Jeg begynte å trene, dog stort sett styrke med kondisjon innimellom uregelmessig, for cirka 3 måneder siden. Veide da 75kg, var litt smålubben, og hadde stort sett et ganske dass kosthold med mye junkfood og brus. La kostholdet helt om, både i proporsjon og type. På disse tre månedene har jeg da gått ned 5kg, men sannsynligvis noe mer verdt i fett, ettersom jeg har også fått litt muskelmasse og gått opp en del i styrke. Jeg er en 16 år gammel gutt som er 1,79m høy.
Men nå har jeg altså stagnert på 69-70kg i en del uker. Det som er det pussige, er at jeg egentlig spiser veldig lite, type 1500-1800kcal per dag. Har stort sett spist ganske sunt da, havregryn m/banan til frokost, gråbrød m/røkelaks eller leverpostei til lunch, og kylling/fisk/magert kjøtt til middag.
Har kroppen min simpelthen tilpasset seg å klare seg på så lite energi? Føler meg ikke noe utmattet i hverdagen, og har hatt relativt sett ganske bra fremgang på styrke, så er jo tydeligvis ikke underernært.
Og jeg er klar over at vekten min nå er ganske ideal for høyden og alderen min. Er ikke lubben, men vil bli kvitt det fettet på magen jeg har igjen for å få litt mer definisjon på magemusklene (kan se de 3-4 første platene når jeg strammer nå). Ideen var deretter å heller begynne å bygge litt mer seriøst når jeg har nådd dette målet. Men hva gjør jeg nå, for å komme videre? Trene kondisjon for å øke forbrenning, eller hva?