Hei, jeg begynte å trene styrke og kondisjon for omtrent en måned siden. Er 16 år.
Før jeg begynte å trene levde jeg stort sett veldig usunt. Jeg var sjelden i fysisk aktivitet og spiste junkfood og annet dritt på daglig basis. Likevel holdt jeg meg hele tiden rundt 75-76KG, med en litt smålubben fysikk (jeg er noe rundt 1.80m høy).
Helgen før påskeferien i år la jeg om kosthold og treningsvaner praktisk talt over natta. Jeg trenger styrke 3 ganger i uka, og kondisjon 2 ganger i uka. Jeg spiser stort sett ganske sunt, men er usikker på om det er nok for å bygge muskler (som er en del av hele poenget med denne posten). Havegryn til frokost, brødskive med egg og kokt skinke til lunsj, og som regel fisk/annet magert kjøtt til middag. Spiser som regel middels store porsjoner.
Mine motiver for treningen er selvfølgelig å bygge muskelmasse, men også i stor grad å gå betraktelig ned i fettprosent (jeg har litt fett rundt magen som jeg vil bli kvitt fortest mulig.)
Hovedspørsmålet mitt er vel egentlig om det er mulig å gå ned i fettprosent samtidig som jeg bygger/iallefall vedlikeholder muskelmassen min.
Det virker litt logisk umulig(men jeg kan jo selvfølgelig ta veldig feil), med tanke på at ned i fett tilsvarer mindre kalorier inntatt enn det du forbruker, imens bygging av muskelmasse tilsvarer mer kalorier en det du bruker.
Så er styrketreningen forgjeves hvis jeg likevel skal en del ned i fettprosent?
Som sagt så har jeg gått ned omtrent 3 kilo siden jeg startet. Har blitt noe sterkere også (etter hva jeg har hørt er dette stort sett nevrologiske forandringer i starten, isteden for mer muskelmasse).
Takk for svar