisk mester i håndbak 2014.


Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!