Skrevet av Emne: En del spm ang. når skal jeg spise hva?  (Lest 1132 ganger)

Utlogget jente24

 • Nykomling
 • *
 • Innlegg: 1
 • Honnør: 0
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 1

En del spm ang. når skal jeg spise hva?
« : 30. juli 2008, 14:51 »
Jeg har masse gode matvarer i kjøleskapet nå, og prøver å planlegge litt hensiktsmessige måltider.

Kylling, fisk, tomater, egg, kesam, løk, salater, frosne grønnsaker, rosiner, havregryn, appelsinjuice, paprika, ost, skinke, knekkebrød, poteter....

Jeg kjører styrketrening + kardio 3 ganger i uken på treningssenter + jeg prøver å bevege meg de dagene jeg ikke trener og er for tiden på god vei ned i vekt.

Jeg har litt problemer med å planlegge inntaket rundt trening og om kvelden. Jeg er usikker på hva som er mest gunstig å gjøre når man skal ned i vekt. Kroppen min elsker carbs, og prøver å kutte på disse nå..

Frokosten min er 1dl havregrøt + banan + kanel + en liten kopp juice m/fruktkjøtt + vitaminer.

Om jeg trener tidlig, mellom ca 7-13 - når skal jeg innta denne frokosten?
Om jeg trener på kvelden dvs etter kl 16 - hva spiser jeg da?


Når er det best å slutte å spise om kvelden? Og hva er bra å hive i seg? Er fan av omelett med masse grønnsaker i, dette er godt og mettende og inneholder lite carbs. Blir også gjerne knekkebrød og te til kvelds.

Middagene består av kylling eller fisk, masse grønnsaker, litt poteter eller ris. Jobber av og til sent på kvelden og tar gjerne med en liten porsjon av middagen eller en omelett. Bra?

Hva bør jeg ha med til lunsj på jobb og skole? Det mest praktiske er brødmat, siden det er litt stress å hele tiden lage salater og woker å ta med seg. Finnes det noe bra brødmat jeg kan spise til lunsj når jeg ikke er hjemme? Spiser innimellom knekkebrød med ost og skinke til lunsj, enkelt og greit.

Det ble veldig mange spørsmål her, men jeg sliter veldig med matlogistikken Smiley Takk på forhånd om noen vil svare.

Utlogget AjaxX

 • Tungvekter
 • *******
 • Innlegg: 3 676
 • Honnør: 137
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 3 676

Sv: En del spm ang. når skal jeg spise hva?
« #1 : 30. juli 2008, 22:25 »
1. Ja frokosten holder til treningen din, men anbefaler og spise noe etter trening (tunfisk. Lite kcal og mye proteiner, eller egg/melk om du ikke er sulten)

2. Om du trener kl 1600 så kan du ta en skål med havregryn min 30min før trening maks 1,5 timer før treneing, og proteinen etter trening (går ut ifra at du ikke tar tillskudd)

3. Anbefaler kesam med fun saft, lite kcal og mye proteiner (det gå på kcal. Ikke på karbohydratene om du går opp eller ned i vekt)
Du bør slutte og spise ca 30-45min før du hopper i sengen

4. Jeg har også hatt det problemet med mat på skolen, men om du tar en boks tunfisk og litt ris og lager det dagenfør eller før skolen vill det være helt perfekt for deg Smiley

5. Angående carb suget, så hjelper chrom, det kostet ikke mye og det hjelper. Har selv prøvd det

Håper dette hjalp deg litt
MVH
AjaxX
Trenigs/bilde logg:
http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=58975.0

Løft:
ML 1x180kg RAW
BP 3x130kg
KB 1x182,5kg Belte

It burns it rips it hurts, they make you bleed your turn
The chance of a lifetime, how does it feel to be alive?

Your greatest glory is not in never falling, but in rising every time you fall.

Utlogget Unknown_Soldier

 • Treningsnarkoman
 • *******
 • Innlegg: 2 863
 • Honnør: 1248
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 2 863

Sv: En del spm ang. når skal jeg spise hva?
« #2 : 31. juli 2008, 15:57 »
Et par ting som er verdt å huske på, som kanskje gjør ting litt enklere..

1) Kroppens forbrenning er mer eller mindre konstant ved hvile, dvs at forbrenningen din er omtrent det samme om mårran som om kvelden, og til og med når du sover. Små variasjoner er det jo selvsagt, da kroppens glykogenlagre kan ( men faktisk ikke så ofte som man tror) være tomme om mårran. Men jeg synes du burde holde deg til tanken om at kroppens forbrenning er konstant gjennom døgnet, med unntak av når du trener.

2) Dette gjør at man kan konkludere med at når du spiser på døgnet ikke påvirker forbrenningen
nevneverdig.

3) Det viktigste mtp. trening og næring, er at du har fått i deg tilstrekkelig med mat i tidsområdet der du trener. Om det er noe før, eller noe etter, betyr ikke så mye som mange skal ha det til. Opptaket av næringsstoffer tar flerfoldige timer, og om du har spist et knallgodt måltid halvannen time før trening, så er det ikke nødvendig å stresse med det mye omtalte proteinrike måltidet en time etter trening. Helst burde det jo komme et proteinrikt måltid en tid etter trening uansett, men om det er 2 timer eller 3 timer etter betyr svært lite.

Middagsrestene dine eller omelette på skolen høres perfekt ut. Wink
Sa brura

Utlogget Treningsvitenskap

 • Forumavhengig
 • ******
 • Innlegg: 692
 • Honnør: 88
 • Utlogget Utlogget

 • Kjønn: Mann
 • Innlegg: 692

 • Treningsvitenskap.com
Sv: En del spm ang. når skal jeg spise hva?
« #3 : 31. juli 2008, 16:24 »
jada mye bra svar her. Et enkelt tips som både støtter muskelvekst og fettforbrenning er veldig kort og godt spis kun karbohydrater til frokost og rett etter trening. Dette er veldig generelt og det veit jeg, men karbohydrater kan deles inn i impact carbs(ris, poteter, frukt, brød og korn), som telles med i den totale sammenheng, og non impact carbs (som er generelt grønnsaker) som ikke telles med da de ikke gjør store forskjellen i insulin høyning eller kcal i dietten din.
             Spis da impact carbs til frokost og etter trening, og spis non impact karbs til resten av måltidene dine sammen med protein kildene dine. Supler gjerne med litt sunt fett til disse sistnevnte måltidene men ligg unna fettkilder til frokost og etter trening. proteiner til hvert måltid er å anbefale, men til froskost trenger man hovedsaklig karbohydrater, ihvertfall ifølge artikler, bøker jeg har lest da. Ville anbefalt en kostholdsbok som heter "better than steroids" som er veldig bra og forklarer alt dette mye bedre enn meg. lykke til
Trenings og ernærings elsker. Driver www.treningsvitenskap.com

Utlogget Unknown_Soldier

 • Treningsnarkoman
 • *******
 • Innlegg: 2 863
 • Honnør: 1248
 • Utlogget Utlogget

  Innlegg: 2 863

Sv: En del spm ang. når skal jeg spise hva?
« #4 : 31. juli 2008, 17:11 »
Poenget er vel at om man ikke er toppidrettsutøver eller kroppsbygger/fitnessutøver, så betyr ikke næringsstoffenes inntakstid så veldig mye. Det er uhensiktsmessig for en person på, selv høyt mosjonistnivå å bruke all verdens tid på dette. Har selv gjort begge deler tidligere, og må s at forskjellen var bemerkelsesverdig liten. Fra å følge diverse dietter med low carb, high protein, fett og karb, fett og prot, meget høyt prot etc etc, til å spise sunt og godt og normalt. Jeg kommer til å sverge til den siste dietten (sunt, godt og normalt) resten av livet, fordi den er omtrent like god som en fanatisk diett, men den gjør livet mye mye enklere å håndtere.

Det viktigste er: Hvilke og hvor mye næringsstoffer har kommet inn i kroppen din iløpet av 24 timer, 1 uke, 1 mnd og ett år. Det er DET som betyr mest.
Sa brura

Gå til:  

5 mettende mellommåltider

Kosthold28.04.2021192

Sunn og kjapp mat på farten.

Kardio eller styrketrening først?

Trening27.04.2021353

Hva bør du trene først for optimal effekt?
Se hvilke matvarer som du får bedre resultat av.
Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

Et varmt bad forbrenner fett

Trening03.03.2021397

Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.